Αρχική Πολιτική Στο … κυλικείο η συνάντηση Τατούλη με γιατρούς και εργαζόμενους στο Νοσοκομείο...

Στο … κυλικείο η συνάντηση Τατούλη με γιατρούς και εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Καλαμάτας!

Η Αλειφέρη έδωσε εντολή να μην επιτραπεί η είσοδος του Πέτρου Τατούλη και των συνεργατών του στην αίθουσα όπου είθισται να πραγματοποιούνται συναντήσεις, καταγγέλει ο Τατούλης.

Με εκπροσώπους του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας και του Σωματείου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Καλαμάτας πραγματοποίησε συνάντηση ο πρ.Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Πέτρος Τατούλης.

Οι εκπρόσωποι των Ειδικευμένων Ιατρών του Νοσοκομείου ανέφεραν στον κ.Τατούλη τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά με κυριότερο απ’όλα την υποστελέχωση και την έλλειψη συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

Οι ιατροί που υπηρετούν στο Νοσοκομείο όπως επισήμαναν η Πρόεδρος του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας κα.Χρυσάνθη Μάλλιου και ο γραμματέας του Σωματείου κ.Μανώλης Μάκαρης έχουν εξαντληθεί βιολογικά προκειμένου να καλύψουν και τις εφημερίες και υπερβάλλουν εαυτόν για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν ιδιαίτερα στην εποχή της πανδημίας.

Τόνισαν επίσης την έλλειψη αναλώσιμου υλικού για τον προγραμματισμό και την πραγματοποίηση συγκεκριμένων εξετάσεων καθώς και για τη σοβαρή μείωση των ασθενών που εξετάζονται στα εξωτερικά ιατρεία λόγω υποχρεωτικού περιορισμού των ραντεβού.

Ο κ.Τατούλης αναφέρθηκε στην πάγια πολιτική θέση της «Νέας Πελοποννήσου»  και της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής σχετικά με την ανάγκη διαφοροποίησης του θεσμικού πλαισίου που διέπει σήμερα τη λειτουργία των Μονάδων Υγείας και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι ξεκάθαρη η πολιτική μου άποψη ότι απαιτείται ένα ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας», επαναδιατυπώνοντας την πρόταση του για τη μεταφορά αρμοδιοτήτων εποπτείας στις Αιρετές Περιφέρειες, έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα άμεσα και να χωρίς να λαμβάνονται οριζόντιες αποφάσεις.

Σε ό,τι αφορά την έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού και τη στελέχωση με ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου Καλαμάτας ο κ.Τατούλης δήλωσε πως θεωρεί απαράδεκτο να μην έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις που είναι σε εκκρεμότητα από το 2018 και ότι πρέπει να επιλυθούν τα προβλήματα των επικουρικών ιατρών καθώς και των εφημεριών.

Σε ό,τι αφορά τη διαδικασία επιλογής Διοικήσεων στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της Χώρας, ο κ.Τατούλης τόνισε πως πρέπει επιτέλους οι Διοικητές των Νοσοκομείων να παύσουν να επιλέγονται με κομματικά κριτήρια, γεγονός το οποίο τις περισσότερες φορές δυσχεραίνει ιδιαίτερα την εύρυθμη λειτουργία των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, για τα οποία απαιτείται εμπειρία και εξειδικευμένη γνώση.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων  στο διοικητικό τομέα του Νοσοκομείου αναφέρθηκαν στα προβλήματα που υπάρχουν στις διαδικασίες σε ό,τι αφορά την καθαριότητα και τη φύλαξη του Νοσοκομείου καθώς και στην έλλειψη προσωπικού λόγω των αυξημένων αναγκών από την πανδημία.

Ο κ.Τατούλης ενημέρωσε τους εκπροσώπους ότι το θέμα  αυτό έχει απασχολήσει και το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, όπου υπάρχει και σχετική απόφαση που συνάδει με τα αιτήματα τους, επισημαίνοντας και τη συμβολή του διοικητικού προσωπικού στις αυξημένες απαιτήσεις της λειτουργίας του Νοσοκομείου εν καιρώ πανδημίας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ντίνα Νικολάκου, Αντωνία Μπούζα, Απόστολος Γκούνης και το στέλεχος της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» Σωτήρης Παναγιωτόπουλος.

Υγ. Η χθεσινή Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Μεσσηνίας στην περίοδο διοίκησης Πέτρου Τατούλη και σημερινή Διοικήτρια του Νοσοκομείου, μας «αποκάλυψε» για μία ακόμη φορά την αντιθεσμική και μικροπρεπή πολιτική της συμπεριφορά.

Αυτή τη φορά έδωσε εντολή να μην επιτραπεί η είσοδος του Πέτρου Τατούλη και των συνεργατών του στην αίθουσα όπου είθισται να πραγματοποιούνται συναντήσεις με τους θεσμικούς φορείς του Νοσοκομείου Καλαμάτας, με αποτέλεσμα η συνάντηση να πραγματοποιηθεί στο χώρο του Κυλικείου του Νοσοκομείου!

Την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά… την αφήνουμε στην κρίση των πολιτών.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Το σκοτεινό μυστικό του Ισραήλ που σοκάρει μέχρι σήμερα

Στα χρόνια μετά τη δημιουργία του ισραηλινού κράτους, εκατοντάδες μωρά χάθηκαν. Οι γονείς τους, ως επί το πλείστον Εβραίοι μετανάστες από...

Ισπανία: Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο ειναι 115 ετών – «Μακριά απο τοξικούς ανθρώπους»

Η γεννημένη στις ΗΠΑ Ισπανίδα, Μαρία Μπράνιας Μορέρα είναι πλέον ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με τα ρεκόρ Guiness. Αγκαλιάζει...

Θα καθυστερήσουν να κατέβουν οι τιμές στα τρόφιμα σε σχέση με τα ξένα κράτη

Ο δομικός πληθωρισμός, εκτός από τον τεχνικό προσδιορισμό του, αντιπροσωπεύει και τη “διάχυση” της ακρίβειας σε προϊόντα και υπηρεσίες τα οποία...

Απογείωση ζήτησης … και τιμών για τα Airbnb

Στην τέταρτη θέση σε σύνολο είκοσι χωρών της Ευρώπης που κατέγραψαν υψηλότερη ζήτηση για καταλύματα βραχυχρόνιας µίσθωσης τύπου Airbnb βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με...

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Περισσότερες εισφορές – Καμία αύξηση στις συντάξεις το 2023

Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι μικροί επαγγελματίες είναι οι οικονομικοί… πολυ-τραυματίες του 2023. Ενώ βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της χρονιάς, τα...