Αρχική Κόσμος «Σκάνδαλο αίματος» στη Βρετανία: Περίπου 380 παιδιά μολύνθηκαν με HIV

«Σκάνδαλο αίματος» στη Βρετανία: Περίπου 380 παιδιά μολύνθηκαν με HIV

Νέα έρευνα δείχνει ότι τα παιδιά που μολύνθηκαν με HIV από τα προϊόντα αίματος στη Βρετανία, τις δεκαετίες ΄70 και ΄80, ήταν πολύ περισσότερα από αυτά που είχαν δηλωθεί αρχικά.

Νέα ευρήματα έφερε στο φως μια νέα έρευνα για το σκάνδαλο στη Βρετανία με τα μολυσμένα προϊόντα που περιείχαν αίμα, εξαιτίας των οποίων κόλλησαν τον ιό HIV εκατοντάδες παιδιά.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, περίπου 380 παιδιά μολύνθηκαν με τον ιό HIV μέσω των μολυσμένων προϊόντων που εισήχθησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τουλάχιστον 175 παιδιά είχαν αναφερθεί αρχικά ότι μολύνθηκαν, αλλά η νέα έρευνα υπολόγισε ότι ο αριθμός είναι υπερδιπλάσιος.

Το «σκάνδαλο αίματος» που συγκλόνισε το Ηνωμένο Βασίλειο καταδεικνύει μια από τις μαύρες στιγμές στην ιστορία του βρετανικού συστήματος υγείας NHS. Τα μολυσμένα προϊόντα τα οποία περιείχαν αίμα και εισήχθησαν από τις ΗΠΑ, τις δεκαετίες ΄70 και ΄80, οδήγησαν στη μετάδοση του ιού, ενώ εκτιμάται ότι περίπου 2.400 άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας της έκθεσης στα προϊόντα αυτά.

Η Jenni Richards KC, σύμβουλος της Infected Blood Inquiry, είπε ότι ο αριθμός 175 προέρχεται από τη δικαστική διαμάχη σχετικά με το σκάνδαλο και αφορά τα άτομα που ήταν ακόμη παιδιά κατά τη στιγμή της διευθέτησης. «Η έρευνα εκτιμά ότι ο αριθμός των ανθρώπων που ήταν παιδιά όταν μολύνθηκαν είναι υπερδιπλάσιος από αυτόν τον αριθμό», έγραψε.

Η νέα εκτίμηση, για 380 παιδιά που μολύνθηκαν, βασίστηκε στην αναλογία των παιδιών μεταξύ των ατόμων με αιμορραγικές διαταραχές, χρησιμοποιώντας δεδομένα που δημοσιεύθηκαν στο Lancet το 1996 και στοιχεία που παρέχονται από τον Οργανισμό Αιμορροφιλικών του Ηνωμένου Βασιλείου.

Χωρίς αποζημίωση για το «σκάνδαλο αίματος»

Ορισμένα θύματα των προϊόντων με το μολυσμένο αίμα θα λάβουν αποζημίωση τώρα, μετά από τόσα χρόνια, ωστόσο πολλές οικογένειες που έχουν μάλιστα χάσει παιδιά εξαιτίας αυτού δεν θα λάβουν τίποτα.

Οι περισσότεροι από τους ασθενείς που μολύνθηκαν λάμβαναν θεραπεία βασισμένη σε ένεση που περιείχε τον παράγοντα πήξης αίματος VIII για να επιβιώσουν.

Why some bereaved families of infected blood scandal won’t get compensation

Οι ασθενείς, όμως, δεν γνώριζαν ότι λάμβαναν θεραπεία με μολυσμένα προϊόντα από άτομα που πληρώνονταν για δωρεές, συμπεριλαμβανομένων κρατουμένων και τοξικομανών και τους έκαναν ενέσεις για χρόνια παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις προς την τότε κυβέρνηση. Μερικά θύματα μολύνθηκαν και μετά από μετάγγιση αίματος.

Δεκαετίες μετά τις πρώτες μολύνσεις, νέα κρούσματα HIV και ηπατίτιδας συνέχισαν να διαγιγνώσκονται, με αποτέλεσμα πολλούς πρόωρους θανάτους.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Μεγάλη Τρίτη ανακοινώνονται οι εκλογές;

Όπως όλα δείχνουν, τη Μεγάλη Εβδομάδα θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ημερομηνία των εκλογών.Σύμφωνα με πληροφορίες, η ημερομηνία των εκλογών...

Ο πληθωρισμός μειώνεται, οι τιμές συνεχίζουν το ράλι

Με αμείωτη ένταση και κάτω από τα ραντάρ των ελεγκτικών αρχών συνεχίζεται το όργιο κερδοσκοπίας στην αγορά των τροφίμων και γενικότερα των αγαθών ευρείας...

Βεντέτα στη Ξάνθη: Έκαψαν τα σπίτια του 36χρονου δολοφόνου και του αδερφού του – Βίντεο ντοκουμέντο

Φωτιά ξέσπασε σε δύο σπίτια στο Δροσερό της Ξάνθης αργά το βράδυ της Δευτέρας με την Πυροσβεστική να κάνει λόγο για...

Γιατί μια μητέρα να θέλει να σκοτώσει το παιδί της – Ψυχολόγος αναλύει τις πέντε περιπτώσεις

Πώς μια μητέρα μπορεί να μετατραπεί σε δολοφόνο, αφαιρώντας τη ζωή από το ίδιο της το παιδί – Ο διάσημος συγγραφέας...

Ξάνθη: Φοβούνται βεντέτα μετά την άγρια δολοφονία του 45χρονου οι αστυνομικοί

Οι αστυνομικοί τώρα φοβούνται εκδίκηση για τη δολοφονία από τους συγγενείς του θύματος, κάτι στο οποίο φαίνεται να καταλήγουν καθώς το...