Αρχική Ελλάδα Σπείρα έδινε τις σωστές απαντήσεις σε υποψήφιους οδηγούς

Σπείρα έδινε τις σωστές απαντήσεις σε υποψήφιους οδηγούς

Κύκλωμα, τα μέλη του οποίου βοηθούσαν στην έκδοση αδειών οδήγησης όλων των κατηγοριών, Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας και Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Επάρκειας / Αδειών Οδικού Μεταφορέα, χωρίς να τηρείται η προβλεπόμενη διαδικασία, εξάρθρωσαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Οι αστυνομικοί, ύστερα από καταγγελίες και έρευνα, πέρασαν χειροπέδες σε έξι άτομα, τρεις υπαλλήλους Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειακής Ενότητας και τρεις ιδιοκτήτες σχολών εκπαίδευσης υποψηφίων οδηγών, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται ακόμα πέντε ονόματα.

Πώς λειτουργούσε το κόλπο

Οι εξεταστές, μέλη της οργάνωσης, βοηθούσαν τους υποψηφίους να περάσουν τις θεωρητικές εξετάσεις είτε αντικαθιστώντας τα ερωτηματολόγια με άλλα, που είχαν απαντηθεί σε προγενέστερο χρόνο στη σχολή οδηγών, είτε κατά τη διόρθωση των γραπτών συμπλήρωναν ορισμένες απαντήσεις στις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, που δεν είχαν συμπληρώσει οι υποψήφιοι.

Σε κάποιες περιπτώσεις τους έλεγαν ποιες είναι οι σωστές απαντήσεις, ενώ τους έδιναν κόλλες με γραμμένες τις απαντήσεις για τις ερωτήσεις ανάπτυξης, τις οποίες αντέγραφαν οι υποψήφιοι.

Για έκδοση άδειας οδήγησης Γ΄ κατηγορίας και Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας η οργάνωση χρέωνε μεταξύ 1.900 και 2.200 ευρώ, ενώ για την έκδοση άδειας ικανότητας οδήγησης Β΄ κατηγορίας, τουλάχιστον 1.600 ευρώ. Από τα χρηματικά ποσά που αφορούσαν την παράτυπη διαδικασία, μέρος του ποσού προοριζόταν για τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Τα μέλη του κυκλώματος φέρονται να εξυπηρετούσαν υποψηφίους και από τους όμορους νομούς, οι οποίοι πρώτα παρουσίαζαν ένα «έγγραφο φιλοξενίας», που τους κόστιζε πενήντα ευρώ.

Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, από τον περασμένο Νοέμβριο έχουν διαπιστωθεί 133 περιπτώσεις διευκόλυνσης υποψηφίων οδηγών.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Η πριγκίπισσα με το μουστάκι που έκανε τους άντρες να αυτοκτονούν από έρωτα

Αν και οι εικόνες της «Πριγκίπισσας Qajar» έχουν γίνει viral τα τελευταία χρόνια, η αληθινή ιστορία αυτής της πριγκίπισσας με μουστάκι...

Tσαρλς Μπρόνσον: Ο πιο διαβόητος κρατούμενος της Βρετανίας θα παραμείνει στη φυλακή

Ο «πιο διαβόητος και επικίνδυνος κρατούμενος» της Βρετανίας, ο Τσαρλς Μπρόνσον θα παραμείνει πίσω από τα κάγκελα, αφού απορρίφθηκε την Πέμπτη το αίτημά του...

Εκλογές: Γιατί μπορεί να ανατραπούν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων

Παρά το γεγονός ότι το δυστύχημα στα Τέμπη είναι ακόμη «ζεστό» οι πολίτες δείχνουν ότι δεν έχουν αποστρέψει το πρόσωπό τους από τον Κυριάκο...

ΕΛΣΤΑΤ: Η ανεργία στο 11,4% τον Φεβρουάριο 2023

Στο 11,4% ανήλθε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Φεβρουάριο 2023 έναντι του 13% που ήταν τον αντίστοιχο μήνα το...

Νέο Δώρο Πάσχα 2023: Ο υπολογισμός με την αύξηση του κατώτατου μισθού

Μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη -που φέτος πέφτει στις 12 Απριλίου- έχουν περιθώριο οι εργοδότες να καταβάλλουν το Δώρο Πάσχα 2023 σε...