Αρχική Πολιτική Τατούλης για Νίκα: «Τάζει λαγούς με πετραχήλια» και «πουλάει φύκια για μεταξωτές...

Τατούλης για Νίκα: «Τάζει λαγούς με πετραχήλια» και «πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες»

Η απόλυτη ανικανότητα και αδιαφορία του κ.Νίκα στη διαχείριση των Ευρωπαϊκών πόρων σε ό,τι αφορά τα ενταγμένα έργα από την προηγουμένη Περιφερειακή Αρχή στα προγράμματα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΒΑΑ), των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) και της Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία των Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ), έχει ως αποτέλεσμα η Πελοπόννησος να κινδυνεύει να χάσει πόρους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ.Νίκας μέσα από επίσημη ανακοίνωση του, μας ενημερώνει για την απένταξη έργων τα οποία είχε εντάξει η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, εξασφαλίζοντας πόρους 50.000.000€.

Ο κ.Περιφερειάρχης χωρίς να κάνει ίχνος αυτοκριτικής, ενεργοποιεί για ακόμη μία φορά τον πολιτικό κυνισμό και τον λαϊκισμό που τον διακρίνει και προσπαθεί την απόλυτη απραξία και την ανικανότητα του για την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων να την επιρρίψει στις Δημοτικές Αρχές.

Επί τριάμισι ολόκληρα χρόνια ο κ.Νίκας και οι συνεργάτες του όχι απλά δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να συνδράμουν τους Δήμους προκειμένου να ολοκληρωθούν τα συγκεκριμένα έργα, αλλά συνέβαλαν ενεργά στην καθυστέρηση τους, αφού σκοπίμως δημιούργησαν θέματα κακής συνεργασίας με τους δικαιούχους Δήμους όπως η Καλαμάτα, το Άργος και το Ναύπλιο, όπου η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή μέσω του προγράμματος ΒΑΑ είχε εξασφαλίσει 20.000.000€.

Σε ό,τι αφορά το πιλοτικό πρόγραμμα των ΟΧΕ ύψους 10.000.000€ που εξασφάλισε ο Πέτρος Τατούλης ως Περιφερειάρχης για την Ανατολική και τη Δυτική Μάνη, ουδεμία αρωγή υπήρξε από τον κ.Νίκα για μία από τις σημαντικότερες και ιστορικότερες περιοχές της Πελοποννήσου που διαθέτει ειδικό πολιτιστικό και λαογραφικό προφίλ.

Σε ό,τι αφορά το ΤΑΠΤοΚ ένα πρόγραμμα 20.000.000€ που εξασφάλισε η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη και σε συνεργασία με τους Δήμους της Αρκαδίας, εξειδίκευσε εντάσσοντας συγκεκριμένα έργα, ο κ.Νίκας στην αρχή διακωμωδούσε το πρόγραμμα γιατί δεν μπορούσε να αντιληφθεί τη σημαντικότητα του, στη συνέχεια χάθηκαν τα δύο πρώτα χρόνια μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει την εμμονή του εναντίον του Πέτρου Τατούλη και τεχνηέντως καθυστέρησε τα έργα για να εμφανισθούν ως δικά του!

Αν ο κ.Νίκας τελικά απεντάξει έστω και ένα έργο από τα προηγούμενα προγράμματα, θα πρέπει να γνωρίζουν οι Πελοποννήσιοι πολίτες ότι ο μοναδικός υπεύθυνος για την αποτυχία των προγραμμάτων αυτών, δεν είναι κανένας άλλος παρά μόνο ο κ.Νίκας.

Ο κ.Περιφερειάρχης την αδιαφορία, την ανευθυνότητα και την ανικανότητα του προσπαθεί να την καλύψει με επικοινωνιακές τακτικές. Αυτό έκανε ακόμη μία φορά μετά τη συνάντηση στην Τρίπολη με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Εθνικής Αρχής Συντονισμού (ΕΑΣ) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ο κ.Νίκας χωρίς να έχει κατανοήσει μέχρι σήμερα τις ειδικές προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ένταξη συγκεκριμένων περιοχών στο πρόγραμμα ΟΧΕ για μία ακόμη φορά προσπαθεί να παραπλανήσει τους πολίτες, λέγοντας μεγάλα ψέματα, αφού όπως ανακοίνωσε όλοι οι Δήμοι της Πελοποννήσου θα υλοποιήσουν έργα ΟΧΕ!

Ο κ.Νίκας «τάζει λαγούς με πετραχήλια» και «πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

Χωρίς να έχει εξειδικεύσει το πρόγραμμα ΟΧΕ, ανακοινώνει έργα γενικά και αόριστα και μάλιστα εξαγγέλλει προγράμματα ΟΧΕ για όλους τους Δήμους της Πελοποννήσου!

Είναι πράγματι ντροπή από τον εκπρόσωπο ενός θεσμικού οργάνου όπως η Περιφέρεια Πελοποννήσου να εξαγγέλλονται υποσχέσεις, οι οποίες ποτέ δεν μπορούν να γίνουν πραγματικότητα.

Ο κ.Νίκας ευρισκόμενος πλέον σε απόλυτη πολιτική ανασφάλεια, αφού όλοι τρέχουν να βρουν τον αντικαταστάτη του, προσπαθεί να διασώσει την πολιτική υστεροφημία του.

Αυτή η πολιτική συμπεριφορά του είναι βέβαιο ότι είναι πολύ επικίνδυνη για την Πελοπόννησο, με δεδομένο ότι απαιτείται σοβαρή και υπεύθυνη προετοιμασία για τη διαχείρισης έργων, όλων των αξόνων προτεραιότητας, της επόμενης προγραμματικής περιόδου «Πελοπόννησος 2021-2027».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Οι 10 πόλεις στον κόσμο όπου απαιτούνται… βαριά πορτοφόλια

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Προφυλακιστέοι οι ανήλικοι που λήστεψαν καθηγητή στην Θεσσαλονίκη

Ανακριτής και εισαγγελέας ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκισή τους και οδηγούνται σε καταστήματα κράτησης νέων μέχρι τη δίκη τους Προσωρινά κρατούμενοι...

ΗΠΑ: Φρικτή δολοφονία 85χρονης με κηροπήγιο – Τσακώθηκαν ποιος θα πληρώσει τον κτηνίατρο και τη σκότωσε

Αντιμέτωπος με κατηγορίες για φόνο πρώτου και τρίτου βαθμού βρίσκεται ένας 84χρονος από την Πενσυλβάνια των ΗΠΑ, αφού χτύπησε μέχρι...

Ευρώ: Έρχονται τα νέα χαρτονομίσματα – Τα δύο πιθανά θέματα

Στο επόμενο βήμα της διαδικασίας για τη δημιουργία των νέων χαρτονομισμάτων ευρώ προχωρά η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, προκρίνοντας δύο...

Τέλος επιτηδεύματος: Εκτός κουρέματος τα μπλοκάκια

Μετά από τις παρεμβάσεις διαμορφώνονται τρεις κατηγορίες: εκείνοι που πληρώνουν τέλος επιτηδεύματος, εκείνοι που πληρώνουν μειωμένο τέλος και εκείνοι που απαλλάσσονται. Hμείωση του τέλους επιτηδεύματος...