Αρχική Πολιτική ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Τι «ξέχασε» να πει ο κ. Κικίλιας…

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: Τι «ξέχασε» να πει ο κ. Κικίλιας…

Τι  «ξέχασε» να πει  ο κ. Κικίλιας

Κατά την τριήμερη (!)  παραμονή  του στη Μεσσηνία, ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το νοσοκομείο Καλαμάτας και το Κέντρο Υγείας της πόλης.

Μετά την επίσκεψη παραχώρησε συνέντευξη τύπου, όπου διαπίστωσε ότι τα πάντα λειτουργούν άψογα! Πάλι καλά που δεν παρέλειψε τουλάχιστον να ευχαριστήσει τους εργαζόμενους υγειονομικούς.

Μίλησε δηλαδή άλλη μια φορά για το υποτιθέμενο success story.

Μας είπε λοιπόν ότι στα δύο νοσοκομεία του νομού μας προσελήφθηκαν 250 νοσηλευτές και γιατροί!

Πέρα από την αλχημεία που κρύβει ο συμψηφισμός γιατρών και νοσηλευτών ακόμα και αυτός ο αριθμός είναι ανακριβής. Περίπου μισοί προσλήφθηκαν μόνο νοσηλευτές και μάλιστα με προσωρινές συμβάσεις, πολλές από τις οποίες λήγουν, χωρίς να έχουν ανανεωθεί .

Οι μόνιμοι γιατροί που προσλήφθηκαν  είναι μόλις 4, αλλά από αυτούς οι 2 (ακτινολόγος, νευρολόγος) υπηρετούσαν ήδη σαν επικουρικοί!

Εξήρε την λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου του νοσοκομείου. Αλλά  «ξέχασε» να πει ότι το εμβολιαστικό κέντρο λειτουργεί στον ίδιο χώρο με τα τακτικά ιατρεία, παρά τις διαμαρτυρίες όλων των υγειονομικών πανελλαδικά για την μεταφορά των εμβολιαστικών κέντρων εκτός νοσοκομείων.

Φυσικά την συγκεκριμένη μέρα της επίσκεψης, είχε ληφθεί μέριμνα από τη διοίκηση, τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία να ολοκληρωθούν πριν τις 12, ώστε οι κάμερες να εμφανίσουν τον χώρο μόνο ως εμβολιαστικό κέντρο.

Για συζήτηση με συλλόγους, διευθυντές, υπευθύνους, φυσικά ούτε λόγος.

Εξήρε την συμβολή του Κ.Υ. Καλαμάτας στην αντιμετώπιση της πανδημίας, γεγονός που είναι αναμφισβήτητο για όλους του υγειονομικούς, αλλά «ξέχασε» να πει ότι αυτό το Κ.Υ , όπως και τα άλλα σε όλη τη χώρα, προηγούμενη κυβέρνησή του με υπουργό υγείας τον Άδωνι Γεωργιάδη, τα είχε κλείσει, απολύοντας 2.500 γιατρούς σε μία νύχτα.

«Ξέχασε» να μας ενημερώσει γιατί δεν προχωρά ο διορισμός 4 μονίμων ιατρών στο Κ.Υ. σε θέσεις που είχαν προκηρυχθεί το 2018!

Κανείς δεν θέλει να φανταστεί τι θα γινόταν, αν κατά την διάρκεια της πανδημίας δεν λειτουργούσαν τα Κ.Υ, τόσο για τα tests, όσο και για τους εμβολιασμούς που πραγματοποιούν καθημερινά.

Κε Κικίλια, υπουργέ υγείας,

Το λιγότερο που περιμένουν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Μεσσηνίας και τα Κ.Υ. είναι:

  1. Άμεση μεταφορά των εμβολιαστικών κέντρων εκτός των νοσοκομείων, ώστε να μπορέσουν επιτέλους τα νοσοκομεία να λειτουργήσουν και να σταματήσει ο κοινός χώρος να αποτελεί υγειονομική βόμβα.
  2. Άμεση πρόσληψη μονίμων ιατρών για την κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων.

Η ουσιαστική στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, τόσο για τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ. της Μεσσηνίας, όσο και πανελλαδικά, είναι το πρώτο και το μεγαλύτερο συμπέρασμα  από την υγειονομική κρίση που βιώνουμε. Διότι η πανδημία απέδειξε ότι χωρίς ισχυρό Δημόσιο Σύστημα Υγείας, η χώρα και οι πολίτες της θα είναι απροστάτευτοι σε οποιαδήποτε απειλή.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Άγρια δολοφονία 55χρονης: Την αποκεφάλισε μέρα μεσημέρι ο σύντροφός της

Σοκάρει τις ΗΠΑ η είδηση του αποκεφαλισμού της 55χρονης γυναίκας μέρα μεσημέρι στη Μινεάπολη, από τον σύντροφό της. Όπως αναφέρει η...

Καύσωνας: Αυτά είναι τα μέτρα προστασίας των εργαζόμενων – Που προβλέπεται μείωση ή παύση εργασιών 12.00 -16.00

Στη δημοσιότητα έδωσε το υπουργείο Εργασίας την εγκύκλιο με τα αναλυτικά μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους ενόψει του κύματος καύσωνα που...

Εξοικονομώ: Τι επιδοτεί το νέο πρόγραμμα

Πέντε κατηγορίες παρεμβάσεων για εξοικονόμηση ενέργειας στις κατοικίες επιδοτούνται με το νέο «Εξοικονομώ» που, όπως ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος και...

Πελοπόννησος: 7 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του...

«Π. Μαντάς: αυξημένες επικουρικές συντάξεις για όλους τους νέους, φέρνει η κυβέρνηση μετά το καλοκαίρι»

«Για πρώτη φορά τα τελευταία 30 και πλέον χρόνια, επιχειρείται μια τεράστια συστημική αλλαγή στην επικουρική ασφάλιση στον τόπο μας. Μια...