Τέσσερις Έλληνες χρήστες του διαδικτύου που είχαν στην κατοχή τους και διαμοίραζαν συνολικά 1.874 αρχεία παιδικής πορνογραφίας, εντόπισαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Οι δύο από αυτούς, ένας 35χρονος άνεργος άνδρας και ένας 38χρονος ιδιωτικός υπάλληλος, συνελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες σε περιοχές της Αττικής, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκε πλήθος από βίντεο και φωτογραφίες πορνογραφίας ανηλίκων.
Τα άλλα δύο άτομα που ταυτοποιήθηκαν για την εμπλοκή τους στην παράνομη δραστηριότητα, όπως διαπιστώθηκε κατά την επιτόπια έρευνα των αστυνομικών δεν είχαν στην κατοχή τους υλικό και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.
Πρόκειται για άνδρες, ηλικίας 50 και 55 ετών, που διέμεναν και εκείνοι στην Αττική.
Τα στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κατάφεραν να εξιχνιάσουν τις τέσσερις υποθέσεις, στο πλαίσιο δράσεων για την πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων.
Έπειτα από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη διαδικτυακή έρευνα και ανάλυση ψηφιακών δεδομένων, εντόπισαν τους διαδικτυακούς χρήστες, εντός της ελληνικής επικράτειας, που όπως διαπιστώθηκε κατείχαν πρόσφορα για διαμοιρασμό συνολικά 1.874 αρχεία πορνογραφίας ανηλίκων.
Άμεσα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε σχετικό βούλευμα για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών. Από την επακόλουθη αστυνομική προανάκριση και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία των ατόμων, ενώ εξακριβώθηκαν και οι τόποι κατοικίας τους.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, το χρονικό διάστημα από 24 Οκτωβρίου έως και 7 Νοεμβρίου 2022, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- Φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
- 23 σκληροί δίσκοι και
- εξωτερικό μέσο αποθήκευσης (usb).
Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.
Πηγή: gargalianoionline.gr