Αρχική Πολιτική Συνάντηση Λαμπρόπουλου – Αμυρά για Δασικούς Χάρτες – Τι συζήτησαν

Συνάντηση Λαμπρόπουλου – Αμυρά για Δασικούς Χάρτες – Τι συζήτησαν

Δείτε τι αναφέρει δελτίο τύπου του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννη Λαμπρόπουλου

Χθες (σ.σ. προχθές), 23 Σεπτεμβρίου 2021, επισκέφθηκα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και συναντήθηκα με τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Αμυρά, με τον οποίο συζητήσαμε:
Τα προβλήματα των Επιτροπών Δασικών Χαρτών.
Τα αιτήματα εξαγοράς και εγκρίσεων επεμβάσεων του άρθρ.47Ν.998/79.
Τα προβλήματα στα αιτήματα αναγνώρισης δασωθέντων αγρών του άρθρ.67 Ν.998/79.
Τα προβλήματα με τον μεγάλο αριθμό αιτήσεων για έκδοση οριστικών παραχωρητηρίων από προσωρινά, καθώς και για ταυτοποίηση οριστικών.
Τις άρσεις αναδάσωσης, αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία.
Για τις αποφάσεις των ΕΠΕΑ που δεν έχουν περαστεί, στους αναμορφωμένους δασικούς χάρτες, οι οποίες εκδόθηκαν κατόπιν εξέτασης των αντιρρήσεων.
Την καθυστέρηση στη μεταφορά των Δασικών Υπηρεσιών στο ΥΠΕΝ.
Την πρόσληψη Δασολόγων-Δασοπόνων και Διοικητικών Υπαλλήλων, από ΟΑΕΔ.
Τις μόνιμες προσλήψεις στις Δασικές Υπηρεσίες.

Ο κ. Αμυράς, με διαβεβαίωσε:
Πως μετά την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας αλλά και την εφαρμογή της Δασικής Νομοθεσίας, θα προχωρήσει η κύρωση των Δασικών Χαρτών και θα τακτοποιηθούν τα θέματα, που άπτονται της καθημερινότητας των αγροτών.
Στα θέματα των δασωμένων αγρών και των εκχερσωμένων εκτάσεων, δρομολογούνται νομοθετικές παρεμβάσεις, με σεβασμό στις επιταγές, του Συντάγματος και με πρόνοια για τις ιδιοκτησίες των πολιτών.
Θα τακτοποιηθεί το πρόβλημα με τις αναδασωτέες εκτάσεις λόγω πυρκαγιών, παρελθόντων ετών, με άρσεις, που θα γίνουν από τις υπηρεσίες.
Θα προχωρήσει η στελέχωση των Δασαρχείων με 350 Δασολόγους, 200 Δασοπόνους και 150 διοικητικούς, μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, αλλά και με μόνιμο προσωπικό.
Θα υπάρξει διοικητική και οικονομική λειτουργία των περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών μετά την μεταφορά τους στο ΥΠΕΝ από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, όπως όρισε η πρόσφατη πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ευχαρίστησα τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Αμυρά για την γόνιμη συζήτηση που είχαμε, το ενδιαφέρον του και την απόφασή του να προχωρήσει στην επίλυση των παραπάνω προβλημάτων, προς όφελος των πολιτών.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Τα πάνω-κάτω: Οι Σύμβουλοι Δημάρχων θα συντάσσουν τα έγγραφα των Οικονομικών Υπηρεσιών

Ευφάνταστες λύσεις εφευρίσκει η Κυβέρνηση, για να αντιμετωπίσει τη δραματική υποστελέχωση στους Δήμους, που διαρκώς εντείνεται, αφού οι αναγκαίες μόνιμες προσλήψεις αγνοούνται.Μία από αυτές,...

Conde Nast Traveller: Τα 2 ελληνικά νησιά που ταυτίζονται με το «ευ ζην»

Τους λόγους που δύο ελληνικά νησιά, η Πάτμος και οι Λειψοί, ταυτίζονται με το «ευ ζην» και πρέπει να βρίσκονται στην...

Μωβ μέδουσες: Διπλή επίθεση σε γυναίκα στα Χανιά – Τα σημάδια και τα συμπτώματα

Παραμένει έντονο το φαινόμενο με τις μωβ μέδουσες στις ελληνικές θάλασσες, οι οποίες έχουν γίνει πονοκέφαλος για τους λουόμενους.Θύμα των μωβ...

Δημοσκόπηση GPO: Ποιες οι διαφορές των κομμάτων (πίνακας)

Με 8,9% διαφορά προηγείται στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, όπως καραγράφεται στο δεύτερο μέρος του Οικονομικού Βαρόμετρου της GPO για το powergame.gr. Συγεκριμένα, η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 8,9 ποσοστιαίων...

Επίδομα διακοπών 200 ευρώ με δικαιούχους σε επανάληψη, στο τραπέζι η πληρωμή του

Μετά τις ανακοινώσεις για το power pass και το fuel pass 2 η κυβέρνηση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για επιταγή καλοκαιριού 200 ευρώ,...