Αρχική Ελλάδα Σε «ελεύθερη πτώση» τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ

Σε «ελεύθερη πτώση» τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ

Διψήφιο ποσοστό πτώση σημείωσαν οι πωλήσεις τον Σεπτέμβριο ενώ για πρώτη φορά στις περισσότερες μάρκες τα καινούρια μοντέλα ήταν περισσότερα από τα αντίστοιχα εισαγόμενα μεταχειρισμένα.

Πτώση 14,9% σημείωσαν οι πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο του 2022 εξαιτίας κυρίως της εφαρμογής του νέου πλαισίου που αφορά στην προσκόμιση του Πιστοποιητικού Συμμόρφωσης αλλά και της μείωσης του αριθμού των διαθέσιμων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σε άλλα κράτη-μέλη με την ταυτόχρονη άνοδο των τιμών τους.

Ειδικότερα οι πωλήσεις των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο ανήλθαν σε 4.935 οχήματα έναντι 5.802 μονάδων τον αντίστοιχο μήνα του 2021.

Ωστόσο παρά το γεγονός ότι οι πωλήσεις των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων σημείωσαν πτώση κατάφεραν να ξεπεράσουν τις αντίστοιχες πωλήσεις λιανικής των καινούριων οχημάτων λιανικής οι οποίες ανήλθαν σε 3.299 μονάδες. Δηλαδή οι πωλήσεις των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ξεπέρασαν κατά 1.636 μονάδες τις αντίστοιχες πωλήσεις των καινούριων ΙΧ.

Πάντως σε επίπεδο 9μηνου οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων ανήλθαν σε 82.548 οχήματα έναντι 57.645 εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων με αποτέλεσμα η διαφορά τους να κυμαίνεται σε μόλις 24.903 μονάδες!

Ωστόσο αν από τις πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων αφαιρέσουμε τα εταιρικά ΙΧ τότε στο 9μηνο οι πωλήσεις τους ανέρχονται σε 36.355 ΙΧ γεγονός που σημαίνει ότι τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα έχουν διαθέσει 21.290 περισσότερα αυτοκίνητα από τα καινούρια!

Ωστόσο το άκρως εντυπωσιακό στοιχείο στις πωλήσεις αυτοκινήτων Σεπτεμβρίου είναι ότι οι πωλήσεις καινούριων μοντέλων ήταν στις περισσότερες εταιρείες υψηλότερες από τις αντίστοιχες πωλήσεις εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Στην πρώτη θέση του πίνακα των πωλήσεων με τις υψηλότερες πωλήσεις στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα η Renault διατήρησε την πρωτιά με 629 μονάδες και στην δεύτερη θέση ακολουθεί η Toyota με 444 εισαγόμενα μεταχειρισμένα οχήματα.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Hyundai με 394.

Στη τέταρτη θέση αναρριχήθηκε η Ford με 374.

Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνει η Opel με 367 αυτοκίνητα.

Όσον αφορά στα καύσιμα των πωλημένων εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αποδεικνύεται ότι εξελίσσεται σε μονομαχία για δύο καθώς οι κινητήρες βενζίνης και diesel βρίσκονται πολύ κοντά με τα οχήματα που κινούνται με αμόλυβδη να ανέρχονται σε 2.146 (45,9%) και τα diesel σε 1.938 μονάδες (41,5%).

Τέλος στα πολυτελή εισαγόμενα μεταχειρισμένα supercars φαίνεται ότι τον Σεπτέμβριο ότι έχουν πουληθεί 32 Porsche, 3 Maserati, 1 Ferrari και μία Cadillac.

Επιδόσεις καινούριων Vs εισαγόμενων μεταχειρισμένων

Σημαντικές είναι διαφορές που καταγράφουν οι πωλήσεις καινούριων και εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ανά μάρκα τον Σεπτέμβριο του 2022 και όπως προαναφέραμε τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα σε ελάχιστες μάρκες πούλησαν περισσότερα από τα καινούρια.

Ειδικότερα

Ειδικότερα στην Citroen καταγράφηκαν 160 πωλήσεις καινούριων ΙΧ και 206 εισαγόμενων μεταχειρισμένων οχημάτων.

Στη Nissan οι πωλήσεις καινούριων ανήλθαν σε 156 μονάδες ενώ των εισαγόμενων μεταχειρισμένων σε 349 αυτοκίνητα.

Στην Porsche τα καινούρια ανήλθαν σε 16 ενώ τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα σε 34.

Στη Renault οι πωλήσεις καινούριων ανήλθαν σε 586 μονάδες ενώ των εισαγόμενων μεταχειρισμένων σε 629 αυτοκίνητα.

Στη Seat οι πωλήσεις καινούριων ανήλθαν σε 49 μονάδες ενώ των εισαγόμενων μεταχειρισμένων σε 52 αυτοκίνητα.

Στη Smart τα καινούρια ανήλθαν σε 5 ενώ τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα σε 88.

Όλες οι υπόλοιπες μάρκες που δεν αναφέρονται κατάφεραν να πουλήσουν περισσότερα καινούρια αυτοκίνητα από τα αντίστοιχα εισαγόμενα μεταχειρισμένα.

Πτώση 1,8% στις μεταβιβάσεις

Πτώση 1,8% σημείωσαν οι μεταβιβάσεις αυτοκινήτων τον Σεπτέμβριο του 2022 καθώς 34.493 οχήματα άλλαξαν χέρια έναντι 34.934 ΙΧ που είχαν μεταβιβαστεί τον αντίστοιχο μήνα του 2021.

Σε επίπεδο 9μηνου οι μεταβιβάσεις καταγράφουν πτώση 8,2% καθώς έχουν μεταβιβαστεί 275.529 οχήματα έναντι 300.077 μεταβιβάσεων το αντίστοιχο διάστημα του 2021. Δηλαδή έχουν μεταβιβαστεί 24.548 λιγότερα οχήματα φέτος σε σχέση με πέρυσι

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Καρχαρίας επιτέθηκε σε 22χρονη Αμερικανίδα και της έκοψε το πόδι

Καρχαρίας επιτέθηκε και τραυμάτισε πολύ σοβαρά Αμερικανίδα τουρίστρια στα νησιά Τερκς και Κάικος της Καραϊβικής, όπου βρέθηκε για να γιορτάσει την αποφοίτησή της από...

Influencer ήπιε επτά μπουκάλια αλκοόλ σε live μετάδοση και πέθανε

Νεκρός βρέθηκε ένας influencer λίγες ώρες αφότου κατανάλωσε υπερβολική ποσότητα αλκοόλ σε live streaming στο Douyin, μια πλατφόρμα αντίστοιχη του TikTok...

Πλημμύρισε το αεροδρόμιο της Ρόδου – Μαζεύουν με κουβάδες και σφουγγαρίστρες τα νερά

Όλα αυτά γίνονται σε μια χρονική συγκυρία όπου η τουριστική κίνηση βρίσκεται στην αιχμή της και η Ρόδος έγινε για μια ακόμη...

Βόλος: Αυτοκίνητο «βούτηξε» σε χείμαρρο – 2 τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα, που λίγο έλειψε να καταλήξει σε τραγωδία, σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Βόλο. Αυτοκίνητο με δύο επιβαίνοντας...

Υπόθεση Μαντλίν: «Ο κόσμος πιστεύει ότι εγώ τη σκότωσα, αλλά δεν το έκανα» – Στο φως επιστολές του Κρίστιαν Μπρούκνερ

Ο βασικός ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚαν, Κρίστιαν Μπρούκνερ, έχει ξεκινήσει μια εκστρατεία συγγραφής επιστολών υποστηρίζοντας ότι δεν είχε καμία ανάμειξη στην...