
Αρχίζουν σιγά σιγά να ανοίγουν οι κάλπες στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα ήδη έκαναν την εμφάνισή τους!
Ανοιξαν στις 06.00 τοπική ώρα τα εκλογικά τμήματα στην Νέα Υόρκη, καθώς και ορισμένα από τα εκλογικά τμήματα σε τέσσερις ακόμη ανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, το Νιου Τζέρσεϊ, το Κονέκτικατ, το Μέιν και την Βιρτζίνια.
Ηδη τα μεσάνυκτα (τοπική ώρα) ξεκίνησε η ψηφοφορία στο μικρό χωριό Ντίξβιλ Νοτς, του Νιου Χάμσαϊρ, όπως το θέλει η παράδοση των αμερικανικών εκλογών.
Οι πέντε ψηφοφόροι του Ντίξβιλ Νοτς, που είναι ένα χωριουδάκι 12 κατοίκων στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, έδωσαν σήμερα συμβολικά το εναρκτήριο λάκτισμα των αμερικανικών εκλογών, ακριβώς μετά τα μεσάνυχτα, ψηφίζοντας ομόφωνα τον Δημοκρατικό υποψήφιο Τζο Μπάιντεν.
Το χωριό αυτό που βρίσκεται χαμένο μέσα στα δάση του Νιου Χάμσαϊρ, κοντά στην μεθόριο με τον Καναδά, τηρεί την παράδοση αυτή από το 1960, η οποία του έχει χαρίσει και τον τίτλο του «Πρώτου στο Έθνος», δηλαδή του πρώτου μέρους στις ΗΠΑ που ψηφίζει στις εκλογές.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας ψήφισαν και οι κάτοικοι του διπλανού χωριού, του Μίλσφιλντ. Εκεί οι ψηφοφόροι είναι 21. Οι 16 ψήφισαν τον Ντόναλντ Τραμπ και οι πέντε τον Τζο Μπάιντεν.
Πριν από την ημέρα της ψηφοφορίας, περί τα 100 εκατομμύρια ψηφοφόροι, αριθμός ρεκόρ, έχουν ήδη ψηφίσει είτε με φυσική παρουσία είτε διά της επιστολικής οδού.
Πηγή: gargalianoionline.gr