Χρονομέτρησε τις αντιδράσεις των γιατρών στις δολοφονικές απόπειρες σε βάρος της Τζωρτζίνας και απενεργοποίησε το οξύμετρο για να αποκλείσει τη διάσωση της. Με αυτό τον τρόπο εκτιμούν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, ότι λειτούργησε η Ρούλα Πισπιρίγκου, θέλοντας να δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην 9χρονη κόρη της.
Η ίδια ενώπιον της 18ης Ανακρίτριας, υποστήριξε ότι… είχε κατεβάσει τον ήχο «για να μην ενοχλείται η μικρή στον ύπνο της». Τους ισχυρισμούς της 33χρονης, φαίνεται ότι ακυρώνουν οι καταθέσεις της γιατρού και της νοσηλεύτριας του νοσοκομείου Παίδων, που βρέθηκαν πρώτες στο θάλαμο της Τζωρτζίνας, στις 29 Ιανουαρίου.
Όπως λένε βρήκαν το οξύμετρο στην ένδειξη off, χωρίς να δίνει σήμα συναγερμού στον χώρο των νοσηλευτών, παρά το γεγονός ότι το παιδί ήταν απνοϊκό με 32 σφίξεις. Αρμόδιοι αξιωματικοί, έχοντας σχηματίσει πλήρη εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη στο θάλαμο της Τζωρτζίνας τα κρίσιμα λεπτά, εκτιμούν ότι η 33χρονη μητέρα, έχοντας καταγράψει τις αντιδράσεις των γιατρών στα 5 επεισόδια που παρουσίασε η 9χρονη στις 28 Ιανουαρίου, έκλεισε αρχικά το οξύμετρο, άφησε να περάσει μεγάλο χρονικό περιθώριο από την χορήγηση της κεταμίνης και στη συνέχεια με αργές κινήσεις ενημέρωσε τους γιατρούς.
«Το οξύμετρο δεν χτυπούσε»
«…Μπαίνοντας στο θάλαμο κοίταξα το οξύμετρο και είδα χαμηλές τιμές. Το οξύμετρο κανονικά θα έπρεπε να χτυπάει αλλά δε χτυπούσε. Και δεν χτύπησε καθόλου όση ώρα βρισκόμασταν μέσα στο θάλαμο. Θυμάμαι όμως και τις προηγούμενες φορές που μπήκα στο θάλαμο Τζωρτζίνα εκείνη την ημέρα το οξύμετρο έκανε αυτό το ρυθμικό και συνεχόμενο ήχο που δείχνει ότι ήταν τοποθετημένο και λειτουργούσε κανονικά…».
Αυτό κατέθεσε στις αρχές η νοσηλεύτρια που μπήκε πρώτη στο θάλαμο της Τζωρτζίνας, όταν ενημερώθηκε για το μοιραίο επεισόδιο. Η συσκευή σύμφωνα με τις περιγραφές της, ήταν απενεργοποιημένη.
Όπως ανέφεραν οι γιατροί του νοσοκομείου στους αστυνομικούς, το οξύμετρο είχε τοποθετηθεί για να τους ειδοποιεί ο συναγερμός απομακρυσμένα, μετά τα πέντε επεισόδια που είχε παρουσιάσει η Τζωρτζίνα στις 28 Ιανουαρίου. Το μηχάνημα «χτυπάει» σε περίπτωση που παρατηρηθεί χαμηλός κορεσμός οξυγόνου και υψηλές σφίξεις. Στην περίπτωση της 9χρονης όλα τα επεισόδια ξεκινούσαν με ταχυκαρδία (150-160 σφίξεις το λεπτό), ενώ στο τελευταίο οι γιατροί βρήκαν το παιδί απνοϊκό με 32 σφίξεις το λεπτό.
«Είχα… κατεβάσει τον ήχο»
Μια διαφορετική ιστορία παρουσίασε ενώπιον της ανακρίτριας η Ρούλα Πισπιρίγκου.
Ανακρίτρια: Γιατί δε χτύπησε το οξύμετρο την ώρα του μοιραίου επεισοδίου;
Ρούλα Πισπιρίγκου: Από την 1η ημέρα που πήγαμε στο Παίδων τοποθετήθηκε οξύμετρο στο δάχτυλο του ποδιού της μικρής. Εγώ είχα κατεβάσει τον ήχο για να μην ενοχλείται η μικρή κατά την διάρκεια του ύπνου της, εν γνώσει των νοσηλευτών και των γιατρών.
Ανακρίτρια: Σύμφωνα με κατάθεση νοσηλεύτριας, το οξύμετρο αυτό εκπέμπει ήχους που γίνονται αισθητοί στη στάση νοσηλευτών. Τι έχετε να πείτε για το λόγο που δεν ακούστηκε ο ήχος του οξύμετρου στη στάση νοσηλευτών, στην περίπτωση της Τζωρτζίνας;
Ρούλα Πισπιρίγκου: Αυτό που έχω να πω είναι ότι το οξύμετρο αυτό είναι ένα απλό οξύμετρο και ακούγεται μόνο στο θάλαμο και δεν υπάρχει μετάδοση του ήχου στη στάση νοσηλευτών. Όσο ήμουν στο δωμάτιο εγώ δεν άκουσα τον ήχο του οξυμέτρου. Άλλωστε δεν είχαν πέσει ακόμα πολύ οι σφίξεις του παιδιού. Από εκεί και μετά δεν μπορώ να ξέρω τι έγινε όταν γιατροί και νοσηλευτές μπήκαν στο δωμάτιο. Αυτό το αναφέρω με την έννοια ότι ήταν μια στιγμή έντασης και βέβαια δεν πιστεύω ότι έγινε κάτι με δόλο.
Πηγή: gargalianoionline.gr