Αρχική Κόσμος Σε υψηλό 32 ετών οι θάνατοι από πυροβόλα όπλα στις ΗΠΑ

Σε υψηλό 32 ετών οι θάνατοι από πυροβόλα όπλα στις ΗΠΑ

Μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη στις ΗΠΑ αποκάλυψε ότι οι θάνατοι που σχετίζονται με πυροβόλα όπλα στη χώρα το 2021 ήταν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 32 ετών.

Στην έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, εξετάστηκε το ποσοστό των θανάτων από όπλα μεταξύ των γενικών θανάτων στις ΗΠΑ, όπου ο ατομικός οπλισμός έχει αυξηθεί.

Στην έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι θάνατοι από όπλα στις ΗΠΑ έφθασαν στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 32 ετών, ενώ τα ποσοστά θνησιμότητας των γυναικών αυξήθηκαν περισσότερο από τα ποσοστά θνησιμότητας των ανδρών.

Στην έρευνα, η οποία ανέφερε ότι περισσότεροι από 1 εκατομμύριο ένοπλοι θάνατοι σημειώθηκαν στη χώρα σε 32 χρόνια, διαπιστώθηκε ότι περίπου το 14% των ατόμων που σκοτώθηκαν με όπλα ήταν γυναίκες, ενώ το ποσοστό αυτό ήταν 45% για τους άνδρες.

Επισημάνθηκε ότι στις ανθρωποκτονίες γυναικών που διαπράττονται με πυροβόλα όπλα, οι δολοφονίες μαύρων γυναικών έχουν υπερτριπλασιαστεί από το 2010.

Υπερδιπλασιάστηκαν από το 2015 οι αυτοκτονίες με όπλα

Στη μελέτη αναφέρεται ότι οι αυτοκτονίες με όπλα έχουν υπερδιπλασιαστεί από το 2015.

Ο καθηγητής Πολιτικής Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ David Hemenway δήλωσε ότι η μελέτη είναι μία από τις πιο ολοκληρωμένες αναλύσεις των θανάτων από όπλα στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια.

Οι ειδικοί αναφέρουν ότι καθώς αυξάνεται ο πληθυσμός των ΗΠΑ, αυξάνεται και το ποσοστό των ένοπλων θανάτων στη χώρα.

Στη μελέτη επισημάνθηκε ότι οι θάνατοι από ένοπλους αυξήθηκαν με χαμηλότερα ποσοστά από το 2005, αλλά με την επίδραση του Covid-19, υπήρξε αύξηση κατά 20% μεταξύ 2019-2021.

Ο Δρ Eric Fleeger, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, δήλωσε ότι παράγοντες όπως η επιδείνωση της ψυχικής υγείας των ανθρώπων, η διατάραξη της εργασίας και της ιδιωτικής τους ζωής μπορεί να παίζουν ρόλο στην αύξηση των ένοπλων θανάτων κατά τη διάρκεια της επιδημίας Covid-19.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JAMA Network Open στις 29 Νοεμβρίου.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Φορολογικές δηλώσεις 2023: Οι 8 μηνιαίες δόσεις, η έκπτωση φόρου και οι ημερομηνίες «κλειδιά»

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την έναρξη υποβολής των φορολογικών δηλώσεων του 2023, που θα αφορά τα εισοδήματα που έχουν αποκτήσει...

Ιερουσαλήμ: Αυτός είναι ο 13χρονος Παλαιστίνιος που πυροβολούσε περαστικούς

Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού έχουν τεθεί οι δυνάμεις ασφαλείας του Ισραήλ, ενώ δόθηκε στη δημοσιότητα η φωτογραφία του 13χρονου Παλαιστίνιου δράστηΚρυμμένος...

Καιρός – Προειδοποίηση Μαρουσάκη: Μπαίνουμε στην καρδιά του χειμώνα – Έρχεται πολικός αεροχείμαρρος

Ένας πολικός αεροχείμαρος αναμένεται να μας βάλει στην καρδιά του χειμώνα από το τέλος της εβδομάδας, όπως αναφέρει στην ανάρτησή του στο Facebook...

«Άσπρη μέρα» είδαν τα χιονοδρομικά – Κοσμοσυρροή από λάτρεις των χειμερινών σπορ

Χιόνι έπεσε στα περισσότερα χιονοδρομικά της χώραςΆσπρη μέρα είδαν τα χιονοδρομικά κέντρα σε όλη τη χώρα καθώς στις περισσότερες περιοχές άρχισαν...

Κολομβία: Οι κατασχέσεις κοκαΐνης έσπασαν ρεκόρ το 2022

Οι δυνάμεις ασφαλείας εντόπισαν 671 τόνουςΟι αρχές της Κολομβίας προχώρησαν το 2022 στην κατάσχεση της μεγαλύτερης ποσότητας κοκαΐνης από κάθε άλλη...