Αρχική Ελλάδα Σε απόγνωση οι κάτοικοι του Αγαθονησίου: «Είμαστε χωρίς πλοίο από 28 Νοεμβρίου...

Σε απόγνωση οι κάτοικοι του Αγαθονησίου: «Είμαστε χωρίς πλοίο από 28 Νοεμβρίου – Έχουν λήξει τα τρόφιμα, θα εγκαταλείψουμε το νησί»

Ελλείψεις σε προμήθειες και φάρμακα αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού

«Κραυγή» αγωνίας απευθύνουν οι κάτοικοι του Αγαθονησίου το οποίο έχει μείνει χωρίς πλοίο από τις 28 Νοεμβρίου. Το «Νήσος Κάλυμνος» που εξυπηρετεί το νησί, είναι εκτός γραμμής εξαιτίας σοβαρών ζημιών λόγω πρόσκρουσης.

Το πρωί, κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν για ακόμη μία φορά στον αέρα του Ράδιο Πρώτο και το Βήμα της Κω για το γεγονός ότι δεν έχουν πλοίο εδώ και 3 εβδομάδες. Μάλιστα ζήτησαν από όλους τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Παράλληλα ήταν ιδιαίτεροι αιχμηροί για το γεγονός ότι δεν έχει βρεθεί τρόπος συνεργασίας με πλοίο από Ρόδο που έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να κάνει τα δρομολόγια και η χωρητικότητά του θα εξυπηρετούσε κατοίκους και φορτηγά, όπως αναφέρει η dimokratiki.

O δήμαρχος Ευάγγελος Κόττορος τόνισε ότι το πρόβλημα είναι σοβαρό διότι το Αγαθονήσι εξυπηρετείται κυρίως μέσω της Σάμου και από τις 28 Νοεμβρίου δεν υπάρχει καμία σύνδεση.

Οι κάτοικοι από την προηγούμενη Παρασκευή περιμένουν το Joy Star, το οποίος ωστόσο βρίσκεται ακόμη στο Ιόνιο λόγω κακοκαιρίας και είναι άγνωστο το πότε θα φτάσει στα Δωδεκάνησα.

Το Αγαθονήσι είναι το μοναδικό νησί από τα όσα εξυπηρετεί το Νήσος Κάλυμνος που έχει μείνει χωρίς κανένα πλοίο καθώς τα άλλα νησιά εξυπηρετούνται με τακτικά δρομολόγια από πλοία της γραμμής.

Κάτοικοι Αγαθονησίου – «Αισθανόμαστε πολίτες 3ης κατηγορίας»

«Αισθανόμαστε πολίτες 3ης κατηγορίας. Οι αρμόδιοι έπρεπε να έχουν μια εναλλακτική λύση καθώς εκτός από τη βλάβη του Ν. Κάλυμνος, το συγκεκριμένο πλοίο βγαίνει εκτός γραμμής για έλεγχο κάθε χρόνο για περίπου 2 μήνες. Οι ιχθυοκαλλιέργειες θα κλείσουν. Δουλεύουν 30 άτομα και δεν μπορούν να μεταφέρουν το εμπόρευμα. Αναγκάζονται να πηγαίνουν κάθε μέρα στην Σάμο με καΐκι 2,5 ώρες να πάνε και άλλες τόσες να γυρίσουν».

«Με το πρώτο πλοίο θα εγκαταλείψουμε το Αγαθονησί – Τα τρόφιμα έληξαν»

Αρκετοί κάτοικοι έχουν αποφασίσει να εγκαταλείψουν το Αγαθονήσι με το πρώτο πλοίο διότι η κατάσταση είναι ανυπόφορη. « Μας αναγκάζουν να εγκαταλείψουμε το νησί. Πολλοί κάτοικοι έχουν ήδη πάρει απόφαση να φύγουν μόλις έρθει το πρώτο πλοίο. Έρχονται γιορτές και δεν μπορούμε να αγοράσουμε ούτε ένα δώρο. Τα περισσότερα τρόφιμα στα δύο παντοπωλεία είναι ληγμένα. Οι αρμόδιοι ας αναλάβουν τις ευθύνες τους διότι δεν δίνουν καμία σημασία σε εμάς».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Το υπουργείο Οικονομικών σαρώνει Facebook και Instagram για φοροδιαφυγή

Μπαράζ ελέγχων από την εφορία σε Facebook, Instagram και γενικά σε όλα τα Social media, με στόχο να εντοπιστούν κρυμμένα εισοδήματα φυσικών προσώπων και εταιρειών, που...

Από το «Z» μέχρι τη σβάστικα: Tα απαγορευμένα σύμβολα στη Γερμανία

Μερικά από αυτά όπως τα αναφέρει η Deutsche Welle ,είναι η σβάστικα, οι εικόνες του Χίτλερ αλλά και ο χιτλερικός χαιρετισμός.Αναλυτικά το δημοσίευμα της...

Λαγονήσι: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη της επίθεσης στον 16χρονο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη που πυροβόλησε 16χρονο στο Λαγονήσι, μια ώρα πριν από τα...

Γρίφος για diesel και βενζινοκίνητα, «διχογνωμία» Ελλάδας – ΕΕ για το έτος απαγόρευσης

Σε αντίθεση με τον ευρωπαϊκό σχεδιασμό, η Ελλάδα έχει ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα από το 2025 και πλήρη απαγόρευση πώλησης από το...

Μνημείο στα Τέμπη: «Βροχή» οι προτάσεις – Ο σταυρός 6 μέτρων και τα μαρμάρινα βαγόνια

Πολλές είναι οι προτάσεις για τη δημιουργία μνημείου στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη.Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, ένας από τους πρώτους...