Αρχική Αστυνομικά Συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν.Μεσσηνίας με τον Αρχηγό...

Συνάντηση του Προεδρείου της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν.Μεσσηνίας με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος

Τον Αξιότιμο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ. Αλέξιο Ράπανο επισκέφθηκε την Παρασκευή 15 Απριλίου 2022 στο χώρο του ΑΡΧΗΓΕΙΟΥ, το προεδρείο της Ένωσης μας προκειμένου να του θέσουμε τους προβληματισμούς μας και τις ανησυχίες μας για την επικείμενη αντιπυρική περίοδο.
Κατά την διάρκεια της συνάντησης παρόν στην συζήτηση ήταν και ο Διευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων του Αρχηγείου Αντιπύραρχος κ. Βλαχόγιαννης Νικόλαος.
Αφού συγχαρήκαμε τον κ. Αρχηγό για την ανάληψη των νέων καθηκόντων, του θέσαμε τους έντονους προβληματισμούς μας λόγω της σοβαρής έλλειψης προσωπικού στο Νομό μας και του επισημάναμε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην μπορεί λόγω των παραπάνω να εφαρμοστεί το φετινό επιχειρησιακό σχέδιο δασών.
Με αφορμή το ότι ο Νομός μας είναι αποδεδειγμένα ένας πυρόπληκτος κατά το πρόσφατο παρελθόν νομός, με αυξανόμενα, δύσκολα και απαιτητικά κάθε έτος αστικά και δασικά συμβάντα συμπεριλαμβανομένης και της τουριστικής ανάπτυξης που είναι ραγδαία τα τελευταία χρόνια ζητήσαμε την Αναβάθμιση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών και Κλιμάκιών του Νομού Μεσσηνίας καθώς και παράλληλη αύξηση των Οργανικών Θέσεων. Επίσης λόγω της μεγάλης και ραγδαίας αύξησης των πολιτικών πτήσεων στο Α/Δ Καλαμάτας αναφορά έγινε και για την άμεση αναβάθμιση της Π.Υ. Α/Δ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.

Του επισημάναμε ότι δεν πρέπει να γίνουν παλι λάθη του πρόσφατου παρελθόντος όσον αφορά τις Γενικές η Μερικές επιφυλακές και να δίνονται όταν υπάρχουν όλα εκείνα τα δεδομένα που τις καθιστούν επιβεβλημένες έτσι ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο και απολύτως αναγκαίο.
Ζητήσαμε την αντικατάσταση των πυροσβεστικών οχημάτων του Νομού Μεσσηνίας κυρίως των δασικών λόγω παλαιότητας.
Αναφέραμε και προτείναμε την προώθηση από πλευράς αρχηγείου, μιας διάταξης για την απλήρωτη υπερεργασία των πυροσβεστικών υπαλλήλων προς την πολιτική ηγεσία, καθώς και όλων εκείνων των ενεργειών που χρειάζονται για την υλοποίηση της δημιουργίας νέου κτηρίου (μέσω ΣΔΙΤ) της Π.Υ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ.
Τελειώνοντας επισημάναμε για άλλη μια φορά στον κ Αρχηγό ότι θα πρέπει να γίνει μια πιο σωστή διαχείριση οχημάτων και προσωπικού στο Νομό μας αφού λόγω της έλλειψης μόνιμου προσωπικού αλλά και της λανθασμένης κατανομής των εποχικών πυροσβεστών που έγινε κατά την ίδρυση των εποχικών κλιμακίων το 2020 είναι σχεδόν αδύνατη η αντιμετώπιση δυο ταυτόχρονα μεγάλων συμβάντων στο Νομό.
Ο κ. Αρχηγός από την πλευρά του αφού μας άκουσε με μεγάλη προσοχή ,δήλωσε ότι θα επικεντρωθεί σε όλα τα θέματα που του θέσαμε και θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις όπου αυτό είναι εφικτό.
Εμείς με την σειρά μας τον ευχαριστήσαμε για την συνάντηση μαζί μας και του ευχηθήκαμε καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο που ανέλαβε.

Στο τέλος της συζήτησης είχαμε και μια ολιγόλεπτη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου μας, και πιο συγκεκριμένα με τον Υπουργό κ. Στυλιανίδη Χρήστο και τον Υφυπουργό κ. Τουρνά Ευάγγελο οι οποίοι μας ενημέρωσαν ότι σύντομα θα επισκεφθούν το Νομό μας και θα μπορέσουμε να μιλήσουμε λεπτομερώς για όλα τα θέματα που μας απασχολούν.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Αυτοκινητόδρομοι: δεν θα αυξηθούν τα διόδια – Έρχεται χιλιομετρική χρέωση

Για τα έργα του Μετρό και τα έργα που θα δώσουν «ανάσα» στην Αττική ως προς το κυκλοφοριακό, τα διόδια, αλλά και την εκδήλωση...

«Καλάθι του νοικοκυριού»: Πώς διαμορφώνεται μετά τις… χριστουγεννιάτικες προσθήκες -Τα 51+4 προϊόντα [λίστα]

Διευρυμένο είναι πλέον το «καλάθι του νοικοκυριού», αφού στα ήδη υπάρχοντα προϊόντα που περιλαμβάνει προστέθηκαν ακόμη τέσσερα με… χριστουγεννιάτικο άρωμα.Το λεγόμενο...

Βαρκελώνη: Έγκυος επιβάτης προσποιήθηκε ότι γεννά για να προσγειωθεί το αεροπλάνο

Το αεροπλάνο από Μαρόκο προς Τουρκία προσγειώθηκε στη ΒαρκελώνηΠερίπου 28 μετανάστες τράπηκαν σε φυγή όταν επιβατικό αεροπλάνο έκανε επείγουσα προσγείωση στη...

Την εκ νέου υποψηφιότητά της με τη ΝΔ ανακοίνωσε η Πιπίνα Κουμάντου

Η κ. Κουμάντου ανέφερε στο Facebook:“Ο Πρωθυπουργός μου επιβεβαίωσε ότι θα είμαι και στις επόμενες εθνικές εκλογές υποψήφια βουλευτής Μεσσηνίας με τη ΝΔ και...

Ασφαλιστικά ταμεία: Πώς θα εμφανίσουν πλεόνασμα το 2023

Πλεόνασμα 749 εκατομμυρίων ευρώ, θα παρουσιάσουν το 2023, τα ασφαλιστικά ταμεία (Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης), παρά το γεγονός ότι η συνταξιοδοτική δαπάνη θα είναι αυξημένη λόγω...