Αρχική Πολιτική Συνάντηση του Μενέλαου Γερονικολού με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου και τον...

Συνάντηση του Μενέλαου Γερονικολού με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής 

Με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Γιώργο Εγγλέζο, και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, Νίκο Μαλαπέτσα, συναντήθηκε την Τρίτη ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μενέλαος Γερονικολός.

Οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών της Καλαμάτας πραγματοποιήθηκαν κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Γερονικολού στο πολιτικό του γραφείο, καθώς η χρονική στιγμή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και για τον εμπορικό κόσμο, αλλά και για τον κλάδο της εστίασης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Εγγλέζο συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και των προβλημάτων που έχουν ανακύψει από την εφαρμογή των νέων μέτρων κατά του κορονοϊού. Ο κ. Εγγλέζος κατέθεσε στον κ. Γερονικολό το πρόσφατο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Πελοποννησιακής Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, με το οποίο ο εμπορικός κόσμος ζητά την άμεση επαναξιολόγηση των μέτρων που έχουν ληφθεί.

Στη συνάντηση με τον κ. Μαλαπέτσα ο κ. Γερονικολός είχε την ευκαιρία να ακούσει διεξοδικά τα ζητήματα που απασχολούν, αλλά και θέσεις των επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης, καθως ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής της Καλαμάτας κατέθεσε τα αιτήματα του κλάδου, ενώ ενημέρωσε τον κ. Γερονικολό για τις κινητοποιήσεις που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν στις 16 Νοεμβρίου.

Μετά το τέλος των συναντήσεων ο κ. Γερονικολός έκανε την εξής δήλωση:

« Είχα την ευκαιρία για μια ακόμα φορά να συναντήσω τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου και του κλάδου της εστίασης της Καλαμάτας. Ο κ. Εγγλέζος και ο κ. Μαλαπέτσας με ενημέρωσαν πλήρως για τα προβλήματα των κλάδων τους, για τα αιτήματά τους, αλλά κυρίως μου μετέφεραν την αγωνία των επαγγελματιών του τόπου μας, για το παρόν και το μέλλον.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο εμπορικό κόσμος και ο κλάδος της εστίασης είναι οι επαγγελματικοί τομείς που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την πανδημία, καθώς για περισσότερο από δύο χρόνια έχουν υποστεί τις συνέπειες των περιορισμών και των μέτρων της κυβέρνησης.

Είναι προφανές ότι τα τελευταία μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τον εμπορικό κόσμο και την εστίαση σε ανυπέρβλητα αδιέξοδα.

Η κυβέρνηση, έχοντας χάσει τον έλεγχο της πανδημίας, προχώρησε στη λήψη μέτρων, τα οποία αποτελούν την χαριστική βολή για τους συγκεκριμένους κλάδους.

Σε καμία στιγμή της υγειονομικής κρίσης, ιδίως τώρα, δεν φρόντισε να λάβει ένα πλέγμα μέτρων, να δημιουργήσει ένα δίχτυ ασφαλείας, προκειμένου ο εμπορικός κόσμος και οι επαγγελματίες της εστίασης να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα που δημιουργούν τα περιοριστικά μέτρα.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση άφησε απροστάτευτους τους κλάδους, καθώς δεν προνόησε να λάβει μέτρα που θα ανακουφίσουν ουσιαστικά τους επαγγελματίες.

Τη δεδομένη κρίσιμη στιγμή είναι επιβεβλημένο η κυβέρνηση να επανεξετάσει τη στάση της και, έστω την ύστατη στιγμή, να λάβει ουσιαστικά μέτρα οικονομικής στήριξης και του εμπορικού κόσμου, αλλά και του κλάδου της εστίασης.

Αν δεν πράξει άμεσα τα αυτονόητα είναι δεδομένο ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα δούμε λουκέτα, κλειστές επιχειρήσεις και εκτόξευση της ανεργίας.

Καλώ τον πολιτικό κόσμο της Μεσσηνίας να συστρατευθεί με τον Εμπορικό Σύλλογο, με τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής και να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των κλάδων τους.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι ξεκάθαρα στο πλευρό των επαγγελματιών του τόπου μας και ζητά από την κυβέρνηση εδώ και τώρα να αναθεωρήσει τη στάση της, να λάβει επιτέλους τα αναγκαία μέτρα».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

ΔΥΠΑ: Ποιοι είναι δικαιούχοι του επιδόματος των 249,08 ευρώ – Προϋποθέσεις

Ειδικό βοήθημα ύψους 249,08 ευρώ δικαιούνται ορισμένες κατηγορίες ανέργων, το οποίο χορηγείται από τη ΔΥΠΑ.Ειδικότερα το ειδικό βοήθημα δικαιούνται οι ασφαλισμένοι πολίτες που διατηρούν...

Αυτό είναι το νέο σήμα που θα κυριαρχήσει στους δρόμους – Τι πρέπει να ξέρουν οι οδηγοί

Την περιέργεια όλων των οδηγών έχει κινήσει ένα ασπρόμαυρο σήμα που έχει κάνει την εμφάνιση του στη Γερμανία και μοιάζει με...

Τζο Μπάιντεν: (Ξανά) σκόνταψε κι έπεσε στη διάρκεια εκδήλωσης (Video)

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια τελετής αποφοίτησης στην Ακαδημία της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στο...

Τι συνέβη όταν 1.250 φιάλες Μαυροδάφνης παλαίωσαν για 3 χρόνια στον βυθό της Κεφαλονιάς

Η παλαίωση ενός κρασιού δίχως αμφιβολία έχει μεγάλη επίδραση στο άρωμα και την γεύση ενός κρασιού και για τον λόγο αυτό αμέτρητα εκατομμύρια φιαλών...

Ποια χώρα έχει τους πιο επικίνδυνους δρόμους της Ευρώπης -Η θέση-έκπληξη της Ελλάδας

Αν προγραμματίζετε μια καλοκαιρινή απόδραση σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη, τότε είναι χρήσιμο να γνωρίζεται πια χώρα της γηραιάς ηπείρου διαθέτει τους...