Αρχική Ελλάδα Τα ελληνικά F-35 «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Τα ελληνικά F-35 «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Τα ελληνικά F-35 θα εφοδιαστούν με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, δημιουργώντας το απόλυτο «φονικό» όπλο για όποιον θέλει να έρθει νύχτα ή και μέρα.

Με τα Rafale και τα F-16 Viper να έχουν ήδη δημιουργήσει νέα δεδομένα στο Αιγαίο και τρομερό εκνευρισμό στους γείτονες, ήρθε και η πρόθεση αγοράς των F-35 ώστε να αλλάξει συνολικά ο συσχετισμός δυνάμεων σε όλη την περιοχή.

Μάλιστα, σε πρόσφατη επίσκεψή του στην χώρα μας ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Lockheed Martin που κατασκευάζει τα F-35, ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός σχετικά με τα αεροπλάνα που πρόκειται να παραλάβει η χώρα μας.

Ο κύριος Greg Ulmer δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ότι τα ελληνικά F-35 θα είναι εφοδιασμένα με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σε συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου. Θα είναι η πιο σύγχρονη γενιά του αεροπλάνου, η TR-3 με το λογισμικό Block4, τα οποία κάνουν το αεροπλάνο ακόμα πιο ισχυρό και πρακτικά ανίκητο.

Τα νέα τεχνολογικά στοιχεία του “δικού μας” F-35 θα του επιτρέπουν να έχει ακόμα καλύτερη επόπτευση του πεδίου, θα μπορεί να ανιχνεύει με μεγαλύτερη ακρίβεια και σε μεγαλύτερο βάθος τις γραμμές του αντιπάλου και θα μπορεί να έχει άμεση και πιο καλή συνεργασία με τα υπόλοιπα φίλια αεροπλάνα, δηλαδή τα F-16.

Τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα των ελληνικών F-35 θα μπορούν να “τυφλώνουν” τα εχθρικά ραντάρ σε ακόμα μεγαλύτερο βάθος, ενώ θα κάνει εντελώς άχρηστους τους S400 της Τουρκίας αλλά και οποιοδήποτε άλλο σύστημα αεράμυνας.

Τα συστήματα αυτά θα είναι σίγουρα μέσα στο πακέτο των ελληνικών F-35, τα οποία όταν τα αποκτήσουμε θα είναι τα τελευταίας γενιάς και πολύ πιο σύγχρονα από αντίστοιχα που έχουν αεροπορίες άλλων χωρών.

Αυτά θα ενισχύσουν τις έτσι και αλλιώς μοναδικές δυνατότητες του F-35 το οποίο αλλάζει ουσιαστικά όλο το τοπίο στο Αιγαίο, αποτελώντας ουσιαστικά μία ιπτάμενη-πλατφόρμα, το οποίο συνεργάζεται και κατευθύνει τις υπόλοιπες δυνάμεις στην αποτροπή μιας επίθεσης.

Το F-35 είναι ένα μαχητικό-πολυεργαλείο που εξασφαλίζει αεροπορική υπεροχή ιδίως εκτός της οπτικής επαφής του στόχου (BVR) αλλά και με δεκάδες ακόμα μοναδικές δυνατότητες και ικανότητα χρήσης σε πολλούς ρόλους.

Οι προηγμένοι αισθητήρες και τα ραντάρ που χρησιμοποιεί το καθιστούν κάτι σαν ιπτάμενο-στρατηγείο, το οποίο κατανέμει ρόλους σε άλλα αεροπλάνα και όπλα, ώστε από κοινού να επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα στα χτυπήματα που έχουν επιλεγεί.

Τα χαρακτηριστικά stealth προσθέτουν ένα ακόμα δυνατό χαρτί ιδίως στο περιβάλλον του Αιγαίου, ενώ είναι ιδιαίτερα ικανό (παρά τα όσα αντίθετα ακούγονται) σε κλειστές αερομαχίες αλλά και σε αποστολές κρούσης, καθώς μπορεί να μεταφέρει μεγάλο οπλικό φορτίο.

Η ένταξή του στις Ελληνική Πολεμική Αεροπορία είναι ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον, το οποίο απαιτεί από τους αρμόδιους να προσαρμοστούν στις ικανότητές του και τα νέα δεδομένα που φέρνει. Ακόμα όμως και ως φόβητρο και ως μονάδα αποτροπής του πρώτου χτυπήματος αποτελεί μία ανεκτίμητη αξία.

newsauto.gr

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Το τρικ που σκέφτηκαν οι κάτοικοι της πιο σκοτεινής πόλης στον κόσμο για να βλέπουν λίγο ήλιο

Η τεχνική που επινόησαν ονομάζεται SoslpeilΑνάμεσα στα βουνά της νότιας Νορβηγίας, περίπου 170 χιλιόμετρα μακριά από το Όσλο, βρίσκεται η μικρή πόλη Rjukan....

Βρετανία: Η κρίση του κόστους ζωής ωθεί κόσμο στα τυχερά παιχνίδια

Ορισμένοι Βρετανοί που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τα τυχερά παιχνίδια χρησιμοποιούν τα πρακτορεία στοιχηματισμού για να ανταπεξέλθουν στο κόστος ζωής.Ορισμένοι Βρετανοί που...

Στρατιωτικές δαπάνες: Η Ελλάδα ξεπέρασε τις υπερδυνάμεις

Κάθε Έλληνας πλήρωσε το 2022 713 δολάρια σε στρατιωτικές δαπάνες την ίδια στιγμή που ένας Γερμανός πληρώνει 642 δολάρια Τι...

Φορολογικές δηλώσεις 2023: 6 «μυστικά» για λιγότερο φόρο

Αδειάζει η κλεψύδρα για το άνοιγμα του Taxisnet προκειμένου να ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων 2023.Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η...

Η στιγμή που 13χρονος μαχαιρώνει θανάσιμα καθηγήτρια γιατί σταμάτησε καβγά με συμμαθητή του

Η παρέμβαση της 71χρονης καθηγήτριας σε καβγά που είχε με συμμαθητή του φαίνεται να είναι το κίνητρο για την δολοφονική επίθεση...