Αρχική Πολιτική Στις πυρόπληκτες περιοχές της Οιχαλίας και της Πυλίας ο Τατούλης

Στις πυρόπληκτες περιοχές της Οιχαλίας και της Πυλίας ο Τατούλης

Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού απέναντι στη μεγάλη καταστροφή που έπληξε την Πελοπόννησο, η παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» ακολουθώντας υπεύθυνη πολιτική στάση ανέλαβε πρωτοβουλίες θέλοντας να συμβάλει στην ανακούφιση των πληγέντων.

Στο πλαίσιο αυτό, επισκέφθηκε ο πρ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Πέτρος Τατούλης, συνοδευόμενος από τις Περιφερειακές Συμβούλους κα. Αντωνία Μπούζα και την κα.Ντίνα Νικολάκου, τις πληγείσες περιοχές της  Μεσσηνίας, στο Βασιλίτσι, στα Λιβαδάκια, στο Βλαχόπουλο του Δήμου Πύλου-Νέστορος και τις περιοχές Διαβολίτσι, Μέλπεια και Καρνάσι του Δήμου Οιχαλίας, όπου συναντήθηκε με πληγέντες από τις πυρκαγιές κατοίκους και ενημερώθηκε από τις Πυροσβεστικές Αρχές για τις επιχειρήσεις και τις επόμενες κινήσεις τους.

Στόχος μας δήλωσε ο κ. Τατούλης πρέπει είναι μόνο η ταχύτατη συνδρομή των πληγέντων,  οι καταγραφές των καμένων οικιών και επιχειρήσεων, του χαμένου φυτικού και ζωικού κεφαλαίου και στη συνέχεια να ακολουθήσουν άμεσα οι απαραίτητες χρηματοδοτήσεις προκειμένου να στηριχθούν οι κάτοικοι να παραμείνουν στα χωριά τους και να επιβιώσουν, συνεχίζοντας τις δραστηριότητες τους.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει κάνει ούτε τα αυτονόητα.

Ζητήσαμε άμεση έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τις πυρκαγιές και το συντονισμό-σχεδιασμό παρεμβάσεων και δράσεων  για την έκτακτη ανάγκη των πυρκαγιών και λήψη άμεσων μέτρων στους πληγέντες.

Είναι αδιανόητο να μην έχει συγκληθεί το Ανώτατο Συλλογικό Όργανο της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ο θεσμικός ρόλος της Αιρετής Περιφέρειας επέβαλε άμεση κινητοποίηση και συντονισμό δράσεων για την ανακούφιση των πληγέντων.

Αναλάβαμε πρωτοβουλία για την στήριξη των κτηνοτρόφων μας, επικοινωνώντας με το αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου να εξασφαλισθούν οι απαραίτητες ζωοτροφές.

Θα συνεχίσουμε τις αυτοψίες σε όλες τις πληγείσες περιοχές και στο επόμενο χρονικό διάστημα η παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» θα καταθέσει πλήρες κοστολογημένο σχέδιο δράσης, αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Τη βίασαν, έμεινε έγκυος και πέρασε 9 χρόνια στη φυλακή για άμβλωση!

Εννέα χρόνια πέρασε σε φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ μια γυναίκα που κατηγορείται ότι έκανε έκτρωση. Η γυναίκα αποφυλακίστηκε την Τρίτη (18.1.2022)...

Οι 3 πιο τρομακτικές προβλέψεις για το 2022

Σύμφωνα με πολλούς το 2022 θα είναι μια χρονιά πολύ καλύτερη από τις δύο που προηγήθηκαν, το 2021 και το 2020....

Σαν σήμερα: Βυθίστηκε «ο Τιτανικός της Ελλάδας»

Στις 19 Ιανουαρίου του 1947, βυθίστηκε το ατμόπλοιο «Χειμάρρα», το πιο πολύνεκρο ναυάγιο στην ιστορία της Ελλάδας. Γι΄ αυτόν τον λόγο...

ΕΦΚΑ-Κορωνοχρέη: Προς νέα παράταση η ρύθμιση των 72 δόσεων

Νέα παράταση της προθεσμίας για την ένταξη στη ρύθμιση των έως 72 δόσεων για τα χρέη που δημιουργήθηκαν στον ΕΦΚΑ την...

Rafale – Ένα ιπτάμενο υπερόπλο πολλαπλών δυνατοτήτων – Η ιστορία της 332 Μοίρας στην Τανάγρα

Rafale σημαίνει «ριπή του ανέμου» και από σήμερα τα πρώτα 6 υπερσύγχρονα Γαλλικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων εντάσσονται στην υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας.Οι «ριπές του...