Αρχική Ελλάδα Σε απόγνωση οι κάτοικοι του Αγαθονησίου: «Είμαστε χωρίς πλοίο από 28 Νοεμβρίου...

Σε απόγνωση οι κάτοικοι του Αγαθονησίου: «Είμαστε χωρίς πλοίο από 28 Νοεμβρίου – Έχουν λήξει τα τρόφιμα, θα εγκαταλείψουμε το νησί»

Ελλείψεις σε προμήθειες και φάρμακα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού

«Κραυγή» αγωνίας απευθύνουν οι κάτοικοι του Αγαθονησίου το οποίο έχει μείνει χωρίς πλοίο από τις 28 Νοεμβρίου. Το «Νήσος Κάλυμνος» που εξυπηρετεί το νησί, είναι εκτός γραμμής εξαιτίας σοβαρών ζημιών λόγω πρόσκρουσης.

Το πρωί, κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για ακόμη μία φορά στον αέρα του Ράδιο Πρώτο και το Βήμα της Κω για το γεγονός ότι δεν έχουν πλοίο εδώ και 3 εβδομάδες. Μάλιστα ζήτησαν από όλους τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Παράλληλα ήταν ιδιαίτεροι αιχμηροί για το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί τρόπος συνεργασίας με πλοίο από Ρόδο που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να κάνει τα δρομολόγια και η χωρητικότητά του θα εξυπηρετούσε κατοίκους και φορτηγά, όπως αναφέρει η dimokratiki.

O δήμαρχος Ευάγγελος Κόττορος τόνισε ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό διότι το Αγαθονήσι εξυπηρετείται κυρίως μέσω της Σάμου και από τις 28 Νοεμβρίου δεν υπάρχει καμία σύνδεση.

Οι κάτοικοι από την προηγούμενη Παρασκευή περιμένουν το Joy Star, το οποίος ωστόσο βρίσκεται ακόμη στο Ιόνιο λόγω κακοκαιρίας και είναι άγνωστο το πότε θα φτάσει στα Δωδεκάνησα.

Το Αγαθονήσι είναι το μοναδικό νησί από τα όσα εξυπηρετεί το Νήσος Κάλυμνος που έχει μείνει χωρίς κανένα πλοίο καθώς τα άλλα νησιά εξυπηρετούνται με τακτικά δρομολόγια από πλοία της γραμμής.

Κάτοικοι Αγαθονησίου – «Αισθανόμαστε πολίτες 3ης κατηγορίας»

«Αισθανόμαστε πολίτες 3ης κατηγορίας. Οι αρμόδιοι έπρεπε να έχουν μια εναλλακτική λύση καθώς εκτός από τη βλάβη του Ν. Κάλυμνος, το συγκεκριμένο πλοίο βγαίνει εκτός γραμμής για έλεγχο κάθε χρόνο για περίπου 2 μήνες. Οι ιχθυοκαλλιέργειες θα κλείσουν. Δουλεύουν 30 άτομα και δεν μπορούν να μεταφέρουν το εμπόρευμα. Αναγκάζονται να πηγαίνουν κάθε μέρα στην Σάμο με καΐκι 2,5 ώρες να πάνε και άλλες τόσες να γυρίσουν».

«Με το πρώτο πλοίο θα εγκαταλείψουμε το Αγαθονησί – Τα τρόφιμα έληξαν»

Αρκετοί κάτοικοι έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν το Αγαθονήσι με το πρώτο πλοίο διότι η κατάσταση είναι ανυπόφορη. « Μας αναγκάζουν να εγκαταλείψουμε το νησί. Πολλοί κάτοικοι έχουν ήδη πάρει απόφαση να φύγουν μόλις έρθει το πρώτο πλοίο. Έρχονται γιορτές και δεν μπορούμε να αγοράσουμε ούτε ένα δώρο. Τα περισσότερα τρόφιμα στα δύο παντοπωλεία είναι ληγμένα. Οι αρμόδιοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους διότι δεν δίνουν καμία σημασία σε εμάς».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Το καταφύγιο που χτίστηκε κάτω από τον πάγο υπό τον φόβο του Γ` Παγκοσμίου Πολέμου

Με την απειλή του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου να πλανάται πάνω από Ευρώπη και Ασία, ο φόβος για πιθανή χρησιμοποιήση...

Κρήτη: Μυστήριο με τη σύλληψη δύο Τούρκων σε πολυτελή βίλα – Βρίσκονταν υπό επιτήρηση από κρατικές υπηρεσίες

Στο μικροσκόπιο της αστυνομικής έρευνας έχει μπει τα τελευταία 24ωρα μία μυστηριώδης υπόθεση στην Κρήτη που αφορά στη σύλληψη δύο...

Κέρδισαν στο λαχείο ένα εκατομμύριο, τον χώρισε και δεν του έδωσε ούτε ένα λεπτό

Για μερικούς, ένα εκατομμύριο λίρες είναι εισιτήριο για μία καλύτερη ζωή, όμως για άλλους γίνονται «μήλον της έριδος» που...

Έρευνα εντόπισε την πρώτη γνωστή περίπτωση συνδρόμου Down κατά την αρχαιότητα στην Ελλάδα

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Ποιοι γλιτώνουν το πέναλτι των αποδείξεων, τι ισχύει για τα ζευγάρια

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...