
Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση από τη Ρωσία, της πρώτης από της πέντε συνολικά συστοιχίες του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-400 στην Ινδία.
Σύμφωνα με δήλωση που έκανε στο Ria Novosti, ο διευθυντής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας (FSMTC), Ντμίτρι Σουγκάεφ, πριν από την έναρξη της Αεροπορικής Έκθεσης του Ντουμπάι: «Η Ρωσία θα προμηθεύσει σύντομα –πριν από το τέλος του χρόνου– την Ινδία, με το πρώτο τμήμα του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-400 (SAM)».
Η Ρωσία και η Ινδία υπέγραψαν σύμβαση για την προμήθεια των S-400 τον Οκτώβριο του 2018. Σύμφωνα με αυτή, τα πέντε συντάγματα συστοιχιών θα κοστίσουν στο Δελχί 5,43 δισ. δολάρια. Η Ινδία έγινε ο 3ος ξένος αγοραστής των S-400, μετά την Κίνα και την Τουρκία.
Νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο Ντμίτρι Σουγκάεφ είχε αποκαλύψει στο φόρουμ Army-2021, πως η Ρωσία βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με 7 χώρες της Ασίας και της Αφρικής για την προμήθεια S-400.
Πηγή: gargalianoionline.gr