Αρχική Κόσμος Στο στόχαστρο των αρχών το Twitter: Καταγγελίες ότι ο Μασκ μετέτρεψε γραφεία...

Στο στόχαστρο των αρχών το Twitter: Καταγγελίες ότι ο Μασκ μετέτρεψε γραφεία σε… κοιτώνες στην έδρα της εταιρίας

Το Twitter του Έλον Μασκ βρίσκεται και πάλι στο στόχαστρο των αρχών.

Αυτή τη φορά οι αρχές του Σαν Φρανσίσκο καλούνται να ερευνήσουν καταγγελίες ότι ο Έλον Μασκ μετέτρεψε σε κοιτώνες χώρους στην έδρα της εταιρίας, δίνοντας στους εργαζόμενους τη δυνατότητα ανάπαυσης «ανάμεσα στις ατέλειωτες ώρες εντατικής δουλειάς» που απαιτεί για να καλυφθούν οι ανάγκες λόγω των σαρωτικών απολύσεων.

Από την περασμένη Δευτέρα στα γραφεία υπάρχουν «υπνοδωμάτια με στρώματα, που χωρίζονται με κουρτίνες και μεγάλες οθόνες για τηλεδιασκέψεις», όπως ανέφεραν στο Forbes υπάλληλοι της εταιρίας. Οι αλλαγές έγιναν για να εξυπηρετηθούν τα σχέδια του Μασκ για «ατέλειωτες ώρες εντατικής δουλειάς», σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Όμως η San Francisco Chronicle γράφει ότι η εταιρία δεν έχει ζητήσει άδεια για να μετατρέψει τμήματα του κτηρίου σε κοιτώνες. Η υπηρεσία ελέγχου κτηρίων του Σαν Φρανσίσκο επιβεβαίωσε ότι έχει αρχίσει έρευνα για το θέμα, μετά από καταγγελίες που δέχτηκε και σκοπεύει να κάνει έλεγχο στην έδρα του Twitter.

«Χρειάζεται να επιβεβαιώσουμε ότι το κτήριο έχει την χρήση για την οποία διατίθεται», δήλωσε ο Πάτρικ Χάναν, εκπρόσωπος της υπηρεσίας ελέγχου κτηρίων της αμερικανικής μητρόπολης. «Υπάρχουν διαφορετικοί κώδικες χρήσης κτηρίων για κατοικίες. Αυτοί οι κώδικες διασφαλίζουν ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν με ασφάλεια τους χώρους», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας, τονίζοτας: «Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου».

Ορισμένοι υπάλληλοι έχουν δημοσιοποιήσει φωτογραφίες που τους δείχνουν να αναπαύονται στους χώρους εργασίας. Η διευθύντρια παραγωγής του Twitter, Έσθερ Κρόφορντ ανέβασε τον περασμένο μήνα φωτογραφία της, καθώς αναπαυόταν σε έναν υπνόσακο στον χώρο δουλειάς. «Όταν η ομάδα σου δουλεύει όλο το 24ωρο για να ανταποκριθεί στα χρονοδιαγράμματα, μερικές φορές #ΚοιμάσαιΌπουΔουλεύεις», έγραψε στο Twitter.

Η απάντηση του Έλον Μασκ

Ο Έλον Μασκ πήρε θέση για την υπόθεση, γράφοντας στο Twitter: «Ο Δήμος του Σαν Φρανσίσκο επιτίθεται σε εταιρίες που παρέχουν κρεβάτια για κουρασμένους υπαλλήλους, αντί να ελέγχει ότι τα παιδιά είναι ασφαλή από την φαιντανύλη» (την πανίσχυρη ουσία που χρησιμοποιείται ως αναλγητικό φάρμακο). Και εγκάλεσε τις αρχές για τις προτεραιότητές τους.

Η αναφορά στην φαιντανύλη έγινε με αφορμή καταγγελία ενός γονέα που υποστηρίζει ότι το παιδί του έλαβε υπερβολική δόση του φαρμάκου, που ήταν εκτεθειμένο σε έναν παιδικό σταθμό.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 15 έως 19 Απριλίου

Κατά την περίοδο 15 έως 19 Απριλίου, θα καταβληθούν 94.754.700 ευρώ σε 93.887 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών...

Πώς πιάστηκαν στην ηλεκτρονική παγίδα της ΑΑΔΕ φορολογούμενοι που έκρυψαν εισοδήματα εκατομμυρίων

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Μύκονος: Ο… καλλιτέχνης στη φοροδιαφυγή και οι συνέταιροί του

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

ΗΠΑ: Στη φυλακή πατέρας που δηλητηρίασε το μητρικό γάλα της 18 μηνών κόρης του για να μην πληρώνει διατροφή

Ο Κέρτις Τζακ καταδικάστηκε σε 50 χρόνια φυλάκισης καθώς έριξε αντιψυκτικό στο μητρικό γάλα του παιδιού με σκοπό να το δηλητηριάσει. Ο άνδρας συνελήφθη τον Οκτώβριο του 2020,...

Πατήσια: Ερωτική αντιζηλία πίσω από τη δολοφονία – Ζευγάρι με το θύμα ο 35χρονος Κουβανός

Σε ερωτική αντιζηλία αποδίδεται σύμφωνα με τις πληροφορίες το άγριο έγκλημα το οποίο σημειώθηκε το μεσημέρι της...