
Καμπανάκι κινδύνου ότι είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να φτάσουμε στα 2.000 κρούσματα κορωνοιού την ημέρα γύρω στα μέσα Μαρτίου, κάτι που θα σήμανει και μεγάλη ένταση για το σύστημα υγείας, «χτύπησε» το πρωί της Τρίτης ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δ. Σαρηγιάννης.
«Λέω ότι θα πρέπει να δράσουμε τώρα», είπε ο καθηγητής προτείνοντας αυστηρή εφαρμογή της τηλεργασίας στο 50% του ιδιωτικού τομέα.
«Δεν είμαστε στο σημείο όπου θα μπορούσε να λεχθεί πως αντιμετωπίζουμε την πανδημία από το μηδέν», εκτίμησε ο Δ. Σαρηγιάννης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφορικά με το ζήτημα των μεταλλάξεων κορωνοιού.
«Υπάρχει ήδη ένα κομμάτι ανοσίας, φυσικής λόγω της νόσησης και τεχνητής λόγω του εμβολίου», είπε και υπογράμμισε πως το σημαντικό εν προκειμένω είναι ότι κανείς ασθενής με την μετάλλαξη δεν φαίνεται να νοσεί σοβαρά.
«’Εχουμε να κάνουμε με την διαχείριση του υγειονομικού κινδύνου», είπε συγκεκριμένα καταλήγοντας πως αυτός ακριβώς ο κίνδυνος σε αυτή τη φάση είναι μειωμένο.
«Η αλήθεια είναι ότι ακόμα ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει προβλέψιμα», ανέφερε ο καθηγητής συνυπολογίζοντας τον ρόλο που παίζει το γεγονός ότι στην χώρα έγιναν τις προηγούμενες μέρες κάποια ανοίγματα σε δραστηριότητες.
Τέλος, ο καθηγητής τόνισε πως περιμένει να δει διαφορές στα στοιχεία της πορείας της πανδημίας με βάση το ότι πλέον έχουμε μεταλλαγμένα στελέχη με μεγαλύτερη διασπορά, από τα μέσα του Φεβρουαρίου κι έπειτα.
Πηγή: gargalianoionline.gr