Αρχική Ελλάδα Siemens: «Κληρώνει» σήμερα για τα περιουσιακά στοιχεία κατηγορουμένων – Τι έχει γίνει...

Siemens: «Κληρώνει» σήμερα για τα περιουσιακά στοιχεία κατηγορουμένων – Τι έχει γίνει με το θέμα της δήμευσης

Το… φάντασμα της Siemens, που έκλεισε με παραγραφή και αθώωση των 20 κατηγορουμένων, εξακολουθεί να κυνηγάει τη Δικαιοσύνη, που επικρίθηκε σφόδρα, για την αδυναμία της να ολοκληρώσει με επιτυχία τη διερεύνηση του σκανδάλου των μαύρων ταμείων.

Η πικρή γεύση, που άφησε η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου της Αθήνας, με την οποία απάλλαξε και τους 20 κατηγορούμενους, για την υπόθεση των «μαύρων ταμείων» επανέρχεται σήμερα, καθώς παραμένει σε εκκρεμότητα ένα σημαντικό σκέλος της υπόθεσης, που αφορά το εάν θα δημευθούν ή θα επιστραφούν περιουσιακά στοιχεία κατηγορουμένων, που είχαν κατασχεθεί ως προϊόντα εγκληματικών πράξεων.

Το θέμα της δήμευσης των κατασχεθέντων θα έπρεπε κανονικά να έχει ήδη κριθεί από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, με πρόεδρο τον κ. Νικόπουλο, που έβγαλε απόφαση πριν από ένα μήνα και απάλλαξε από όλες τις κατηγορίες, όλα τα μεγαλοστελέχη του γερμανικού κολοσσού, Γερμανούς αλλά και Έλληνες, μεταξύ των οποίων και τον Μιχάλη Χριστοφοράκο.

Μία αστοχία (;), ωστόσο του Εφετείου έγινε αιτία, να παραμείνει σε εκκρεμότητα το θέμα των κατασχεθέντων περιουσιακών στοιχείων, την απόδοση των οποίων και με τόκους διεκδικούν όλοι οι αθωωθέντες.

Τι συνέβη;

Το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, που απάλλαξε και τους 20 κατηγορούμενους σε δεύτερο βαθμό, θα έπρεπε να έχει ήδη αποφασίσει, εάν θα αποδοθούν τα κατασχεθέντα περιουσιακά στοιχεία και μάλιστα με τόκους, στους κατηγορούμενους, που αθωώθηκαν, ή εάν θα δημευθούν και θα αποδοθούν στο Δημόσιο ή στον ΟΤΕ, που επίσης τα διεκδικούν.

Κατά περίεργο τρόπο ωστόσο διαπιστώθηκε ότι, οι εφέσεις του Δημοσίου και του ΟΤΕ, που διεκδικούν τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκομένων στην υπόθεση, δεν είχαν προσδιοριστεί να εκδικαστούν μαζί με τις εφέσεις των κατηγορουμένων, που ήταν στην δικογραφία.

Έτσι με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου, το σκέλος της υπόθεσης για τη δήμευση ή την επιστροφή των κατασχεθέντων, διαχωρίστηκε από την απόφαση του δικαστηρίου, που απάλλαξε τους κατηγορούμενους και προσδιορίστηκε να εκδικαστεί σήμερα, σε άλλο δικαστήριο, ίδιου βαθμού.

Σύμφωνα ωστόσο με δικαστικές πηγές, το πιθανότερο είναι ότι, δεν θα εκδικαστεί η υπόθεση σήμερα, καθώς στο δικαστήριο πιθανότερο είναι να κριθεί ότι, το θέμα αυτό είναι παρεμπίπτον της κύριας υπόθεσης, που κρίθηκε από τη δικαστική σύνθεση με πρόεδρο τον κ. Νικόπουλο.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

11η Σεπτεμβρίου 2001: Θα έριχναν και 5ο αεροπλάνο; – Τι συνέβη με την πτήση United 23;

Ο κυβερνήτης Tom Mannello βρισκόταν σε ετοιμότητα για την απογείωση της πτήσης 23 της United Airlines. Μέχρι που δόθηκε εντολή να επιστρέψουν όλα τα...

Ρωσία: Απαγορεύει τα iPhone σε αξιωματικούς – «Πετάξτε τα ή δώστε τα στα παιδιά»

«Τελείωσαν όλα για το iPhone: ή πετάξτε το ή δώστε το στα παιδιά», έγραφε η Kommersant.Το Κρεμλίνο έδωσε εντολή σε αξιωματούχους...

Κατώτατος μισθός: Πώς διαμορφώνονται επιδόματα και τριετίες – Πότε η πληρωμή για το δώρο Πάσχα

Από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός μικτά θα είναι 780 ευρώ, με τις καθαρές αποδοχές να διαμορφώνονται στα 666 ευρώ,...

Τροχαία: 1.322 παραβάσεις στην Πελοπόννησο μέσα σε 7 ημέρες

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με βάση τις πάγιες εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την ελληνική επικράτεια.Συγκεκριμένα το διάστημα από...