Αρχική Κόσμος Στους δρόμους οι πρώτες κάμερες που εντοπίζουν οδηγούς με κινητό τηλέφωνο -Πώς...

Στους δρόμους οι πρώτες κάμερες που εντοπίζουν οδηγούς με κινητό τηλέφωνο -Πώς λειτουργούν

Στο δρόμο της μείωσης των τροχαίων ατυχημάτων και της βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, νέες κάμερες που ανιχνεύουν την ύπαρξη κινητού στο χέρι του οδηγού τέθηκαν σε λειτουργία.

Η απόσπαση προσοχής που προκαλεί η λανθασμένη χρήση του κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια της οδήγησης είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη και μπορεί να αποβεί ακόμη και μοιραία. Γι’ αυτό άλλωστε απαγορεύεται από τον εκάστοτε ΚΟΚ στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Τα ελεγκτικά μέσα αναβαθμίζονται διαρκώς για αντιμετωπίσουν και αυτή την κακή και επικίνδυνη συνήθεια των οδηγών και οι κάμερες που ανιχνεύουν την λανθασμένη χρήση του κινητού τηλεφώνου από τους οδηγούς είναι το επόμενο «όπλο» στα χέρια των αρχών για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

Πρόσφατα ένας νέος τύπος κάμερας ταχύτητας που ανιχνεύει κινητήρα ξεκίνησε να δοκιμάζεται πιλοτικά στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο.

Οι νέου τύπου κάμερες εγκαταστάθηκαν σε γέφυρες κοντά στην πρωτεύουσα Μάιντς του κρατιδίου για να επιτηρούν τους αυτοκινητόδρομους που περνούν από κάτω, με τις αρχές να τοποθετούν σε αυτούς τους δρόμους και σχετική σήμανση προς ενημέρωση των οδηγών, όπως προβλέπεται και από την σχετική νομοθεσία περί παρακολούθησης.

Οι νέες κάμερες φέρουν αισθητήρα υψηλής ανάλυσης και στοχεύουν διαγώνια προς τα κάτω ώστε να μπορούν να «βλέπουν» το τιμόνι, τον κορμό και το κεφάλι του οδηγού, ενώ εκτός από την σταθερή τοποθέτησή τους έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούνται και εν κινήσει, τοποθετημένες μέσα σε κάποιο όχημα.

Οι κάμερες που ανιχνεύουν κινητά μπορούν να λειτουργούν αποτελεσματικά όλο το 24ωρο, τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα και ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες. Φέρουν έναν φακό και το λογισμικό που χρησιμοποιούν αναλύει τα δεδομένα που συγκεντρώνονται από την εικόνα και μπορεί να εντοπίσει τη θέση των χεριών του οδηγού και το αν υπάρχει σε αυτά συσκευή. Η λήψη της εικόνας γίνεται μόνο αν υπάρχει smartphone στα χέρια αυτού που κάθεται πίσω από το τιμόνι.

Το σύστημα βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αξιολόγηση από τις γερμανικές αρχές αναφορικά με την αποτελεσματικότητά του με τον πρώτο κύκλο να έχει ολοκληρωθεί και σύμφωνα με τα πρώτα δημοσιεύματα, τα αποτελέσματα τα περιμένουν με μεγάλο ενδιαφέρον και άλλα γερμανικά κρατίδια που θέλουν να υιοθετήσουν παρόμοια συστήματα στους δρόμους τους.

Οι νέου τύπου κάμερες που δοκιμάζουν οι Γερμανοί βρίσκονται ήδη σε κανονική λειτουργία στην Ολλανδία και όλα δείχνουν ότι θα εξαπλωθούν γρήγορα και στους δρόμους άλλων ευρωπαϊκών κρατών.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ρώμη: Aκτιβιστές έριξαν μαύρο υγρό στο ιστορικό σιντριβάνι της Πιάτσα ντι Σπάνια

Ακτιβιστές έριξαν σήμερα το πρωί μαύρη μπογιά στο ιστορικό σιντριβάνι της πλατείας Πιάτσα ντι Σπάνια της Ρώμης. Πρόκειται, ως γνωστόν, για...

Κρήτη – Οικογενειακή φίλη λυράρη: Ανθρωπόμορφο τέρας – Δεν πιστεύω ότι δεν είδαν κάτι οι συγγενείς

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε λυράρης στην Κρήτη που κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε ανήλικο.Ένα 24ωρο μετά την προφυλάκισή του...

Έρχονται υποχρεωτικά POS σε ταξί, περίπτερα – Πώς θα γίνει η διασύνδεση με τις ταμειακές μηχανές

Στα πλαίσια του ψηφιακού μετασχηματισμού και ευρύτερου εκσυγχρονισμού της Φορολογικής Διοίκησης, το οικονομικό επιτελείο περνάει πλέον και στην υλοποίηση της διασύνδεσης των Φορολογικών Ηλεκτρονικών...

Άγιος Ευστράτιος: Αυτή είναι η πρώτη ανεμογεννήτρια που τοποθετείται στο νησί

Ξεκίνησε η διαδικασία θεμελίωσης της πρώτης ανεμογεννήτριας στον Άγιο Ευστράτιο, που αποτελεί βασικό μέρος του έργου της μετατροπής του σε πρώτο...

Ιταλία: Απαγορεύτηκε το Chat GPT της τεχνητής νοημοσύνης

Η Ιταλία έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα η οποία μετά και τις Ρωσία, Ιράν, Κίνα και Βόρεια Κορέα απαγορεύει την εφαρμογή...