Αρχική Οικονομία Σύνταξη: Αυτές είναι οι ημέρες που θα φουσκώσει η τσέπη σας –...

Σύνταξη: Αυτές είναι οι ημέρες που θα φουσκώσει η τσέπη σας – Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής , από Ιανουάριο οι αυξήσεις

Σε κάθε περίπτωση και όσον αφορά στους συνταξιούχους, από τις προηγούμενες πληρωμές κιόλας οι ημερομηνίες εξόφλησης έχουν διαφοροποιηθεί: Πλέον οι συντάξεις για τους μη μισθωτούς θα καταβάλλονται την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, ενώ για τους μισθωτούς θα καταβάλλονται την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα.

Κατά συνέπεια οι ημερομηνίες εξόφλησης των συντάξεων μηνός Δεκεμβρίου διαμορφώνονται ως εξής:

Για μεν τους μη μισθωτούς στις 27 τρέχοντος ημέρα Δευτέρα, για δε τους μισθωτούς στις 29 του μήνα, ημέρα Τετάρτη.

Συγκεκριμένα:

 • Ο ΟΑΕΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
 • Ο ΟΓΑ θα καταβάλει τις συντάξεις την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
 • Το ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών)θα καταβάλει τις συντάξεις την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
 • Το ΝΑΤ και ΚΕΑΝ θα καταβάλουν τις συντάξεις την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
 • Το ΕΤΑΠ – ΜΜΕ θα καταβάλει τις συντάξεις την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
 • Το ΕΤΑΤ θα καταβάλει τις συντάξεις την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου
 • Η ΔΕΗ θα καταβάλει τις συντάξεις την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου

Οι πληρωμές των κύριων και των επικουρικών συντάξεων του e-ΕΦΚΑ μηνός Δεκεμβρίου 2023 θα διενεργηθούν για τους μισθωτούς την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα:

 • Το ΙΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου
 • Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.

Οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβληθούν όπως στο Δημόσιο δηλαδή Τετάρτη 29 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ των τραπεζών.

Εξόφληση των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ

Την τελευταία εργάσιμη του Νοεμβρίου, δηλαδή την Πέμπτη 30 του μήνα, θα καταβληθούν από τον ΟΠΕΚΑ τα παρακάτω επιδόματα και παροχές: Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), Επίδομα Τέκνων Α21, Επίδομα Στέγασης, Επίδομα γέννησης, Προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, Στεγαστική Συνδρομή, Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφαλίστων Υπερηλίκων, Σύνταξη Ανασφάλιστων Υπερηλίκων.

Και εδώ την προηγούμενη της πληρωμής εργάσιμη ημέρα, δηλαδή την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου και κατά τις απογευματινές ώρες, τα χρήματα θα είναι διαθέσιμα στους δικαιούχους από τα ΑΤΜ των τραπεζών.

Πόσο θα αυξηθούν οι συντάξεις από Ιανουάριο

Με τις καταβολές του Δεκεμβρίου, θα μπουν και τα αυξημένα ποσά συντάξεων (πέρα από τις έκτακτες καταβολές των επιδομάτων Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Επιδόματος Προσωπικής Διαφοράς) μηνός Ιανουαρίου: Αν το ποσοστό των επερχόμενων αυξήσεων -οι οποίες θα καταβληθούν τον Δεκέμβρη- διαμορφωθεί στο 3,5%, όπως αναμένεται, τότε το ετήσιο όφελος που θα έχουν οι συνταξιούχοι όλων των ταμείων για το 2024, διαμορφώνεται κατά μέσο όρο ως εξής:

 • Από 202€ ως 988€ στις συντάξεις λόγω γήρατος
 • Από 192€ ως 608€ στις συντάξεις λόγω αναπηρίας
 • Από 80€ ως 367€ στις συντάξεις λόγω θανάτου

Η εθνική σύνταξη από τα 413,76 ευρώ που είναι τώρα, θα ανέλθει την 1/1/2024 στα 428,24 ευρώ.

Έτσι, για παράδειγμα:

Συνταξιούχος του Δημοσίου μετά τις 13/5/2016 που παίρνει 1.302 ευρώ μικτή κύρια σύνταξη γήρατος, με αύξηση 3,5% για το 2024, θα φτάσει στα 1.348 ευρώ και θα έχει ετήσιο κέρδος 547 ευρώ. Για τους παλαιούς συνταξιούχους η μέση σύνταξη μετά την αύξηση του 2024 θα ανέλθει στα 1.060 ευρώ με ετήσιο κέρδος 430 ευρώ.

Για συνταξιούχους ΙΚΑ (παλαιούς και νέους) η μέση μικτή κύρια σύνταξη γήρατος από τα 802 ευρώ σήμερα θα ανέλθει στα 830 ευρώ το 2024 με ετήσιο κέρδος 337 ευρώ .

Για συνταξιούχους ταμείων ΔΕΚΟ-Τραπεζών μετά τις 13/5/2016 η μέση μικτή κύρια σύνταξη γήρατος από τα 2.353 ευρώ σήμερα θα ανέλθει στα 2.435 ευρώ το 2024, με το κέρδος της αύξησης να φτάνει στα 988 ευρώ σε ετήσια βάση. Για τους παλαιούς συνταξιούχους, η μέση σύνταξη γήρατος από τα 1.513 ευρώ σήμερα, με αύξηση 3,5% το 2024 θα ανέλθει στα 1.566 ευρώ και το ετήσιο όφελος που προκύπτει θα είναι 635 ευρώ.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Τα σταφύλια της οργής: Η Ιαπωνία δυσκολεύεται να προστατεύσει τα φρούτα της από τις αντιγραφές των Κινέζων

Η πολύτιμη ποικιλία λευκού σταφυλιού, που καλλιεργεί ο Γιούκι Νακαμούρα στην Ιαπωνία, χρειάστηκε 33 χρόνια για να αναπτυχθεί. Όμως...

Μητέρα έκανε ένεση για αδυνάτισμα και κόντεψε να πεθάνει – Τη διαφήμιζαν στα social media

Μια 45χρονη μητέρα λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της, όταν έκανε «μαϊμού» ένεση αδυνατίσματος που είχε αγοράσει από το...

Πού θα κάνουν Χριστούγεννα φέτος οι Έλληνες – Οι top χειμερινοί προορισμοί

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Στην 5η χειρότερη θέση της Ευρώπης η Ελλάδα για τους μισθούς – Οι μόνοι που βγάζουμε λιγότερα σε σχέση με το 2009

Έχουμε τον 5ο χειρότερο μισθό στην Ευρώπη. Ξεπερνάμε μόνο τον Βούλγαρο, τον Ούγγρο, τον Ρουμάνο και τον...

20% πιο ακριβό το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Ακριβότερο θα είναι το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι σύμφωνα με τις μετρήσεις του Ινστιτούτου Καταναλωτή, με την αύξηση να κυμαίνεται από 10 έως 20%. Φέτος το...