Αρχική Πολιτική Συνάντηση Τατούλη με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου υπαλλήλων...

Συνάντηση Τατούλη με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου υπαλλήλων της Π.Ε. Μεσσηνίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
27.2.2022
Με τον Πρόεδρο και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Μεσσηνίας συναντήθηκε ο πρ.Περιφερειάρχης και επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» Πέτρος Τατούλης.
Ο κ.Τατούλης άκουσε με προσοχή τα θέματα που του έθεσαν οι εκπρόσωποι του Συλλόγου για πάγια αιτήματα των εργαζομένων με στόχο την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών όπως οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την αντιμετώπιση της υποστελέχωσης, ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό καθώς και ζητήματα για την προστασία του εργασιακού καθεστώτος των εργαζομένων.
Ο κ.Τατούλης αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που είχε ως Περιφερειάρχης με τους υπαλλήλους της Περιφέρειας αναγνωρίζοντας ότι το πρόβλημα της υποστελέχωσης συνεχώς αυξάνεται και πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί λύση.
Εξέφρασε τη συμπαράσταση και την αρωγή του από τη νέα θεσμική του θέση, τονίζοντας ότι κατά την άποψη του απαιτείται ένα ισχυρό συνδικαλιστικό κίνημα με παρεμβατική δράση και συνεργασία των πέντε (5) Συλλόγων από τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην επερχόμενη μετακίνηση και μεταστέγαση των υπηρεσιών λόγω της ανακατασκευής του Διοικητηρίου, ο κ.Τατούλης υπενθύμισε στα μέλη του Συλλόγου ότι ως Περιφερειάρχης από την πρώτη στιγμή ξεκίνησε ένα πολύ μεγάλο αγώνα για τη διεκδίκηση της ιδιοκτησίας του κτηρίου από την Περιφέρεια.
Ο κ.Τατούλης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Το 2011 ως Περιφερειακή Αρχή βρήκαμε το Διοικητήριο της Π.Ε. Μεσσηνίας να έχει καταχωρηθεί ως «ορφανό», δηλαδή στην ουσία δεν είχε κανέναν ιδιοκτήτη. Ξεκινήσαμε λοιπόν μια μεγάλη προσπάθεια μέσω της Δικαστικής οδού για να διεκδικήσουμε το κτήριο από το Ελληνικό Δημόσιο και χρειάστηκαν πολλά χρόνια μέχρι το Εφετείο να αποφασίσει ότι το κτήριο ανήκει στην Περιφέρεια. Η άποψη μάλιστα της τότε Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μεσσηνίας κας.Αλειφέρη ήταν να σταματήσουμε τη διεκδίκηση στα Ανώτερα Δικαστήρια γιατί κατά τη γνώμη της η υπόθεση ήταν χαμένη.
Νιώθω ιδιαίτερα ικανοποιημένος από αυτή την εξέλιξη. Θεωρώ όμως ότι θα έπρεπε να υπάρχει απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την κατεύθυνση της αξιοποίησης του συγκεκριμένου κτηρίου και να ακουστούν όλες οι απόψεις.
Ως Μείζονα Μειοψηφία παρακολουθούμε τις εξελίξεις διότι πιστεύουμε ότι και οι αποφάσεις για τη μεταστέγαση και τη μετακίνηση των υπαλλήλων ελήφθησαν με προχειρότητα, γεγονός το οποίο μπορεί να επιφέρει αρκετά προβλήματα, τόσο για τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων όσο και για την εξυπηρέτηση του κοινού».
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ντίνα Νικολάκου, Αντωνία Μπούζα και Απόστολος Γκούνης καθώς και το στέλεχος της «Νέας Πελοποννήσου» Σωτήρης Παναγιωτόπουλος.
Το επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις του Πέτρου Τατούλη και των στελεχών της «Νέας Πελοποννήσου» και με τους υπόλοιπους Συλλόγους υπαλλήλων από τις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ιταλός υπουργός Άμυνας: Τρίτος παγκόσμιος πόλεμος αν τα ρωσικά τανκς φτάσουν στο Κίεβο

Ιταλός υπουργός Άμυνας: Τρίτος παγκόσμιος πόλεμος αν τα ρωσικά τανκς φτάσουν στο ΚίεβοΟ Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος «θα ξεκινούσε τη στιγμή που...

Πάτερ Αντώνιος: «Υπάρχουν μέρες που δεν έχουμε να φάμε»

Ο ιδρυτής της ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» αναμένεται να περάσει το κατώφλι στις 3 Φεβρουαρίου και ήδη ο ίδιο και άλλοι...

Αρκαδία: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που είχε διαπράξει πλήθος κλοπών

Εξαρθρώθηκε, μετά από ενδελεχή και πολύμηνη έρευνα του Τμήματος Ασφάλειας Τρίπολης, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει πλήθος κλοπών...

Μεσσηνία: Συνελήφθη 49χρονος Ρομά για απόφαση κλοπής

Απόφαση για κλοπή εκκρεμούσε σε βάρος ενός 49χρονου Ρομά, ο οποίος συνελήφθη το πρωί της Πέμπτης στην Καλαμάτα.Συγκεκριμένα, αστυνομικοί της Ομάδας...

Ο παράδοξος δείκτης ακρίβειας: Ο παράγοντας «πίτσα Μαργαρίτα»

Ίσως η πιο απλή και αγαπημένη επιλογή φαγητού των Ιταλών, η πίτσα «Μαργαρίτα» έχει πλέον γίνει απλησίαστη οικονομικά, γεγονός ενδεικτικό της...