Αρχική Ελλάδα Στον… βυθό της θάλασσας 5.000 φιάλες κρασιού της Ένωσης Ηρακλείου

Στον… βυθό της θάλασσας 5.000 φιάλες κρασιού της Ένωσης Ηρακλείου

Στον βυθό της θάλασσας σε βάθος 25 μέτρων, βρίσκονται ήδη πέντε χιλιάδες φιάλες κρασιού της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου (ΕΑΣΗ), που σε συνεργασία με τον επιχειρηματία-δύτη Μανώλη Βουτσαλά, επιχειρεί να δημιουργήσει ένα νέο προϊόν του κρητικού αμπελώνα, το οποίο θα ονομάζεται «Ναυάγιο». Πρόκειται για μια μέθοδο παλαίωσης που εφαρμόζεται πρώτη φορά στην Κρήτη και στοχεύει στο να αναδείξει μέσω αυτού του τρόπου παλαίωσης, τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά του κρητικού οίνου.

«Το όλο εγχείρημα ξεκινάει από το ότι θέλουμε να κάνουμε και άλλα πράγματα σε σχέση με τον κρητικό αμπελώνα. Βυθίσαμε αυτές τις φιάλες με ποικιλίες μαντηλάρι και κοτσυφάλι για να δούμε ποια θα είναι τα αποτελέσματα. Εκτιμώ ότι με το τέλος αυτής της πειραματικής προσπάθειας, θα προκύψει ένα νέο και ιδιαίτερο προϊόν» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου Σταύρος Γαβαλάς, ο οποίος εξήγησε ότι αυτές οι φιάλες, όταν θα ανασυρθούν από το βυθό τον ερχόμενο Αύγουστο θα δοθούν δωρεάν, προκειμένου όσοι αγαπούν το κρασί να γευτούν το αποτέλεσμα.

IMG-20220207-095555-resized-20220208-031449466

«Η πρακτική αυτή ακολουθείται σε άλλες περιοχές και μέχρι στιγμής αυτό που γνωρίζουμε, είναι ότι αποδίδει σημαντικά» ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου Μύρος Χιλετζάκης που πρόσθεσε ότι η σταθερή θερμοκρασία σε συνδυασμό με την έλλειψη οξυγόνου σε αυτό το βάθος που τοποθετήθηκαν, δημιουργεί ένα ιδανικό περιβάλλον για παλαίωση του κρασιού.

Ο επιχειρηματίας-δύτης Μανώλης Βουτσαλάς που είχε επιχειρήσει ο ίδιος να βυθίσει κάποιες φιάλες, έχοντας συνομιλήσει με Γάλλο δύτη που το εφαρμόζει καιρό, αναφέρθηκε στο εξαιρετικό αποτέλεσμα που προέκυψε από αυτό τον τρόπο ωρίμανσης του κρασιού, υπογραμμίζοντας ότι και στην όψη της η φιάλη, έχοντας συγκεντρώσει γύρω της οργανισμούς του βυθού, αποκτά πέρα από το περιεχόμενο, μια ιδιαίτερη ομορφιά.

Ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ πάντως, διευκρίνισε ότι οι εντυπώσεις όσων δοκιμάσουν τον ερχόμενο Αύγουστο το κρασί, θα σταθμίσουν και τις επόμενες κινήσεις τους, με άξονα την ολοένα και ποιοτικότερη παραγωγή κρασιών, που αναδεικνύουν περαιτέρω τον κρητικό αμπελώνα.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Δεύτερη μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου σε άνθρωπο – «Τουλάχιστον τώρα ελπίζω σε κάτι, έχω μια ευκαιρία»

Ένας 58χρονος Αμερικανός έγινε προ ημερών ο δεύτερος άνθρωπος στον οποίο μεταμοσχεύθηκε καρδιά από γενετικά τροποποιημένο χοίρο. Όπως και η πρώτη παγκοσμίως (τον Ιανουάριο του...

Η αλήθεια πίσω από το σεξουαλικό σκάνδαλο με το δελφίνι που συντάραξε τον κόσμο

Το 1990 ένας άντρας στη βορειοανατολική Αγγλία συνελήφθη επειδή σύμφωνα με μαρτυρίες, εντοπίστηκε να κακοποιεί σεξουαλικά ένα δελφίνι. Ο Άλαν...

Κτηνωδία στη Λέσβο – 62χρονος σκότωσε γάτα με καλάμι ψαρέματος

Μία ακόμα ανατριχιαστική υπόθεση κακοποίησης ζώων σημειώθηκε αυτή τη φορά στη Λέσβο, με έναν 62χρονο να σκοτώνει...

«Βόμβα» για τη φορολογία στους ελεύθερους επαγγελματίες: Ποιοι θα «τιμωρηθούν»

Μία σειρά από σενάρια εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της φοροδιαφυγής...

Χαλκίδα: «Νταής» έριχνε σε γυναίκα μπουνιές και κλωτσιές στη μέση του δρόμου

Ακόμη ένα περιστατικό γυναικείας κακοποίησης έρχεται στο φως, αυτήν τη φορά στη Χαλκίδα, με το δράστη να...