Αρχική Ελλάδα Τα ελληνικά F-35 «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Τα ελληνικά F-35 «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Τα ελληνικά F-35 θα εφοδιαστούν με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει στα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, δημιουργώντας το απόλυτο «φονικό» όπλο για όποιον θέλει να έρθει νύχτα ή και μέρα.

Με τα Rafale και τα F-16 Viper να έχουν ήδη δημιουργήσει νέα δεδομένα στο Αιγαίο και τρομερό εκνευρισμό στους γείτονες, ήρθε και η πρόθεση αγοράς των F-35 ώστε να αλλάξει συνολικά ο συσχετισμός δυνάμεων σε όλη την περιοχή.

Μάλιστα, σε πρόσφατη επίσκεψή του στην χώρα μας ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Lockheed Martin που κατασκευάζει τα F-35, ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός σχετικά με τα αεροπλάνα που πρόκειται να παραλάβει η χώρα μας.

Ο κύριος Greg Ulmer δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ότι τα ελληνικά F-35 θα είναι εφοδιασμένα με ότι πιο σύγχρονο υπάρχει σε συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου. Θα είναι η πιο σύγχρονη γενιά του αεροπλάνου, η TR-3 με το λογισμικό Block4, τα οποία κάνουν το αεροπλάνο ακόμα πιο ισχυρό και πρακτικά ανίκητο.

Τα νέα τεχνολογικά στοιχεία του “δικού μας” F-35 θα του επιτρέπουν να έχει ακόμα καλύτερη επόπτευση του πεδίου, θα μπορεί να ανιχνεύει με μεγαλύτερη ακρίβεια και σε μεγαλύτερο βάθος τις γραμμές του αντιπάλου και θα μπορεί να έχει άμεση και πιο καλή συνεργασία με τα υπόλοιπα φίλια αεροπλάνα, δηλαδή τα F-16.

Τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα των ελληνικών F-35 θα μπορούν να “τυφλώνουν” τα εχθρικά ραντάρ σε ακόμα μεγαλύτερο βάθος, ενώ θα κάνει εντελώς άχρηστους τους S400 της Τουρκίας αλλά και οποιοδήποτε άλλο σύστημα αεράμυνας.

Τα συστήματα αυτά θα είναι σίγουρα μέσα στο πακέτο των ελληνικών F-35, τα οποία όταν τα αποκτήσουμε θα είναι τα τελευταίας γενιάς και πολύ πιο σύγχρονα από αντίστοιχα που έχουν αεροπορίες άλλων χωρών.

Αυτά θα ενισχύσουν τις έτσι και αλλιώς μοναδικές δυνατότητες του F-35 το οποίο αλλάζει ουσιαστικά όλο το τοπίο στο Αιγαίο, αποτελώντας ουσιαστικά μία ιπτάμενη-πλατφόρμα, το οποίο συνεργάζεται και κατευθύνει τις υπόλοιπες δυνάμεις στην αποτροπή μιας επίθεσης.

Το F-35 είναι ένα μαχητικό-πολυεργαλείο που εξασφαλίζει αεροπορική υπεροχή ιδίως εκτός της οπτικής επαφής του στόχου (BVR) αλλά και με δεκάδες ακόμα μοναδικές δυνατότητες και ικανότητα χρήσης σε πολλούς ρόλους.

Οι προηγμένοι αισθητήρες και τα ραντάρ που χρησιμοποιεί το καθιστούν κάτι σαν ιπτάμενο-στρατηγείο, το οποίο κατανέμει ρόλους σε άλλα αεροπλάνα και όπλα, ώστε από κοινού να επιτευχθεί το μέγιστο αποτέλεσμα στα χτυπήματα που έχουν επιλεγεί.

Τα χαρακτηριστικά stealth προσθέτουν ένα ακόμα δυνατό χαρτί ιδίως στο περιβάλλον του Αιγαίου, ενώ είναι ιδιαίτερα ικανό (παρά τα όσα αντίθετα ακούγονται) σε κλειστές αερομαχίες αλλά και σε αποστολές κρούσης, καθώς μπορεί να μεταφέρει μεγάλο οπλικό φορτίο.

Η ένταξή του στις Ελληνική Πολεμική Αεροπορία είναι ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον, το οποίο απαιτεί από τους αρμόδιους να προσαρμοστούν στις ικανότητές του και τα νέα δεδομένα που φέρνει. Ακόμα όμως και ως φόβητρο και ως μονάδα αποτροπής του πρώτου χτυπήματος αποτελεί μία ανεκτίμητη αξία.

newsauto.gr

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Συντάξεις: Έρχονται αναδρομικά έως 4.000 ευρώ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Στον Κορυδαλλό ο δολοφόνος της Κυριακής

Εκτός νοσοκομείου ο 39χρονος που δολοφόνησε την 28χρονη Κυριακή στους Αγίους Αναργύρους Στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού μεταφέρθηκε...

Κως: Κάθειρξη 11 ετών σε 54χρονο για φοροδιαφυγή άνω των 230.000 ευρώ

Συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού...

Απίστευτο περιστατικό στον Βόλο: Φίδι δάγκωσε γυναίκα μέσα στη θάλασσα

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο Βόλο όταν ένα φίδι βρισκόταν στα ρηχά και δάγκωσε την 40χρονη γυναίκα που βρισκόταν...

Με επιτυχία εκδήλωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, «Βία & παραβατικότητα ανηλίκων – Προστασία Ανηλικότητας»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική εκδήλωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας, με θέμα «Βία & παραβατικότητα ανηλίκων – Προστασία Ανηλικότητας»...