Αρχική Κόσμος «Spare»: Τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι σπάνε ρεκόρ πωλήσεων

«Spare»: Τα απομνημονεύματα του πρίγκιπα Χάρι σπάνε ρεκόρ πωλήσεων

Ο πρίγκιπας Χάρι σημείωσε ρεκόρ με τα αποκαλυπτικά απομνημονεύματά του που κυκλοφορούν υπό τον τίτλο «Spare» (Εφεδρικός, Αναπληρωματικός), αφού η αγγλόφωνη έκδοση πούλησε περισσότερα από 1,4 εκατομμύρια αντίτυπα την πρώτη ημέρα της έκδοσής της.
Οι αλματώδεις πωλήσεις περιελάμβαναν όλες τις μορφές του βιβλίου – έντυπη, ηχητική και ηλεκτρονική – στις ΗΠΑ, τον Καναδά και το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τετάρτη ο εκδότης του βιβλίου Penguin Random House.

«Η πρώτη πλήρης ημέρα πωλήσεων του Spare αντιπροσωπεύει το μεγαλύτερο σύνολο πωλήσεων πρώτης ημέρας για οποιοδήποτε μη μυθοπλαστικό βιβλίο που έχει εκδοθεί ποτέ από τον Penguin Random House, τον μεγαλύτερο εμπορικό εκδότη στον κόσμο», δήλωσε ο εκδότης.

Τα 410 σελίδων απομνημονεύματα του Χάρι άρχισαν επίσημα να πωλούνται την Τρίτη, με ορισμένα καταστήματα στο Λονδίνο να ανοίγουν τα μεσάνυχτα εν αναμονή της μεγάλης ζήτησης. Αντίτυπα της ισπανικής έκδοσης κυκλοφόρησαν ημέρες νωρίτερα, οδηγώντας σε έναν ανεμοστρόβιλο πρωτοσέλιδων και αποκαλύψεων στα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, αυτά δεν αποδείχθηκαν spoiler για όσους περίμεναν με ανυπομονησία την έκδοσή του, όπως αποκάλυψε ο εκδότης.

Ο εκδότης δήλωσε επίσης ότι η πρώτη εκτύπωση των απομνημονευμάτων του Χάρι στις ΗΠΑ ήταν 2 εκατομμύρια αντίτυπα και τώρα το βιβλίο «επέστρεψε στο τυπογραφείο για επιπλέον αντίτυπα για να καλύψει τη ζήτηση».

Σύμφωνα με το CNN ο εκδότης είχε υποσχεθεί «ωμή, αμείλικτη ειλικρίνεια» από τον πρίγκιπα, ο οποίος έχει αφηγηθεί την ηχητική έκδοση του βιβλίου.

Το «Spare» έχει αρχίσει να πωλείται σε 16 γλώσσες παγκοσμίως.

Ο Χάρι καταρρίπτει την εικόνα που κυριαρχούσε για τον ίδιο

spare

Ο δούκας του Σάσεξ δεν κρατάει σχεδόν τίποτα πίσω καθώς καταρρίπτει την αντίληψη του κοινού ότι είναι ο διασκεδαστικός, ανέμελος πρίγκιπας των πάρτι, εμβαθύνοντας στις καταστροφικές επιπτώσεις του θανάτου της μητέρας του, στον πειραματισμό με τα ναρκωτικά ως μέθοδο αντιμετώπισης της θλίψης και στους αγώνες του για την εύρεση της αγάπης.

Είναι σε ορισμένα σημεία καυστικό και υπερκριτικό προς αρκετά μέλη της οικογένειας, τα οποία δεν υπερασπίζονται τους εαυτούς τους, καθώς το παλάτι δεν απαντά στους ισχυρισμούς, και αποκαλύπτει βαθιά προσωπικές συνομιλίες παρά τις προηγούμενες αιχμές του Χάρι κατά των μέσων ενημέρωσης για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής.

«Ευάλωτο και ειλικρινές, γενναίο και οικείο, το Spare είναι η ιστορία κάποιου που μπορεί να νομίζαμε ότι ήδη γνωρίζαμε, αλλά τώρα μπορούμε πραγματικά να κατανοήσουμε τον πρίγκιπα Χάρι μέσα από τα δικά του λόγια», ανέφερε στην ανακοίνωση η Τζίνα Τεντρέλο, πρόεδρος και εκδότρια του ομίλου Random House.

Για να θέσουμε τις πωλήσεις του «Spare» σε ένα πλαίσιο, τα απομνημονεύματα του Μπαράκ Ομπάμα «A Promised Land» του 2020 πούλησαν 887.000 αντίτυπα σε όλες τις μορφές την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους στις ΗΠΑ και τον Καναδά, σπάζοντας ρεκόρ εκείνη την εποχή για τον εκδότη.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Περισσότεροι από 10 χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πυροβόλα όπλα στις ΗΠΑ το πρώτο τρίμηνο του 2023

Στις ΗΠΑ, οι απώλειες ζωών ως αποτέλεσμα διαφόρων επιθέσεων με χρήση πυροβόλων όπλων ξεπέρασαν τις 10 χιλιάδες πριν ολοκληρωθεί το πρώτο...

Eurostat: Στη χειρότερη θέση η Ελλάδα στη μείωση καταθέσεων σε επίπεδο ευρωζώνης

Οι Έλληνες είναι οι πιο ανήσυχοι σε επίπεδο ευρωζώνης, σε ό,τι αφορά την ακρίβεια στην αγορά«Πρωταθλητές» αναδεικνύονται οι Έλληνες (σε επίπεδο ευρωζώνης) στην…απόσυρση των...

Το τρικ που σκέφτηκαν οι κάτοικοι της πιο σκοτεινής πόλης στον κόσμο για να βλέπουν λίγο ήλιο

Η τεχνική που επινόησαν ονομάζεται SoslpeilΑνάμεσα στα βουνά της νότιας Νορβηγίας, περίπου 170 χιλιόμετρα μακριά από το Όσλο, βρίσκεται η μικρή πόλη Rjukan....

Βρετανία: Η κρίση του κόστους ζωής ωθεί κόσμο στα τυχερά παιχνίδια

Ορισμένοι Βρετανοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα τυχερά παιχνίδια χρησιμοποιούν τα πρακτορεία στοιχηματισμού για να ανταπεξέλθουν στο κόστος ζωής.Ορισμένοι Βρετανοί που...

Στρατιωτικές δαπάνες: Η Ελλάδα ξεπέρασε τις υπερδυνάμεις

Κάθε Έλληνας πλήρωσε το 2022 713 δολάρια σε στρατιωτικές δαπάνες την ίδια στιγμή που ένας Γερμανός πληρώνει 642 δολάρια Τι...