Αρχική Πολιτική ΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ)

ΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ (ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Kραυγή αγωνίας…

“Άστραψε και βρόντηξε” ο Πέτρος Θέμελης, ο αρχαιολόγος του οποίου το όνομα είναι πια απόλυτα συνυφασμένο με τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο MessiniaView* στις 4/6/2022 (αλλά και σε σχετική ανάρτησή του, στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης) “δήλωσε” βαθύτατα προβληματισμένος για την διακοπή κάθε είδους  εργασιών στον εν λόγω χώρο.

Απογοητευμένος  από τη στάση των ιθυνόντων τόσο της Περιφέρειας όσο και αυτών του Νομού και του Δήμου Μεσσήνης (τονίζοντας με έντονα και μελανά χρώματα την απραξία και τις δίχως αντίκρισμα υποσχέσεις τους!), αναρωτιέται μήπως χρειάζεται να καταφύγει στην αναζήτηση χρησμού, προκειμένου να μάθει τι μέλλει γενέσθαι, για αυτονόητα πράγματα. Με δεδομένη την μοναδικότητα του χώρου και την δυνατότητα  τεράστιας προσφοράς του στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου, αναρωτιέται πώς μετά από συνεχείς εκκλήσεις κανείς δεν καταλαβαίνει την αναγκαιότητα δημιουργίας ενός μεγάλου χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων και λεωφορείων, προκειμένου οι επισκέπτες να μην αγανακτούν.

Εντυπωσιάζεται από την αναβλητικότητα βελτίωσης – αποκατάστασης του οδοστρώματος που οδηγεί στον αρχαιολογικό χώρο αλλά και από την έλλειψη των σωστών οδοδεικτών, προκειμένου η πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο να μην αποτελεί “γόρδιο δεσμό” για τον επισκέπτη. Εκπλήσσεται δυσάρεστα από την αδιαφορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του Δήμου Μεσσήνης και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, που ενώ θα έπρεπε να πιέσουν προς πάσα κατεύθυνση, ανέχονται την υποβάθμιση ενός “χρυσορυχείου” της περιοχής τους.

Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη: Όχι άλλα λόγια δίχως αντίκρισμα, ήρθε η ώρα για πράξεις!!! Εδώ και τώρα υλοποίηση προτάσεων που καθιστούν το μοναδικό αυτό μνημείο εύκολα προσβάσιμο και λειτουργικό, όπως άλλωστε αρμόζει σε έναν χώρο τα οφέλη του οποίου είναι πολλαπλά για την πολιτιστική αλλά και οικονομική ανάταση της περιοχής.

Αξιώνουμε  και δεσμευόμαστε, ως η επόμενη Δημοτική Αρχή για:

  • Διαπλάτυνση και ηλεκτροφωτισμό του υπάρχοντος, απαράδεκτου, οδικού δικτύου προκειμένου εκτός από τους επισκέπτες να εξυπηρετεί καθημερινά και τις ανάγκες των ντόπιων κατοίκων.

  • Παράκαμψη στο ύψος της Αρσινόης.

  • Δημιουργία μεγάλου χώρου στάθμευσης στην είσοδο του αρχαιολογικού χώρου.

  • Δημιουργία νέου μουσείου εντός του αρχαιολογικού χώρου, προκειμένου να εξασφαλίζεται η “ολότητα” και η “συνολικότητα” των μνημείων – ευρημάτων.

  • Δημιουργία ενός πρωτοποριακού ψηφιακού μουσείου (στη Μεσσήνη) που θα δίνει την δυνατότητα παρακολούθησης όλων των “δράσεων” που ο αρχαιολογικός χώρος προσέφερε στους κατοίκους του, πολλά χρόνια πριν.

  • Η αλυσίδα αδιαφορίας και απραξίας για την Αρχαία Μεσσήνη: Τοπικής Κοινότητας – Δήμου Μεσσήνης – Περιφέρειας Πελοποννήσου, πρέπει να σπάσει. Έχουμε εξ αρχής δηλώσει ότι για εμάς η ανάπτυξη συνοψίζεται στο τρίπτυχο της στήριξης, ανάδειξης και αξιοποίησης: του Παραλιακού μας μετώπου / της Αρχαίας Μεσσήνης / και του Πρωτογενή μας τομέα (αγροτικά).

Το παρελθόν μας είναι στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας. Με όσο μεγαλύτερο σεβασμό  το αντιμετωπίζουμε  τόσο πιο “ανταποδοτικό” θα γίνεται!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ Θ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

*https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=2lkviP1MA5M&fbclid=IwAR02yHwSaVv2wBZKb1R2PYAW3PnvwIdojfCB81bhYEqaa42ZH5u6tXjXmhY  

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Νέα Υόρκη: Η σύλληψη ενός 23χρονου οδήγησε το FBI στην παγκόσμια σατανιστική αίρεση «764»

Μια σύλληψη με κατηγορίες για οπλοκατοχή στο Κουίνς της Νέας Υόρκης τον Νοέμβριο του 2021 οδήγησε το Ομοσπονδιακό Γραφείο...

Ο κορονοϊός εκτόξευσε τα διαζύγια: 4 στους 10 χώρισαν μέσα στο lockdown

Πανδημία… διαζυγίων καταγράφηκε κατά τη διάρκεια των lockdown για τον κορονοϊό, αλλά και μετά από αυτή, σύμφωνα με τα...

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Το 2% των Ελλήνων είναι υποψήφιοι!

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023 εκλέγονται οι αρχές των 332 Δήμων και των 13 Περιφερειών της χώρας με...

Τα νέα ραβασάκια της Εφορίας – Στέλνει «φορο-κλήσεις» σε χιλιάδες φορολογούμενους

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες...

Μεξικό: Κατάρρευση οροφής εκκλησίας εν ώρα λειτουργίας – Τουλαχιστον εννέα νεκροί (βίντεο)

Εννέα άνθρωποι φέρονται να έχουν σκοτωθεί, 40 να έχουν τραυματιστεί κι άλλοι 30 περίπου να έχουν παγιδευτεί μετά την κατάρρευση της οροφής μιας εκκλησίας...