Αρχική Κόσμος Τα 8+1 νεότερα μαχητικά αεροσκάφη που έχουν τεθεί σε υπηρεσία τα τελευταία...

Τα 8+1 νεότερα μαχητικά αεροσκάφη που έχουν τεθεί σε υπηρεσία τα τελευταία χρόνια

Λίστα με τα οκτώ νεότερα μαχητικά αεροσκάφη που έχουν τεθεί σε υπηρεσία τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει σε βίντεό του το κανάλι The Buzz στο YouTube.

Μεταξύ των μαχητικών φιγουράρουν γνωστά ονόματα στο δυτικό (και το ελληνικό ειδικότερα) κοινό, ωστόσο υπάρχουν μεταξύ αυτών και αεροσκάφη τα οποία είναι σε ένα βαθμό άγνωστα στο ευρύ κοινό.

Ακολουθεί η λίστα:

F-16V:Η πλέον σύγχρονη έκδοση του εξαιρετικά επιτυχημένου μαχητικού, έκανε το «ντεμπούτο» της το 2018. Υπενθυμίζεται πως στη συγκεκριμένη έκδοση αναβαθμίζονται και πάνω από 80 ελληνικά F-16.

J-10C:Κινεζικό πολλαπλών ρόλων μαχητικό, θεωρείται αντίστοιχο του F-16. Η συγκεκριμένη έκδοσή του τέθηκε σε υπηρεσία το 2018.

KF-16 – αναβαθμισμένη έκδοση: Το πολλαπλών ρόλων κορεατικό μαχητικό- παραλλαγή του F-16.

F-35C:Το γνωστό και μη εξαιρετέο αμερικανικό μαχητικό, η απόκτηση του οποίου από την Ελλάδα συζητάται ήδη. Η έκδοση C, για το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ, τέθηκε σε υπηρεσία το 2019.

J-16D:Το κινεζικό αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου υπηρετεί από το 2020. Πρόκειται για ένα μαχητικό βασισμένο στο ρωσικό Su-27.

MiG-35D:Το πολλαπλών ρόλων ρωσικό μαχητικό- «διάδοχος» του MiG-29 υπηρετεί από το 2021.

Su-57:Το προηγμένο ρωσικό μαχητικό πολλαπλών ρόλων που προωθείται ως 5ης γενεάς, είναι σε υπηρεσία από τα τέλη του 2020.

MiG-35S:Μια άλλη έκδοση του προαναφερθέντος MiG-35, σε υπηρεσία από το 2019.

Πέραν των 8 αυτών αεροσκαφών, να επισημάνουμε εδώ πως από τη λίστα απουσιάζει η νέα έκδοση του νέου αποκτήματος της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας: Το Rafale F3-Rεντάχθηκε επίσημα σε υπηρεσία το 2021, ενσωματώνοντας ένα μεγάλο εύρος νέων δυνατοτήτων.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Γιατί οι δόσεις των στεγαστικών δανείων θα μείνουν στα ύψη για αρκετό διάστημα

Οι εκτιμήσεις για την περαιτέρω άνοδο των επιτοκίων δείχνουν «αυτοσυγκράτηση» από την πλευρά της ΕΚΤ. Ωστόσο, δεν είναι παρήγορη εξέλιξη για τους δανειολήπτες. Πρόκειται για...

«Αγγελίες» ντροπής – Πουλάνε τιγράκια με 2.300 ευρώ

Η εγκατάλειψη της μικρής λευκής τίγρη έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο έφερε με έναν εξαιρετικά δυσάρεστο τρόπο στην επιφάνεια το...

Απολύθηκε διευθύντρια σχολείου επειδή οι μαθητές είδαν άγαλμα του Μιχαήλ Άγγελου

Της δόθηκε τελεσίγραφο επειδή στο μάθημα τέχνης οι μαθητές είδαν το γυμνό άγαλμα του ΔαβίδΣε παραίτηση εξαναγκάστηκε διευθύντρια σχολείου στη Φλόριντα των ΗΠΑ, μετά...

Το «Ελληνόγλωσσον Ξενοδοχείον». Πώς η ιδέα της Επανάστασης του 1821 ξεκίνησε από το Παρίσι

Δεν είναι ευρέως γνωστό αλλά πριν ακόμη η Φιλική Εταιρεία αναλάβει το ιερό έργο να αφυπνήσει το υποδουλωμένο Γένος ώστε να...

Χαλκιδική: Μυστήριο με οδηγό μετά από τροχαίο – Βγήκε ζωντανός από τα συντρίμμια και χάθηκε

Μυστήριο καλύπτει την εξαφάνιση του Μπάμπη Μουραλασβίλι, που έγινε άφαντος, μετά το τροχαίο που είχε στην είσοδο του χωριού Πολύχρονου στη Χαλκιδική, όπου το...