Αρχική Πολιτική Συνάντηση του Μενέλαου Γερονικολού με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου και τον...

Συνάντηση του Μενέλαου Γερονικολού με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής 

Με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Γιώργο Εγγλέζο, και τον Πρόεδρο του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας, Νίκο Μαλαπέτσα, συναντήθηκε την Τρίτη ο υποψήφιος βουλευτής Μεσσηνίας και μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μενέλαος Γερονικολός.

Οι συναντήσεις με τους εκπροσώπους των επαγγελματιών της Καλαμάτας πραγματοποιήθηκαν κατόπιν πρωτοβουλίας του κ. Γερονικολού στο πολιτικό του γραφείο, καθώς η χρονική στιγμή είναι ιδιαίτερα κρίσιμη και για τον εμπορικό κόσμο, αλλά και για τον κλάδο της εστίασης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Εγγλέζο συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και των προβλημάτων που έχουν ανακύψει από την εφαρμογή των νέων μέτρων κατά του κορονοϊού. Ο κ. Εγγλέζος κατέθεσε στον κ. Γερονικολό το πρόσφατο ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Πελοποννησιακής Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, με το οποίο ο εμπορικός κόσμος ζητά την άμεση επαναξιολόγηση των μέτρων που έχουν ληφθεί.

Στη συνάντηση με τον κ. Μαλαπέτσα ο κ. Γερονικολός είχε την ευκαιρία να ακούσει διεξοδικά τα ζητήματα που απασχολούν, αλλά και θέσεις των επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης, καθως ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής της Καλαμάτας κατέθεσε τα αιτήματα του κλάδου, ενώ ενημέρωσε τον κ. Γερονικολό για τις κινητοποιήσεις που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν στις 16 Νοεμβρίου.

Μετά το τέλος των συναντήσεων ο κ. Γερονικολός έκανε την εξής δήλωση:

« Είχα την ευκαιρία για μια ακόμα φορά να συναντήσω τους εκπροσώπους του εμπορικού κόσμου και του κλάδου της εστίασης της Καλαμάτας. Ο κ. Εγγλέζος και ο κ. Μαλαπέτσας με ενημέρωσαν πλήρως για τα προβλήματα των κλάδων τους, για τα αιτήματά τους, αλλά κυρίως μου μετέφεραν την αγωνία των επαγγελματιών του τόπου μας, για το παρόν και το μέλλον.

Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο εμπορικό κόσμος και ο κλάδος της εστίασης είναι οι επαγγελματικοί τομείς που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την πανδημία, καθώς για περισσότερο από δύο χρόνια έχουν υποστεί τις συνέπειες των περιορισμών και των μέτρων της κυβέρνησης.

Είναι προφανές ότι τα τελευταία μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα και οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια τον εμπορικό κόσμο και την εστίαση σε ανυπέρβλητα αδιέξοδα.

Η κυβέρνηση, έχοντας χάσει τον έλεγχο της πανδημίας, προχώρησε στη λήψη μέτρων, τα οποία αποτελούν την χαριστική βολή για τους συγκεκριμένους κλάδους.

Σε καμία στιγμή της υγειονομικής κρίσης, ιδίως τώρα, δεν φρόντισε να λάβει ένα πλέγμα μέτρων, να δημιουργήσει ένα δίχτυ ασφαλείας, προκειμένου ο εμπορικός κόσμος και οι επαγγελματίες της εστίασης να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στα προβλήματα που δημιουργούν τα περιοριστικά μέτρα.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση άφησε απροστάτευτους τους κλάδους, καθώς δεν προνόησε να λάβει μέτρα που θα ανακουφίσουν ουσιαστικά τους επαγγελματίες.

Τη δεδομένη κρίσιμη στιγμή είναι επιβεβλημένο η κυβέρνηση να επανεξετάσει τη στάση της και, έστω την ύστατη στιγμή, να λάβει ουσιαστικά μέτρα οικονομικής στήριξης και του εμπορικού κόσμου, αλλά και του κλάδου της εστίασης.

Αν δεν πράξει άμεσα τα αυτονόητα είναι δεδομένο ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα δούμε λουκέτα, κλειστές επιχειρήσεις και εκτόξευση της ανεργίας.

Καλώ τον πολιτικό κόσμο της Μεσσηνίας να συστρατευθεί με τον Εμπορικό Σύλλογο, με τον Σύλλογο Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής και να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των κλάδων τους.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι ξεκάθαρα στο πλευρό των επαγγελματιών του τόπου μας και ζητά από την κυβέρνηση εδώ και τώρα να αναθεωρήσει τη στάση της, να λάβει επιτέλους τα αναγκαία μέτρα».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Το «βαμπίρ του Μπρούκλιν»: Η φρικιαστική ιστορία του πιο διεστραμμένου κατά συρροήν δολοφόνου της Αμερικής

Ένας από τους πιο διεστραμμένους και ζοφερούς κατά συρροή δολοφόνους όλων των εποχών, είναι ο Άλμπερτ Φις, γνωστός ως το «Βαμπίρ...

Αττική Οδός: Μετά το χάος, έρχονται κυρώσεις

Στην συγκρότηση ειδικής Επιτροπής Διερεύνησης που θα αναλάβει να δώσει εξηγήσεις για την απαράδεκτη κατάσταση με τον εγκλωβισμό χιλιάδων αυτοκινήτων στην...

Ένας από τους πιο καταζητούμενους δολοφόνους της Ευρώπης φέρεται να εντοπίστηκε στην Καραϊβική

Ο Γερμανός κακοποιός καταζητείται από το 1999 όταν και δραπέτευσε από την φυλακή.Ένας εγκληματίας στη Γερμανία που βρίσκεται στη λίστα με τους πιο καταζητούμενους...

Ξεκίνησαν οι μηνύσεις εγκλωβισμένων στην Αττική Οδό

Καρδιοπαθής προσφεύγει κατά της εταιρίαςΑρκετοί είναι αυτοί που μετά την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστησαν εγκλωβισμένοι στην Αττική Οδό, θα προσφύγουν σε...

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Άστεγος πέθανε από το κρύο στο κέντρο της πόλης

Ένας άστεγος έχασε τη ζωή του στο κέντρο της Θεσσαλονίκης καθώς πέθανε αβοήθητος, ξαπλωμένος στο πεζοδρόμιο, από ανακοπή λόγω υποθερμικού σοκ...