Αρχική Πολιτική Συνάντηση Λαμπρόπουλου – Αμυρά για Δασικούς Χάρτες – Τι συζήτησαν

Συνάντηση Λαμπρόπουλου – Αμυρά για Δασικούς Χάρτες – Τι συζήτησαν

Δείτε τι αναφέρει δελτίο τύπου του βουλευτή Μεσσηνίας της ΝΔ Γιάννη Λαμπρόπουλου

Χθες (σ.σ. προχθές), 23 Σεπτεμβρίου 2021, επισκέφθηκα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και συναντήθηκα με τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Αμυρά, με τον οποίο συζητήσαμε:
Τα προβλήματα των Επιτροπών Δασικών Χαρτών.
Τα αιτήματα εξαγοράς και εγκρίσεων επεμβάσεων του άρθρ.47Ν.998/79.
Τα προβλήματα στα αιτήματα αναγνώρισης δασωθέντων αγρών του άρθρ.67 Ν.998/79.
Τα προβλήματα με τον μεγάλο αριθμό αιτήσεων για έκδοση οριστικών παραχωρητηρίων από προσωρινά, καθώς και για ταυτοποίηση οριστικών.
Τις άρσεις αναδάσωσης, αυτεπάγγελτα από την υπηρεσία.
Για τις αποφάσεις των ΕΠΕΑ που δεν έχουν περαστεί, στους αναμορφωμένους δασικούς χάρτες, οι οποίες εκδόθηκαν κατόπιν εξέτασης των αντιρρήσεων.
Την καθυστέρηση στη μεταφορά των Δασικών Υπηρεσιών στο ΥΠΕΝ.
Την πρόσληψη Δασολόγων-Δασοπόνων και Διοικητικών Υπαλλήλων, από ΟΑΕΔ.
Τις μόνιμες προσλήψεις στις Δασικές Υπηρεσίες.

Ο κ. Αμυράς, με διαβεβαίωσε:
Πως μετά την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας αλλά και την εφαρμογή της Δασικής Νομοθεσίας, θα προχωρήσει η κύρωση των Δασικών Χαρτών και θα τακτοποιηθούν τα θέματα, που άπτονται της καθημερινότητας των αγροτών.
Στα θέματα των δασωμένων αγρών και των εκχερσωμένων εκτάσεων, δρομολογούνται νομοθετικές παρεμβάσεις, με σεβασμό στις επιταγές, του Συντάγματος και με πρόνοια για τις ιδιοκτησίες των πολιτών.
Θα τακτοποιηθεί το πρόβλημα με τις αναδασωτέες εκτάσεις λόγω πυρκαγιών, παρελθόντων ετών, με άρσεις, που θα γίνουν από τις υπηρεσίες.
Θα προχωρήσει η στελέχωση των Δασαρχείων με 350 Δασολόγους, 200 Δασοπόνους και 150 διοικητικούς, μέσω των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ, αλλά και με μόνιμο προσωπικό.
Θα υπάρξει διοικητική και οικονομική λειτουργία των περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών μετά την μεταφορά τους στο ΥΠΕΝ από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, όπως όρισε η πρόσφατη πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ευχαρίστησα τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Αμυρά για την γόνιμη συζήτηση που είχαμε, το ενδιαφέρον του και την απόφασή του να προχωρήσει στην επίλυση των παραπάνω προβλημάτων, προς όφελος των πολιτών.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Κλείδωσε: Πόσοι και πότε θα λάβουν την επιταγή ακρίβειας

Εως τις 20 Δεκεμβρίου θα λάβουν την επιταγή ακρίβειας των 250 ευρώ περίπου 1,2 εκατομμύρια πολίτες (συνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία, ανασφάλιστοι...

Προσφυγή Οτσαλάν κατά Αθήνας για την παράδοσή του στις τουρκικές Αρχές

Aφορά στην άφιξη του Οτσαλάν στην Ελλάδα το 1998Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) έκανε δεκτή την προσφυγή του Αμπντουλάχ Οτσαλάν κατά της Ελλάδας και ζήτησε υπεράσπιση από την Αθήνα.Η προσφυγή...

Ρόδος: Κατηγορεί τον πρώην της ότι την κόλλησε HIV σκόπιμα

Εξηγήσεις έδωσε ένας 41χρονος φορέας του AIDS που ελέγχεται μετά από μήνυση μιας 50χρονης ότι την κόλλησε σκόπιμα. Ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά τα όσα...

Σεισμός: Οι ειδικοί ζωντανεύουν τις μνήμες από τη δόνηση του 1981 – Τι είχε συμβεί τότε και γιατί φοβούνται τώρ

Στο ίδιο έργο θεατές για ακόμη μία φορά οι Έλληνες. Οι σεισμολόγοι τσακώνονται και ο κόσμος αγωνιά. Το ίδιο έγινε και πέρσι τέτοια περίπου εποχή...

Σύλληψη 77χρονου στην Καλαμάτα που εγκατέλειψε το σημείο μετά από τροχαίο

Το μεσημέρι της Τετάρτης, τροχαίο ατύχημα συνέβη στην οδό Ασκληπιού στο κέντρο της Καλαμάτας όταν μηχανάκι συγκρούστηκε με αυτοκίνητο.Αποτέλεσμα της σύγκρουσης...