Αρχική Πολιτική Στις σκόπιμες ανακρίβειες πάντα θα απαντούμε με το έργο μας

Στις σκόπιμες ανακρίβειες πάντα θα απαντούμε με το έργο μας

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ –ΜΕΣΣΗΝΙΑ                            Καλαμάτα 22 Δεκεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις σκόπιμες ανακρίβειες πάντα θα απαντούμε με το έργο μας

 

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα όπου συνάνθρωποί μας χάνουν τη ζωή τους χτυπημένοι από την πανδημία και άλλοι αγωνιούν για το αύριο, για τις επιχειρήσεις τους, με το φάσμα της ανεργίας και των οικονομικών δυσχερειών να πλανάται στον τόπο μας, οι πολιτικές εντάσεις ενοχλούν και απογοητεύουν τον κόσμο.

Βιώνοντας όμως καινοφανείς συμπεριφορές, με ανακρίβειες, εμπάθεια, πολεμική σε κάθε μας βήμα, από αυτούς που έπρεπε να δείξουν πρόσωπο συναίνεσης, συμπόρευσης, συνεργασίας με όλους εμάς που αποδεδειγμένα δουλέψαμε, αφήσαμε έργο μετρήσιμο και ουσιαστικό τι ζούμε; Μία απαράδεκτη πολεμική, εντάσεις άνευ προηγουμένου, ανακρίβειες, προσπάθεια υποτίμησης του κόπου και της δουλειάς μας και οικειοποίησης όσων αφήσαμε στον τόπο μας .

Στο χθεσινό Περιφερειακό Συμβούλιο, με περισσή ένταση ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, είπε ανακρίβειες  για ζητήματα που είναι αυταπόδεικτα και έδειξε ανεξήγητη εμπάθεια, στην κριτική μας για τις πολλές σπατάλες στον προϋπολογισμό, που αφορούν υψηλές αποδοχές ανεξακρίβωτου αριθμού ειδικών συμβούλων – συνεργατών, δαπάνες για χλιδή , έπιπλα, κλιματιστικά και γενικά σπατάλη που δεν δικαιολογείται  για δημοσιότητα, δημόσιες σχέσεις , γραφική ύλη κλπ., τρεις  φορές επάνω από το 2019!

Θέλοντας να αντικρούσει την δική μου κριτική στις σπατάλες αυτές, μιας και είχα την ευθύνη της Μεσσηνίας από την αντίστοιχη θέση μέχρι τέλος Αυγούστου 2019, είπε κάποια αναληθή πράγματα για τη Μεσσηνία, που επιβάλλεται να απαντηθούν.

Αναφέρομαι παρακάτω σε δελτίο τύπου του Γραφείου μου  ( μόνο για κάποιες διοικητικές παρεμβάσεις), προτού παραδώσω την Αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας τον Αύγουστο 2019.

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

-Επιλύθηκαν ζητήματα που δημιουργούσαν κωλύματα στην παραγωγή έργου της Υπηρεσίας Τεχνικών Υπηρεσιών ( πχ μηχανήματα έργων με βλάβες, παρατημένα σε δήμους, αδυναμία χρήσης τους λόγω έλλειψης εγγράφων χειριστών , έλλειψης ανταλλακτικών κλπ, τα οποία έγιναν απόλυτα επιχειρησιακά).

-Αναβαθμίστηκε σε καθαριότητα και επισκευές (πχ δύο χαλασμένα ασανσέρ, φωτισμός, υγρασίες , κλιματισμός κλπ)  το διοικητήριο και οι περιβάλλοντες χώροι του Διοικητηρίου και του Αμφιθεάτρου Αλ.Κουμουνδούρος και με αρκετές παρεμβάσεις και μέριμνα για πρόσβαση ΑΜΕΑ  δόθηκε πλέον η εικόνα των φροντισμένων και όχι των παρατημένων χώρων.

-Ανακαινίσθηκε πλήρως η αίθουσα συσκέψεων Παναγιώτης Φωτέας και έγινε λειτουργική και δυνάμενη να φιλοξενήσει αξιοπρεπώς συσκέψεις και συναντήσεις φορέων ( Δυστυχώς επανήλθε στο στυλ αποθήκης πάλι)

-Αναβαθμίστηκαν ηλεκτρονικά οι Υπηρεσίες μας , με την προμήθεια 70 νέων υπολογιστών νέας γενιάς και με μέριμνα για ολοκληρωμένη αλλαγή όλων των παλιών και μη λειτουργικών υπολογιστών και υπήρχε σχέδιο για τη Β΄φάση ολοκλήρωσης όλων των αναγκών.

-Εξοικονομήθηκαν χρήματα από τη νόμιμη απόσυρση κοστοβόρων υπηρεσιακών οχημάτων και ξεκίνησαν οι διαδικασίες αγοράς νέων με τη μέθοδο λήζινγκ.

(  Είχε ήδη ξεκινήσει και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα για την επέκταση της ηλεκτροκίνησης, στο οποίο με προσωπική επιλογή του κ.Τατούλη, εντάχθηκε η Πελοπόννησος. Σε Α΄φάση ήρθε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο και δημιουργήθηκαν δύο σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων και στη Β΄φάση προβλέπονταν νέοι σταθμοί φόρτισης και νέα οχήματα που ήρθαν πριν λίγες μέρες στην Περιφέρεια και προσπάθησαν δυστυχώς να οικειοποιηθούν και τη δράση αυτή, οι νυν διοικούντες).

-Εφαρμόστηκε η κεντρική οδηγία για την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών και τοποθετήθηκαν ωρομέτρες .

-Συγκεντρώθηκαν οι Υπηρεσίες μας στο Διοικητήριο προς εξοικονόμηση χρημάτων.

-Διατέθηκαν σε κοινωνικές δομές του τόπου γραφεία για να μπορούν να συνεχίσουν το έργο προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο ( πχ Κοινωνικό Ιατρείο).

-Αφουγκράστηκα με θετική σκέψη τα αιτήματα του Συλλόγου εργαζομένων και επιλύθηκαν αρκετά από όσα ζητήθηκαν από το Σύλλογο.

Με αυτές τις αναφορές του 2019 , απαντώ στην Περιφερειακή Αρχή  και σε όσα ανακριβή υποστηρίζει και την προτρέπω αντί να αναλώνεται σε ασκήσεις επί χάρτου στην πολιτική πραγματικότητα του τόπου μας, να δουλέψει, να αφήσει το δικό της αποτύπωμα και όχι να παλεύει να οικειοποιηθεί αρχικά και να παρουσιάσει ως λάθος, κάθε τι που βρήκαν έτοιμο και νοικοκυρεμένο.

Ας μην ξεχνά πως όλα έρχονται και παρέρχονται και πως η Νέα Πελοπόννησος είναι εδώ δυνατή και δυναμικά παρούσα, παρά τις προσπάθειές τους περί του αντιθέτου, προκειμένου με την αγάπη του κόσμου, να οδηγήσει εκ νέου την Πελοπόννησο μπροστά.

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

Υπεύθυνη Μεσσηνίας Νέας Πελοποννήσου

Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

ΕΦΚΑ εισφορές: Παράταση καταβολής ασφαλιστικών υποχρεώσεων

Παράταση αναμένεται να δοθεί από τον ΕΦΚΑ για τις εισφορές των ασφαλισμένων. Το Δ.Σ. του e-ΕΦΚΑ στην αυριανή του Συνεδρίαση αναμένεται...

Συγκλονιστική διάσωση στην Άρτα: Εγκλωβισμένος από χθες στα 1.800 μέτρα με ολικό παγετό [βίντεο]

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του πυροσβέστη Λεωνίδα Μαγκλάρα, ο οποίος από χθες το απόγευμα ήταν εγκλωβισμένος σε δύσβατη περιοχή στο...

Ρωσία: Τα τανκς του Πούτιν που τρέμει η Δύση – Στοχεύουν στα 5 χιλιόμετρα και τρέχουν με… 90!

Η ένταση ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία είναι στο… κόκκινο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν να διαθέτει ένα από τα ισχυρότερα όπλα...

Θλίψη στη Πτολεμαΐδα: 47χρονος πυροσβέστης πέθανε από κορωνοϊό

Τραγωδία με 47χρονο πυροσβέστη, που αφήνει πίσω του δύο ανήλικα παιδιά. Πάλεψε επί μέρες με τον κορωνοίό, αλλά η μάχη ήταν...

Απατεώνες “έφαγαν” 125 χιλιάδες ευρώ από ηλικιωμένους στο Αγρίνιο

Απατεώνες κατάφεραν να αποσπάσουν από ηλικιωμένους το ποσό των 125 χιλιάδων ευρώ μέσα σε τρία χρόνια.Συγκεκριμένα, χθες το πρωί συνελήφθη σε...