Αρχική Ελλάδα Ταχύτητες mobile internet: Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Ταχύτητες mobile internet: Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα

Πτώση της χώρας αναφορικά με τις ταχύτητες mobile internet

Αύξηση στις ταχύτητες του Διαδικτύου καταγράφησαν εντός της πανδημίας, κάνοντας την πλοήγηση πιο άνετη για τους χρήστες. Η χώρα μας από τον Ιούλιο του 2020 μέχρι τον αντίστοιχο του 2021 κατάφερε να βρεθεί στην 25η θέση της παγκόσμια κατάταξης ανάμεσα σε 139 χώρες με το πιο γρήγορο mobile internet στον κόσμο. Σε ότι έχει να κάνει με τις σταθερές συνδέσεις η Ελλάδα κινείται σε χαμηλότερα επίπεδα, καθώς τοποθετείται στη θέση 100 μεταξύ 180 χωρών ανά την υφήλιο.

Σύμφωνα με στοιχεία του Speedtest Global Index, τον μήνα Ιούλιο της τρέχουσας χρονιάς η μέση ταχύτητα download διεθνώς μετρήθηκε στα 55,07 Mbps, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 59,5%. Σε ότι είχε να κάνει με τις μετρήσεις στις σταθερές συνδέσεις ο μέσος όρος των καταγεγραμμένων ταχυτήτων κυμάνθηκε στα  107,50 Mbps, ενισχυμένος κατά 31,9% από πέρυσι.

Η Ελλάδα κατάφερε να βρεθεί ψηλά σε αναφορά με τις ταχύτητες του mobile internet, με τη θέση της όμως να προβληματίζει σε σχέση με τις σταθερές συνδέσεις. Παρ’ όλα αυτά, οι επιδόσεις της χώρας είναι βραδύτερες από αυτές που κατεγράφησαν πριν ένα χρόνο.

Ελληνικές επιδόσεις

Ειδικότερα, αναφορικά με τις συνδέσεις Internet για τα κινητά τηλέφωνα, η Ελλάδα έχασε πέντε θέσης από τον προηγούμενο Ιούλιο. Με μέσο όρο επιδόσεων που κυμαίνονται στα 73,36 Mbps στο download και 15,91 Mbps στο upload του mobile internet, η χώρα εκτοπίστηκε από την πρώτη 20άδα των χωρών με τις υψηλότερες  ταχύτητες,  στην οποία φιγούραρε πριν ένα χρόνο.

Στις σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις, η χώρα καταγράφει ταχύτητες 36,42 Mbps στο download και μόλις 8,52 Mbps στο upload γεγονός που την τοποθετεί στην 100η θέση παγκοσμίως.

Παγκόσμιες επιδόσεις

Πρώτα στις μετρήσεις του Ιουλίου της φετινής χρονιάς έρχονται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, συνεχίζοντας να βρίσκονται στην πρώτη θέση όπως και το 2020, με την φοβερή ταχύτητα των 190,03 Mbps. Δεύτερη στην κατάταξη ακολουθεί η Νότιος Κορέα, με 189,20 Mbps, ενώ μια θέση παρακάτω βρίσκεται το Κατάρ με 170,77 Mbps, θέση την οποία κατοχυρώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Παρακάτω βρίσκονται χώρες όπως η Κίνα (157,72 Mbps), η Κύπρος (154,13 Mbps) και η Νορβηγία (152,53 Mbps) με το πιο γρήγορο mobile internet. Η πρώτη δεκάδα της λίστας συμπληρώνεται με την Σαουδική Αραβία (151,13 Mbps), το Κουβέιτ (140,16 Mbps), την Αυστραλία (122,27 Mbps) και την Βουλγαρία (120,44 Mbps).

Στον αντίποδα, οι χώρες με το πιο αργό mobile internet είναι η Βενεζουέλα στην προτελευταία θέση (138η ) με ταχύτητες μόλις 7,61 Mbps και το Αφγανιστάν, στην τελευταία, με 6,71 Mbps.

Πρωταθλητής το Μονακό

Στην ταχύτητα των σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων, το Μονακό ανακηρύχθηκε πρωταθλητής  με την σπουδαία επίδοση των 256,70 Mbps, με δεύτερη τη Σιγκαπούρη (256,03 Mbps), τρίτο το Χονγκ Κονγκ (248,59 Mbps), τέταρτη την Ταϊλάνδη (216,16 Mbps) και πέμπτη, διεθνώς, τη Ρουμανία (215,30 Mbps).

Αντίθετα, στην προτελευταία θέση (179η) βρίσκεται η Κούβα και στην τελευταία το Τουρκμενιστάν με ταχύτητα 4,61 Mbps έκαστη χώρα.

O ρόλος της πανδημίας

Ο πλανήτης ανεβάζει σταθερά ταχύτητα στο Internet τα τελευταία χρόνια. Η μέση ταχύτητα λήψης μέσω κινητού τηλεφώνου ήταν κατά 98,9% γρηγορότερη τον Ιούλιο του 2021 σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019, κατά 141,4% ταχύτερη σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018 και κατά 194,0% ταχύτερη σε σχέση με τον Ιουνίου του 2017.

Τα τελευταία χρόνια παρατειρείται μια σταθερή αύξηση στις ταχύτητες Internet παγκοσμίως. Ο μέσος όρος ταχύτητας λήψης μέσω κινητών συσκευών τον Ιούλιο του 2021 ήταν κατά 98,9% γρηγορότερος από τον Ιούλιο του 2019, κατά 141,4% ταχύτερη σε σύγκριση με τον Ιούλιο του του 2018 και κατά 194,0% ταχύτερη έναντι του Ιουνίου του 2017.

Τα τελευταία δύο χρόνια, υπήρξαν μόνο δύο μήνες κατά τους οποίους ο παγκόσμιος μέσος όρος λήψης στο mobile internet δεν παρουσίασε ανοδική τάση: τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του  2020.

Επιστροφή στις ανοδικές τάσεις παρουσιάστηκε ξανά τον Απρίλιο του 2020,χωρίς όμως να επανέρχονται στα επίπεδα πριν από τον Φεβρουάριο, παρά μόνο τον Μάιο του 2020. Αυτή η διαπίστωση οπωσδήποτε συνδέεται με το ξέσπασμα της πανδημίας και την εκτόξευση της ζήτησης για σύνδεση στο Διαδίκτυο, που αυτή προκάλεσε.

Με πληροφορίες από sepe.gr

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Συντάξεις: Οι ημερομηνίες πληρωμής για κύριες και επικουρικές του Σεπτεμβρίου

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την καταβολή των συντάξεων για τον Σεπτέμβριο, κάτι που θα γίνει από τις 26 Αυγούστου έως...

Βρετανία: Φόβοι για χειμώνα ακόμη και με θανάτους από κρύο – Τι λέει ο επικεφαλής του Συστήματος Υγείας

Η Βρετανία είναι αντιμέτωπη με «ανθρωπιστική κρίση» φέτος τον χειμώνα όταν τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα θα πρέπει να λάβουν δύσκολες αποφάσεις λόγω των...

Εορτολόγιο Αυγούστου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 20/8

Σάββατο 20 Αυγούστου σήμερα και σύμφωνα με τοεορτολόγιοτιμάται η μνήμη των: Οσίων τριαντα επτά μαρτύρων εν Βιζύη, Οσίου Θεοχάρους Νεαπολίτου, Προφήτου...

Ρωσία: Aξιωματικός δολοφονεί εν ψυχρώ ταξιτζή κατόπιν λογομαχίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Την δίμηνη προφυλάκιση ενός Ρώσου στρατιωτικού από τη Μόσχα αποφάσισε στρατοδικείο της πόλης Ροστόφ, καθώς κατηγορείται για τη δολοφονία οδηγού ταξί,...

Κοροναϊός: Διαφωνούν οι ειδικοί για τη μάσκα στα σχολεία – Σύντομα οι τελικές αποφάσεις

Ξεκίνησε η συζήτηση για το άνοιγμα των σχολείων από τους Έλληνες ειδικούς, οι οποίοι εκφράζουν τις δικές τους απόψεις σχετικά με τα πρωτόκολλα που...