Αρχική Πολιτική Στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο υποβιβασμός Δημοτικών Σχολείων στη Μεσσηνία

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο υποβιβασμός Δημοτικών Σχολείων στη Μεσσηνία

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου με επερώτησή τους φέρνουν οι σύμβουλοι της “Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου”, Θανάσης Πετράκος και Δημοσθένης Δρούγκας, το αίτημα γονέων, μαθητών, εκπαιδευτικών, πολιτών, Δήμων, για την ανάκληση της απόφασης της διευθύντριας Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, για τον υποβιβασμό Δημοτικών Σχολείων στην Κορώνη, τη Μερόπη, το Δώριο, το Διαβολίτσι, τη Χώρα, τον Κάμπο.

Η επερώτηση έχει ως εξής: “Δυστυχώς η νέα σχολική χρονιά δεν ξεκινάει καλά .Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν προχώρησε στις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να μειώσει τον αριθμό των παιδιών σε κάθε τάξη αλλά με όχημα Διευθυντές Εκπαίδευσης όπως πχ στη Μεσσηνία οι οποίοι βάζουν την προσήλωση στις κυβερνητικές εντολές πάνω από τους μαθητές προχώρησε σε υποβάθμιση Δημοτικών Σχολείων .Η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Μεσσηνίας υποβάθμισε αιφνιδιαστικά τα Δημοτικά Σχολεία Κορώνης, Κάμπου, Δωρίου, Διαβολιτσίου, Χώρας, Μερόπης.

Το γεγονός αυτό έχει ξεσηκώσει θύελλα  διαμαρτυριών.  Οι Δήμοι Πύλου- Νέστορος και Οιχαλίας  διαφωνούν και έχουν προχωρήσει σε διαβήματα διαμαρτυρίας προς το Υπουργείο Παιδείας. Επίσης την Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη  εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές   συγκεντρώθηκαν έξω από το Διοικητήριο της Μεσσηνίας  και ζήτησαν την ανάκληση της απαράδεκτης και αντιεκπαιδευτικής αυτής απόφασης.

Στη συγκέντρωση τόνισαν ότι διαφωνούν ριζικά και κατηγορηματικά  με:

-τους υποβιβασμούς σχολικών μονάδων

-τις συμπτύξεις τμημάτων

-τα πληθωρικά τμήματα

Απαιτούν και συμφωνούμε φυσικά :

– Να ανακληθεί αυτή η αντιεκπαιδευτική απόφαση  και να μην υποβαθμιστεί κανένα σχολείο, καθ’ υπέρβαση των προβλέψεων που αφορούν τον ελάχιστο αριθμό μαθητών διότι η απόφαση αυτή θα έχει σαν αποτέλεσμα την υποβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών και μάλιστα όταν τα δυο προηγούμενα χρόνια οι μαθητές έκαναν λίγες ώρες δια ζώσης διδασκαλίας λόγω της πανδημίας.

-Να γίνει  μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές..

-Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές. Παράλληλη στήριξη για όλους τους μαθητές που αποδεδειγμένα τη χρειάζονται.

-Αυξημένη χρηματοδότηση για την κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας πχ μάσκες, αντισηπτικά κλπ).

-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω covid-19.

-Άμεση λήψη συγκεκριμένων εκπαιδευτικών – παιδαγωγικών μέτρων για την αντιμετώπιση των σύνθετων μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και η πολύμηνη τηλεκπαίδευση, με παράλληλο περιορισμό της ύλης των μαθημάτων ώστε να καταστεί δυνατή η κάλυψη όλων των μαθησιακών «κενών»

Κ. Πρόεδρε κ. Περιφερειάρχη, Επειδή:

1.Κάθε υποβιβασμός, συγχώνευση και συνδιδασκαλία τάξεων σε διαφορετικού τύπου μαθητικές ανάγκες, θα δυσχεράνει την εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς δεν λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαίτερες συνθήκες και ανάγκες των μαθητών και θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της μαθησιακής διαδικασίας.

2.Τα παιδαγωγικά κριτήρια πρέπει να υπερτερούν   των οικονομικών λόγων διότι όλα τα παιδιά πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες, στην παρεχόμενη εκπαίδευση.

3.Οι περιφερειακές σχολικές μονάδες θα πρέπει να στηρίζονται με την πλήρη και έγκαιρη στελέχωσή τους έτσι ώστε να δημιουργείται ισχυρό κίνητρο για την παραμονή των μαθητών σε αυτές και κατά της μετακίνησής τους σε σχολικές μονάδες της πόλης.

  1. Η νομοθεσία πρέπει να αλλάξει και να προβλέψει  6 θέσια   Δημοτικά σχολεία σε όλες τις Πρωτεύουσες των Δημοτικών Ενοτήτων.
  2. Μέχρι τώρα δεν έχετε  πάρει θέση στο σοβαρό αυτό θέμα το οποίο   έχει αναστατώσει τους γονείς τους μαθητές τους εκπαιδευτικούς και τις τοπικές κοινωνίες από τις 23 Αυγούστου.

Σας ρωτάμε:

  1. Θα πάρετε επιτέλους θέση και θα απαιτήσετε και εσείς   με πράξεις και ενέργειες  το βασικό αίτημα  που έχουν οι  γονείς, οι μαθητές ,οι εκπαιδευτικοί και τις τοπικές κοινωνίες: Να ανακληθεί   αυτή η αντιεκπαιδευτική απόφαση  και να μην υποβαθμιστεί κανένα σχολείο, καθ’ υπέρβαση των προβλέψεων που αφορούν τον ελάχιστο αριθμό μαθητών;
  2. Θα απαιτήσετε να αλλάξει η νομοθεσία  ώστε  να προβλέπονται  6 θέσια Δημοτικά σχολεία σε όλες  τις Πρωτεύουσες των Δημοτικών Ενοτήτων;
  3. Επιπλέον σας ρωτάμε για τους μαθητές ΑΜΕΑ  αν στη νέα σχολική χρονιά  θα υλοποιήσετε την από 25/01/2021  ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου   Πελοποννήσου η οποία είναι σαφής και λέει    «με δεδομένο ότι το ΦΕΚ ορίζει μέχρι και 4 άτομα και όχι 4 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το ΠεΣυΠ αποφασίζει: Οι μαθητές ΑΜΕΑ από σήμερα και  στο εξής επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και 2 άτομα με ένα ταξί». Το ΠεΣυΠ εξουσιοδοτεί την Οικονομική Επιτροπή να υλοποιήσει άμεσα την απόφαση αυτή και να προχωρήσει στη μίσθωση των επιπλέον ταξί.»;
  4. Τη θέση παίρνετε στα υπόλοιπα αιτήματα των εκπαιδευτικών των γονιών και των μαθητών για:

-Να γίνει  μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές.

-Αυξημένες προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη όλων των απαραίτητων εκπαιδευτικών αναγκών σε όλες τις ειδικότητες και όλες τις δομές. Παράλληλη στήριξη για όλους τους μαθητές που αποδεδειγμένα τη χρειάζονται.

-Αυξημένη χρηματοδότηση για την κάλυψη όλων των αναγκαίων μέσων προστασίας και καθαριότητας από το κράτος (δωρεάν μέσα ατομικής προστασίας πχ μάσκες, αντισηπτικά κλπ).

-Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες λόγω covid-19.

-Άμεση λήψη συγκεκριμένων εκπαιδευτικών – παιδαγωγικών μέτρων για την αντιμετώπιση των σύνθετων μαθησιακών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πανδημία, η αναστολή λειτουργίας των σχολείων και η πολύμηνη τηλεκπαίδευση, με παράλληλο περιορισμό της ύλης των μαθημάτων ώστε να καταστεί δυνατή η κάλυψη όλων των μαθησιακών «κενών»”.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Pfizer – BioNTech: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο για παιδιά 5-11 ετών

Η Pfizer και η BioNTech σε ανακοίνωσή τους νωρίτερα αναφέρουν ότι το εμβόλιο τους κατά του κορονοϊού προκάλεσε ισχυρή ανοσοαπόκριση σε...

Γλυκά Νερά: Σε κατάσταση σοκ ο ενοικιαστής της μεζονέτας, δεν ήξερε για τη δολοφονία

Ένοικο απέκτησε η μεζονέτα των Γλυκών Νερών όπου ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος έκοψε το νήμα της ζωής στη σύζυγό του Καρολάιν Κράουτς.Δύσκολα μια ελληνική οικογένεια...

Ποιοι πρέπει να επισπεύσουν τις γονικές παροχές φέτος

Την απογείωση των μεταβιβάσεων μέσω γονικών παροχών αναμένουν οι συμβολαιογράφοι, μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού για μηδενισμό του φόρου στις γονικές...

Ισπανία: Το κύμα της λάβας κατάπιε 20 σπίτια στο χωριό Ελ Πάσο

Χιλιάδες κάτοικοι της Λα Πάλμα εγκατέλειψαν τις εστίες τουςΠερίπου 5.000 ανθρώπους από χωριά στο νησί Λα Πάλμα, στα Κανάρια Νησιά της...

Μητροπολίτης Λαρίσης: Η αδιανόητη ατάκα για τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο που του είπαν αντιεμβολιαστές

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου, Ιερώνυμος μίλησε για την απόφαση να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε ιερούς ναούς της Λάρισας στις 3...