Αρχική Κόσμος Τα Εμιράτα πωλούν «χρυσές βίζες» στους Ρώσους ολιγάρχες

Τα Εμιράτα πωλούν «χρυσές βίζες» στους Ρώσους ολιγάρχες

Οι υπό κυρώσεις Ρώσοι ολιγάρχες καταφεύγουν σε χώρες που έχουν υιοθετήσει μια ουδέτερη στάση στον πόλεμο της Ουκρανίας. Σε χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μπορούν να αποκτήσουν και βίζα μακροχρόνιας διαμονής.

Όπως δηλώνουν μεσίτες στο Forbes, Ρώσοι που έχουν υποστεί τις κυρώσεις ψάχνουν για σπίτι στο Ντουμπάι, αλλά ενδιαφέρονται επίσης για πλήρη διαμονή στη χώρα. Ένας μεσίτης ακινήτων της Vartur Real Estate είπε στο Forbes: «Αυτό το είδος πολιτών αναζητά μεγαλύτερες επενδύσεις, καθώς φοβούνται να κρατήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε ευρωπαϊκές χώρες».

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προσφέρουν βίζα μακροχρόνιας διαμονής μέσω του προγράμματος «χρυσής βίζας». Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους αλλοδαπούς να ζουν, να εργάζονται και να σπουδάζουν στα ΗΑΕ.

Για να τους χορηγηθούν «χρυσές βίζες», οι οποίες εκδίδονται για πέντε ή 10 χρόνια και ανανεώνονται αυτόματα, οι αιτούντες πρέπει να είναι επενδυτές, επιχειρηματίες, εξειδικευμένα ταλέντα και ερευνητές σε διάφορους τομείς της επιστήμης και της γνώσης ή φοιτητές-ταλέντα με πολλά υποσχόμενες επιστημονικές ικανότητες.

Οι Ρώσοι ολιγάρχες θα μπορούσαν να λάβουν χρυσές βίζες εάν επενδύσουν τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ντιρχάμ (2,7 εκατομμύρια δολάρια) σε μια εταιρεία ή κάποιο fund.

Ο Abdullah Alajaja, Διευθύνων Σύμβουλος της μεσιτείας ακινήτων του Ντουμπάι, Driven Properties, είπε στο Forbes: «Είναι ουσιαστικά μια ισόβια διαμονή που σας χορηγεί η κυβέρνηση του Ντουμπάι [και] είναι πολύ προσιτό για πολλούς από αυτούς τους εύπορους Ρώσους».

Ένας άλλος κτηματομεσίτης είπε ότι η αγορά του Ντουμπάι είχε πάντα το ενδιαφέρον Ρώσων επενδυτών.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απείχαν από την έγκριση ψηφίσματος, με το οποίο ανεστάλη η συμμετοχή της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Roman Abramovich, ο οποίος ελέγχεται συνεχώς από τότε που επιβλήθηκαν οι κυρώσεις, είναι μεταξύ αυτών που ψάχνει σπίτι στο Ντουμπάι.

Από σούπερ γιοτ και ακίνητα μέχρι ιδιωτικά τζετ, στους Ρώσους ολιγάρχες κατασχέθηκαν πολλά περιουσιακά τους στοιχεία.

Ο Άλαν Πίντο, σύμβουλος χρηματοδοτικής μίσθωσης στην Espace Real Estate στη Μαρίνα του Ντουμπάι, δήλωσε στον Guardian τον περασμένο μήνα ότι οι Ρώσοι επενδυτές «ξέρουν πώς να αντιμετωπίζουν τις τοπικές αρχές και να κάνουν τους εαυτούς τους καλούς γείτονες».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Ασφαλιστικό: Πότε συμφέρει η συνταξιοδότηση φέτος ή το 2023;

Μόνο για αιτήσεις συνταξιοδότησης που θα κατατεθούν αυτό το μήνα θα προβλεφθεί η αναπροσαρμογή του 7,75%. Για τις νέες αιτήσεις από...

Ελληνικό πυροβολικό: Τα πυροβόλα και οι εκτοξευτές πυραύλων του Ελληνικού Στρατού (φωτογραφίες)

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει χαρακτηριστεί, μεταξύ άλλων, από τον ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το πυροβολικό: Αν και από πολλές...

Συντάξεις Ιανουαρίου: Αλλαγές στην πληρωμή των Χριστουγέννων – Ημερομηνίες

Αλλαγές στην πληρωμή των συντάξεων Ιανουαρίου, όπως κάθε χρόνο, καθώς οι συνταξιούχοι θα δουν τα χρήματα στους λογαριασμούς τους νωρίτερα από...

Νέα Ζηλανδία: Γονείς αρνούνται να δοθεί αίμα… εμβολιασμένου στο άρρωστο μωρό τους!

Οι αρχές στη Νέα Ζηλανδία ζήτησαν από τη δικαιοσύνη να τους δοθεί μερική κηδεμονία ενός βρέφους οι γονείς του οποίου αρνούνται...

Πόσοι Ευρωπαίοι δεν μπορούν να πληρώσουν φέτος θέρμανση και ποια είναι η θέση της Ελλάδας

Ειδήσεις Μεσσηνία. Ειδήσεις και επικαιρότητα ζωντανά από Μεσσηνία, Πελοπόννησο, Ελλάδα και Κόσμο. Άρθρα, συνεντεύξεις, απόψεις για πολιτική, αθλητισμό, υγεία, πολιτισμό, τεχνολογία, οικονομία, lifestyle κ.α.Πηγή:...