Αρχική Κόσμος Σάλος στη Βρετανία: Σκέψεις για σχολική εβδομάδα 4 ημερών λόγω κρίσης

Σάλος στη Βρετανία: Σκέψεις για σχολική εβδομάδα 4 ημερών λόγω κρίσης

Τα σχολεία στη Βρετανία απειλούν να εισαγάγουν εβδομάδες τεσσάρων ημερών, εν μέσω μιας «καταστροφικής» συμπίεσης των προϋπολογισμών. Οι γονείς αντιδρούν στην πρόταση που «προδίδει» όπως λένε τους μαθητές.

Οδεύουν τα σχολεία σε τετραήμερη εβδομάδα στη Βρετανία; Οι γονείς έχουν δεχθεί προειδοποιήσεις για πιθανή μείωση των διδακτικών ωρών και αύξηση του αριθμού των μαθημάτων για να αντιμετωπίσουν το αυξανόμενο κόστος. Περισσότερα από τα μισά σχολεία σχεδιάζουν να μειώσουν το προσωπικό και να αυξήσουν τα μεγέθη των τάξεων.

Ορισμένα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αντιμετωπίζουνεπιπλέον κόστος έως και 500.000 λίρες φέτος και απειλούν να εισαγάγουν τετραήμερες εβδομάδεςεν μέσω μιας «καταστροφικής» συμπίεσης των προϋπολογισμών τους.

Κάποιοι μπορεί να περιορίσουν τα χρονοδιαγράμματα και περισσότεροι από τους μισούς σχεδιάζουν να μειώσουν το προσωπικό και να αυξήσουν τα μεγέθη των τάξεων λόγω του αυξανόμενου κόστους και της «ανεπαρκούς» κρατικής χρηματοδότησης. Η προειδοποίηση από την Ένωση Ηγετών Σχολείων και Κολλεγίων (ASCL) καταδικάστηκε από ομάδες γονέων που ισχυρίζονται ότι η μείωση των ωρών στα σχολεία «θα πρόδιδε τους μαθητές».

Η ASCL εξέτασε 630 διευθυντές και ηγέτες επιχειρήσεων σχετικά με τις περικοπές χρηματοδότησης και διαπίστωσε ότι το έως και 17% «εξετάζει» μια τετραήμερη εβδομάδα. Σχεδόν το 60% θα μπορούσε να μειώσει το εκπαιδευτικό εργατικό δυναμικό του και να κάνει τις τάξεις μεγαλύτερες χωρίς περισσότερη χρηματοδότηση.

Τέσσερις στους δέκα σκέφτονται να μειώσουν τις επιλογές του προγράμματος σπουδών και σχεδόν όλοι (98%) δήλωσαν ότι το σχολείο ή το κολέγιό τους θα πρέπει να εξοικονομήσει χρήματα φέτος ή τα επόμενα δύο χρόνια, καθώς φέτος επηρεάζονται από τους αυξανόμενους λογαριασμούς ενέργειας.

Σε απόγνωση οι γονείς

Η Arabella Skinner, διευθύντρια της ομάδας πίεσης γονέων UsForThem, δήλωσε: «Το ότι οι διευθυντές των σχολείων βρίσκονται σε μια θέση όπου πρέπει να σκεφτούν ένα τετραήμερο εβδομάδα συνιστά προδοσία των παιδιών μας...Οι γονείς είναι σε απόγνωση για το τι σημαίνει αυτό για την εκπαίδευση των παιδιών τους, καθώς και για τον αντίκτυπο που θα έχει αυτό στην ικανότητά τους να διατηρήσουν τις δουλειές τους καθώς μπαίνουμε σε κρίση κόστους ζωής».

Ο γενικός γραμματέας της ASCL Τζεφ Μπάρτον είπε ότι ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ και ο υπουργός Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ πρέπει «να κάνουν την εκπαίδευση προτεραιότητα βελτιώνοντας το επίπεδο χρηματοδότησης στα προσεχή οικονομικά τους σχέδια». Και πρόσθεσε: «Οι διευθυντές σχολείων σε αυτήν την έρευνα χρησιμοποιούν λέξεις όπως καταστροφή για να περιγράψουν την οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν και τον αντίκτυπο στους μαθητές τους.»

Το Υπουργείο Παιδείας είπε χθες βράδυ ότι οι διευθυντές πρέπει να σχεδιάσουν προϋπολογισμούς σύμφωνα με το ελάχιστο αναμενόμενο όριο των 32,5 ωρών την εβδομάδα ή 190 ημέρες, διδασκαλίας το χρόνο. «Κατανοούμε ότι τα σχολεία αντιμετωπίζουν πιέσεις κόστους και γι’ αυτό παρέχουμε στα σχολεία 53,8 δισεκατομμύρια λίρες φέτος σε βασική χρηματοδότηση» είπε.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

«Στον πάγο» μπαίνουν τα τηλεφωνήματα των εισπρακτικών εταιρειών – Τι προβλέπεται

Ο ρόλος των εισπρακτικών εταιρειών και οι κυρώσεις σε περίπτωση παράβασης των υποχρεώσεων τους«Φρένο» στα τηλεφωνήματα από εισπρακτικές εταιρείες  –οι οποίες...

Καλαμάτα: 4 ανήλικοι έκλεψαν μοτοσυκλέτα

Συνελήφθησαν, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 28ης Μαΐου, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος...

Φλόριντα: Αστυνομικός πήγε να τα βάλει με πελώριο αλιγάτορα αλλά τελικά ήταν απλή «παρεξήγηση»

Αστυνομικός που βγήκε για περιπολία συνάντησε πελώριο αλιγάτορα, που κοιμόταν σε μια από τις παραλίες του Κόλπου της Φλόριντα. Από εκεί...

Αγρίνιο: Μαχαίρωσαν 52χρονο σε καφετέρια για μια… παρατήρηση

Ένα αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο του Αγρινίου το βράδυ της Κυριακής (28/5), όταν ένας 52χρονος δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι...

Τράπεζες: Εστίαση, κατασκευές και εμπόριο οι κλάδοι με τα περισσότερα «κόκκινα» δάνεια

Στους κλάδους της εστίασης (28,4%), των κατασκευών (21,2%) και του εμπορίου (13,3%), καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά μη εξυπηρετούμενων δανείων (ΜΕΔ)Στους κλάδους της εστίασης (28,4%), των κατασκευών (21,2%) και του εμπορίου (13,3%), καταγράφονται τα υψηλότερα ποσοστά μη...