Αρχική Πολιτική Συνάντηση Τατούλη με Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ και μέλη του Ιατρικού Συλλόγου

Συνάντηση Τατούλη με Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ και μέλη του Ιατρικού Συλλόγου

Με την Πρόεδρο και εκπροσώπους του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας και με τον Πρόεδρο και μέλη του Ιατρικού Συλλόγου πραγματοποίησε συνάντηση ο πρ.Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Πέτρος Τατούλης.

Η Πρόεδρος του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών ΕΣΥ Μεσσηνίας κα Χρυσάνθη Μάλλιου, ο γραμματέας κ. Μανώλης Μάκαρης, καθώς και μέλη του Σωματείου συζήτησαν εκτενώς με τον κ. Τατούλη τα σοβαρά ζητήματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στο Νοσοκομείο, με κυριότερο απ’όλα την υποστελέχωση και την άμεση ανάγκη πρόσληψης ιατρικού και λοιπού προσωπικού συγκεκριμένων ειδικοτήτων. Επίσης έγινε αναφορά για την ανάγκη προσλήψεων για την εύρυθμη λειτουργία του Αιμοδυναμικού τμήματος και άλλων τμημάτων, τις ελλείψεις ασθενοφόρων, ιατρών νοσηλευτικού και επικουρικού προσωπικού, τη λειτουργία και τον προγραμματισμό των χειρουργείων, καθώς και την ανάγκη κάλυψης των εφημεριών.

Στη συνέχεια ακολούθησε συνάντηση του κ.Τατούλη με τα μέλη του ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας στα γραφεία του Συλλόγου.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κ. Δημήτρης Τζωρτζίνης, ο Αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος, καθώς και τα μέλη του ΔΣ  αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι γιατροί είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και τις δυσχέρειες που αντιμετωπίζουν τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα για τα οποία απαιτείται προσωπικό με εμπειρία και εξειδικευμένη γνώση.

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στην πάγια και σταθερή πολιτική θέση της «Νέας Πελοποννήσου» σχετικά με την ανάγκη αλλαγής του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των Μονάδων Υγείας και δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Είναι ξεκάθαρη η πολιτική μου άποψη ότι απαιτείται ένα ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας  και γι’αυτό είναι αναγκαία η μεταφορά αρμοδιοτήτων εποπτείας στις Αιρετές Περιφέρειες, έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα άμεσα και βάσει των πραγματικών αναγκών και όχι με οριζόντιες πολιτικές αποφάσεις».

Με τη θεσμική αυτή πρόταση του κ.Τατούλη συμφώνησαν απόλυτα τα μέλη του Ιατρικού Συλλόγου, ζητώντας μάλιστα συνεργασία για τη διεκδίκηση αλλαγής του Νομικού πλαισίου.

Στις συναντήσεις παρευρέθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ντίνα Νικολάκου, Αντωνία Μπούζα, Απόστολος Γκούνης, καθώς και τα στελέχη της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» Παναγιώτης Γιαννόπουλος και Λυκούργος Καρολεμέας.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Δεύτερη μεταμόσχευση καρδιάς χοίρου σε άνθρωπο – «Τουλάχιστον τώρα ελπίζω σε κάτι, έχω μια ευκαιρία»

Ένας 58χρονος Αμερικανός έγινε προ ημερών ο δεύτερος άνθρωπος στον οποίο μεταμοσχεύθηκε καρδιά από γενετικά τροποποιημένο χοίρο. Όπως και η πρώτη παγκοσμίως (τον Ιανουάριο του...

Η αλήθεια πίσω από το σεξουαλικό σκάνδαλο με το δελφίνι που συντάραξε τον κόσμο

Το 1990 ένας άντρας στη βορειοανατολική Αγγλία συνελήφθη επειδή σύμφωνα με μαρτυρίες, εντοπίστηκε να κακοποιεί σεξουαλικά ένα δελφίνι. Ο Άλαν...

Κτηνωδία στη Λέσβο – 62χρονος σκότωσε γάτα με καλάμι ψαρέματος

Μία ακόμα ανατριχιαστική υπόθεση κακοποίησης ζώων σημειώθηκε αυτή τη φορά στη Λέσβο, με έναν 62χρονο να σκοτώνει...

«Βόμβα» για τη φορολογία στους ελεύθερους επαγγελματίες: Ποιοι θα «τιμωρηθούν»

Μία σειρά από σενάρια εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της φοροδιαφυγής...

Χαλκίδα: «Νταής» έριχνε σε γυναίκα μπουνιές και κλωτσιές στη μέση του δρόμου

Ακόμη ένα περιστατικό γυναικείας κακοποίησης έρχεται στο φως, αυτήν τη φορά στη Χαλκίδα, με το δράστη να...