Αρχική Κόσμος Σοκ στη Γερμανία: Το κόστος του ρεύματος εκτινάχθηκε στα 800 ευρώ τη...

Σοκ στη Γερμανία: Το κόστος του ρεύματος εκτινάχθηκε στα 800 ευρώ τη MWh -Δεκαπλάσια τιμή σε σχέση με πέρυσι!

Οι τιμές ρεύματος για την επόμενη χρονιά στη Γερμανία ξεπέρασαν σήμερα τα 800 ευρώ, σχεδόν δεκαπλάσια τιμή σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Οι τιμές της ενέργειας σπάνε καθημερινά το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στην Ευρώπη, καθώς η Ρωσία περιορίζει την τροφοδοσία σε φυσικό αέριο, ενόψει της κρίσιμης χειμερινής περιόδου.

Η άνευ προηγουμένου αύξηση των τιμών της ενέργειας τροφοδοτεί με τη σειρά της τον πληθωρισμό και απειλεί να γονατίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις στη Γηραιά Ήπειρο.

Κυβερνήσεις ευρωπαϊκών κρατών άρχισαν να λαμβάνουν δραστικά μέτρα για τον περιορισμό της χρήσης ενέργειας, όπως είναι η απαγόρευση της φωταγώγησης κτιρίων στη Γερμανία και η μείωση της θερμοκρασίας θέρμανσης εσωτερικών χώρων.

Στη Βρετανία, οι λογαριασμοί ενέργειας αναμένεται να εκτοξευθούν σε δυσθεώρητα ύψη τον Οκτώβριο, μετά την αύξηση του ανώτατου ορίου των τιμών ενέργειας κατά 80%, που ανακοίνωσε σήμερα η αρμόδια ρυθμιστική αρχή του τομέα, η Ofgem. Η εξέλιξη αυτή πιθανώς θα ωθήσει πολλούς Βρετανούς να περιορίσουν τη χρήση ενέργειας, καθώς δεν θα αντέχει η τσέπη τους να πληρώνουν τους υπερφουσκωμένους λογαριασμούς το χειμώνα.

Οι τιμές ενέργειας στη Γερμανία για τον επόμενο χρόνο αυξήθηκαν κατά 7,6%, στα 805,15 ευρώ τη μεγαβατώρα στο Ευρωπαϊκό Χρηματιστήριο Ενέργειας AG, σήμερα, σημειώνοντας άλμα της τάξης του 39% αυτή την εβδομάδα, όταν το αντίστοιχο γαλλικό συμβόλαιο αυξήθηκε κατά 24%.

Οι τιμές αυξήθηκαν μετά και την ανακοίνωση της γαλλικής εταιρείας κοινής ωφέλειας, Electricite de France SA, ότι ορισμένοι πυρηνικοί σταθμοί της θα ξαναλειτουργήσουν αργότερα του αναμενομένου. Οι μονάδες αυτές θα αποτελέσουν βασική πηγή ενέργειας τον χειμώνα, ελλείψει επαρκών ποσοτήτων φυσικού αερίου.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Κώστας Σκρέκας: Θα δούμε μειώσεις σε προϊόντα έως και 15%

Τόνισε ότι θα δημοσιοποιηθούν οι μειώσεις στις τιμές και στο βρεφικό γάλα και σε όλες τις κατηγορίες των προϊόντων,...

ΗΠΑ: Οι πρώτες φωτογραφίες από τον νότιο πόλο της Σελήνης – Τι κατέγραψε το διαστημόπλοιο Odysseus

Το διαστημόπλοιο Odysseus της Intuitive Machines έστειλε τις πρώτες εικόνες από το νοτιότερο μέρος της Σελήνης, όπου κανένα άλλο...

Ακρίβεια: Χάθηκε ένας μισθός 1.046 ευρώ από κάθε Έλληνα το 2022 λόγω ανατιμήσεων

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Το κόλπο του σπασμένου καθρέπτη -Πώς οι κλέφτες ξεγελούν τους ανυποψίαστους οδηγούς

Τα δικά τους «όπλα» έχουν επινοήσει οι συμμορίες προκειμένου να αποσπούν χρήματα από ανυποψίαστους οδηγούς. Ένα ιδιαίτερα δημοφιλές κόλπο εξαπάτησης...

Επίδομα ανεργίας αναλογικό των ετών ασφάλισης

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...