Αρχική Κόσμος Τα Εμιράτα πωλούν «χρυσές βίζες» στους Ρώσους ολιγάρχες

Τα Εμιράτα πωλούν «χρυσές βίζες» στους Ρώσους ολιγάρχες

Οι υπό κυρώσεις Ρώσοι ολιγάρχες καταφεύγουν σε χώρες που έχουν υιοθετήσει μια ουδέτερη στάση στον πόλεμο της Ουκρανίας. Σε χώρες όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μπορούν να αποκτήσουν και βίζα μακροχρόνιας διαμονής.

Όπως δηλώνουν μεσίτες στο Forbes, Ρώσοι που έχουν υποστεί τις κυρώσεις ψάχνουν για σπίτι στο Ντουμπάι, αλλά ενδιαφέρονται επίσης για πλήρη διαμονή στη χώρα. Ένας μεσίτης ακινήτων της Vartur Real Estate είπε στο Forbes: «Αυτό το είδος πολιτών αναζητά μεγαλύτερες επενδύσεις, καθώς φοβούνται να κρατήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε ευρωπαϊκές χώρες».

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα προσφέρουν βίζα μακροχρόνιας διαμονής μέσω του προγράμματος «χρυσής βίζας». Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους αλλοδαπούς να ζουν, να εργάζονται και να σπουδάζουν στα ΗΑΕ.

Για να τους χορηγηθούν «χρυσές βίζες», οι οποίες εκδίδονται για πέντε ή 10 χρόνια και ανανεώνονται αυτόματα, οι αιτούντες πρέπει να είναι επενδυτές, επιχειρηματίες, εξειδικευμένα ταλέντα και ερευνητές σε διάφορους τομείς της επιστήμης και της γνώσης ή φοιτητές-ταλέντα με πολλά υποσχόμενες επιστημονικές ικανότητες.

Οι Ρώσοι ολιγάρχες θα μπορούσαν να λάβουν χρυσές βίζες εάν επενδύσουν τουλάχιστον 10 εκατομμύρια ντιρχάμ (2,7 εκατομμύρια δολάρια) σε μια εταιρεία ή κάποιο fund.

Ο Abdullah Alajaja, Διευθύνων Σύμβουλος της μεσιτείας ακινήτων του Ντουμπάι, Driven Properties, είπε στο Forbes: «Είναι ουσιαστικά μια ισόβια διαμονή που σας χορηγεί η κυβέρνηση του Ντουμπάι [και] είναι πολύ προσιτό για πολλούς από αυτούς τους εύπορους Ρώσους».

Ένας άλλος κτηματομεσίτης είπε ότι η αγορά του Ντουμπάι είχε πάντα το ενδιαφέρον Ρώσων επενδυτών.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απείχαν από την έγκριση ψηφίσματος, με το οποίο ανεστάλη η συμμετοχή της Ρωσίας στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο Roman Abramovich, ο οποίος ελέγχεται συνεχώς από τότε που επιβλήθηκαν οι κυρώσεις, είναι μεταξύ αυτών που ψάχνει σπίτι στο Ντουμπάι.

Από σούπερ γιοτ και ακίνητα μέχρι ιδιωτικά τζετ, στους Ρώσους ολιγάρχες κατασχέθηκαν πολλά περιουσιακά τους στοιχεία.

Ο Άλαν Πίντο, σύμβουλος χρηματοδοτικής μίσθωσης στην Espace Real Estate στη Μαρίνα του Ντουμπάι, δήλωσε στον Guardian τον περασμένο μήνα ότι οι Ρώσοι επενδυτές «ξέρουν πώς να αντιμετωπίζουν τις τοπικές αρχές και να κάνουν τους εαυτούς τους καλούς γείτονες».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Κογκρέσο: Κατατέθηκε τροπολογία – Μπλόκο στα τουρκικά F-16

Με πρωτοβουλία του ελληνοαμερικανού βουλευτή Chris Pappas κατατέθηκε στο Κογκρέσο των ΗΠΑ τροπολογία για τα F-16 που ζητά η Τουρκία και αποτελούν διακαή πόθο...

Η αστυνομία «έκοψε» πρόστιμο στο αυτοκίνητο των 490 χλμ./ώρα

Κατάπληκτοι από την ομορφιά του μοντέλου έμειναν οι Γάλλοι αστυνομικοί που ακινητοποίησαν μια Bugatti Chiron Super Sport 300+. Ένα από τα...

Απορρίπτει η Κίνα τις κατηγορίες της NASA ότι έχει πρόθεση να «καταλάβει» το φεγγάρι

«Ορισμένοι Αμερικανοί αξιωματούχοι ενοχοποιούν και συκοφαντούν συνεχώς την κανονική και λογική διαστημική δραστηριότητα της Κίνας. Η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά σε τέτοιες...

Τροχαία: Ποια ηλικιακή ομάδα εμπλέκεται με μεγαλύτερη συχνότητα σε ατυχήματα

Οι οδηγοί μέχρι 30 ετών είναι αυτοί που εμπλέκονται με μεγαλύτερη συχνότητα σε τροχαία ατυχήματα. Το 26,8% των οδηγών που είχαν εμπλακεί σε ατυχήματα...

Εξοικονομώ: Ποια θα είναι η συνέχεια του προγράμματος

Στο πρόγραμμα Περιβάλλον και Κλιματική Αλλαγή θα συνεχιστεί  το πρόγραμμα «Εξοικονομώ» που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα, ενώ  θα χρηματοδοτηθούν παρεμβάσεις Greco...