Αρχική Πολιτική Τατούλης για ΣΔΙΤ: Σήμερα η «Νέα Πελοπόννησος» γράφει ιστορία – Ντροπή για...

Τατούλης για ΣΔΙΤ: Σήμερα η «Νέα Πελοπόννησος» γράφει ιστορία – Ντροπή για το σάπιο πολιτικό σύστημα Νίκα

Το συμβόλαιο που υπέγραψα με τους πολίτες το 2011 είχε έναν και μοναδικό όρο να αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις, ώστε η Πελοπόννησος να μετατραπεί σε μία δυνατή Περιφέρεια αειφορίας, αξιοποιώντας τα ανταγωνιστικά συγκριτικά της πλεονεκτήματα, ανοίγοντας νέες ευκαιρίες ανάπτυξης.

Ανέλαβα προσωπικά την ευθύνη να λύσω το πιο δύσκολο πρόβλημα της Πελοποννήσου, που επί σειρά ετών δεν είχε επιλυθεί από την Κεντρική Κυβέρνηση και τους φορείς της Αυτοδιοίκησης.

Την τολμηρή μου πρόταση, πρωτοποριακή για όλη τη χώρα, της ολοκληρωμένης διαχείρισης με ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα της Πελοποννήσου, την ανακοίνωσα στην αρμόδια Διϋπουργική Επιτροπή με επικεφαλής τον κ.Θεόδωρο Πάγκαλο και μετά από σθεναρή επιμονή μου έγινε αποδεκτή.

Μόλις λίγους μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, τον Δεκέμβριο του 2011, θέσαμε τα θεμέλια για την επίλυση του προβλήματος, δημιουργώντας ταυτόχρονα ένα  μοντέλο διαχείρισης για ολόκληρη την Επικράτεια. Η διαδρομή ήταν δύσκολη. Εγώ και οι συνεργάτες μου αντιμετωπίσαμε επιθέσεις, ύβρεις, συκοφαντίες, δεχτήκαμε την ωμή βία ακόμη και σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η οποία διεξήχθη με την παρουσία των ΜΑΤ, διακινδυνεύοντας ακόμα και τη σωματική μας ακεραιότητα.

Το έργο μας αποτέλεσε «βορά» στη πολιτική αντιπαράθεση των κομμάτων. Άλλοτε όταν ήταν προς το συμφέρον τους προσπάθησαν να μας το «κλέψουν» και άλλοτε όταν θεωρούσαν ότι τους βλάπτει πολιτικά, προσπάθησαν να το αποποιηθούν.

Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ ένωσαν δυνάμεις στη Βουλή και υπερψήφισαν χέρι-χέρι τροποποίηση του Νόμου της Κυβέρνησης Σαμαρά προκειμένου να δημιουργήσουν πρόβλημα στο έργο. Εγώ και οι συνεργάτες μου αντισταθήκαμε σθεναρά σε όλο αυτό το βρώμικο πόλεμο που δεχτήκαμε, είτε αφορούσε τα κόμματα είτε συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που είδαν το έργο μας ως πηγή «χρηματοδότησης» τους.

Το 2018, μετά από την τεράστια καθυστέρηση που υπήρξε από τα αρμόδια Υπουργεία για την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) καθώς και τις παλινωδίες του κ.Νίκα ως Προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου αλλά και του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), καταφέραμε να υπογραφεί η σύμβαση και να δοθεί το οριστικό τέλος για την διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο.

Δυστυχώς στη συνέχεια η προεκλογική περίοδος των εκλογών του 2019 αποτέλεσε μεγάλο τροχοπέδη για την εξέλιξη του έργου. Ο κ.Νίκας και οι αποστάτες της παράταξης μου, τέως Αντιπεριφερειάρχες μου, κ.Περικλής Μαντάς, κ.Πελοπίδας Καλλίρης, κα.Ελένη Αλειφέρη και κα.Ελένη Παναγιωτοπούλου, έθεσαν το πολιτικό τους συμφέρον πάνω από το δημόσιο συμφέρον.

Ο κ.Νίκας ως υποψήφιος Περιφερειάρχης με «πρωτοπαλίκαρό» του τον κ.Περικλή Μαντά, καλούσε τους Περιφερειακούς Συμβούλους της παράταξης μου σε αποστασία, έτσι ώστε να μη πιστωθεί η «Νέα Πελοπόννησος» και εγώ προσωπικά την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου.

Οι αποστάτες φυσικά είχαν ήδη διαπραγματευτεί τα ανταλλάγματά τους…!!

Σήμερα με την υπογραφή του κ.Νίκα, ενός ανθρώπου που δεν πίστεψε και δεν πιστεύει στο συγκεκριμένο έργο, αρχίζει η έναρξη ισχύος της σύμβασης που είχα υπογράψει το 2018. Ουσιαστικά ξεκινάει η έναρξη των εργασιών της κατασκευής των μονάδων και αρχίζει να μετράει αντίστροφα ο χρόνος για τη μεταφορά των απορριμμάτων με ευθύνη της αναδόχου εταιρείας.

Ελπίζω ο κ.Περιφερειάρχης να αντιλαμβάνεται τη μεγάλη ευθύνη που έχει πλέον προσωπικά ο ίδιος, για την αποφυγή λαθών που πιθανόν να ζημιώσουν την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σήμερα η «Νέα Πελοπόννησος» γράφει ιστορία.

Από τα βάθη της καρδιάς μου ευχαριστώ τους συνεργάτες μου, που στάθηκαν στην πρώτη γραμμή και δεν δείλιασαν, δεν αποστάτησαν, δεν τρομοκρατήθηκαν.

Ιδιαίτερα ευχαριστώ την αρμόδια Αντιπεριφερειάρχη και Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής κα. Ντίνα Νικολάκου, η οποία κατάφερε να σταθεί όρθια σε όλα τα προβλήματα, τις συκοφαντίες και τη λάσπη που δέχτηκε για το συγκεκριμένο έργο.

Υγ.

Αποτελεί ντροπή για το σάπιο πολιτικό σύστημα που διοικεί την Πελοπόννησο η παρουσία του κ.Νίκα συνοδευόμενου από τον αποστάτη-«προδότη» κ. Περικλή Μαντά, ο οποίος χωρίς ίχνος ντροπής και αξιοπρέπειας δέχτηκε να παρευρεθεί στη συγκεκριμένη «τελετή» που διοργάνωσε  ο κ.Νίκας.

Αποτελεί ντροπή η παρουσία στην υπογραφή της σύμβασης ενός από τους μεγαλύτερους εχθρούς του έργου, νυν Αντιπεριφερειάρχη και τέως Αντιδημάρχου Οιχαλίας, ο οποίος συμμετείχε στις ακραίες επιθέσεις που δέχτηκαν στελέχη της παράταξης μας επειδή υπερασπίστηκαν το έργο.

Μεγαλύτερη ντροπή όμως απ’όλα αποτελεί η αναξιοπρεπής και μικρόψυχη στάση του κ.Νίκα, πέρα και έξω από κάθε έννοια πολιτικής ηθικής, ο οποίος δεν είχε καν την πολιτική ευθιξία να καλέσει στην υπογραφή της έναρξης του έργου, τον πολιτικό που οραματίστηκε, σχεδίασε, ωρίμασε, δημοπράτησε και υπέγραψε τη σύμβαση του έργου, που όπως γνωρίζουν πολύ καλά οι πολίτες είναι ο Πέτρος Τατούλης.

Δελτίο Τύπου

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Τατούλης: Η αντίστροφη μέτρηση για την κατάρρευση του κ.Νίκα και της πολιτικής σκευωρίας του έχει ήδη αρχίσει

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ18.1.2022Απόλυτη δικαίωση για τον τ.Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και τους συνεργάτες του αποτελούν οι αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης σχετικά με...

Ερχονται τα ηλεκτρονικά “κουπόνια” έκπτωσης φόρου για πληρωμές με κάρτα: Πώς θα τα μαζεύουμε – Ποια επαγγέλματα θα αφορά

Έρχεται, το αργότερο μέχρι το τέλος του μήνα, η υπουργική απόφαση με όλες τις λεπτομέρειες για τα κίνητρα πληρωμών με πιστωτική...

ΗΠΑ – Η Ρωσία μπορεί να εξαπολύσει επίθεση στην Ουκρανία ανά πάσα στιγμή, δηλώνει η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι χαρακτήρισε σήμερα «εξαιρετικά επικίνδυνη» την ουκρανική κρίση, προειδοποιώντας ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εξαπολύσει μια επίθεση...

Σχολεία – Ξεκινά η διανομή των self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς – Η διαδικασία

Από σήμερα, Τετάρτη, μπορούν μαθητές και εκπαιδευτικοί να προμηθεύονται από τα φαρμακεία πέντε δωρεάν self test.Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, οι μαθητές...

Η απόφαση Νίκα για τις αρμοδιότητες του εντεταλμένου συμβούλου Γιάννη Μπουντρούκα

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, προβλέπονται οι αναλυτικές αρμοδιότητες του εντεταλμένου Γιάννη Μπουντρούκα.Εντεταλμένος Σύμβουλος Επιχειρηματικότητας, κ. Μπουντρούκας Ιωάννης.– Eισηγήσεις στο Περιφερειακό Συμβούλιο...