Αρχική Πολιτική Τατούλης: “Ο κ.Νίκας κινείται και δρα αποκλειστικά στο μικρόκοσμο του, χωρίς όραμα”

Τατούλης: “Ο κ.Νίκας κινείται και δρα αποκλειστικά στο μικρόκοσμο του, χωρίς όραμα”

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

30.9.2021

Άλλη μια ευκαιρία χάθηκε για την Πελοπόννησο εξαιτίας των εμμονών και της ανικανότητας του κ.Νίκα.

Πριν λίγες μέρες το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε το Εθνικό πρόγραμμα κατασκευής μικρών δορυφόρων (ΕΠΜΔ), συνολικού προϋπολογισμού 200 εκατομμύρια ευρώ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα για τους μικροδορυφόρους, θα δώσει τη δυνατότητα στην Ελλάδα να ενταχθεί στην πρωτοπορία των Χωρών της Ευρώπης που ασχολούνται με το διάστημα, αξιοποιώντας τη διαστημική βιομηχανία και εξασφαλίζοντας τις αναγκαίες χρηματοδοτήσεις.

Ο κ.Νίκας κινείται και δρα αποκλειστικά στο μικρόκοσμο του, χωρίς όραμα, χωρίς σχεδιασμό, χωρίς να επενδύει στο μέλλον. Στο μικρόκοσμο του κυριαρχούν οπισθοδρομικές και παρακμιακές απόψεις. Απέχει από κάθε ενέργεια και δράση που θα μπορούσε να καταστήσει την Πελοπόννησο πρωταγωνίστρια αναφορικά με τις νέες τεχνολογίες και την έρευνα.

Ο κ.Νίκας από την πρώτη στιγμή λοιδορούσε και χλεύαζε την Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη για τη μεγάλη προσπάθεια που έκανε με συντεταγμένο τρόπο και ενημέρωση από ειδικούς επιστήμονες προκειμένου να δημιουργήσει συνθήκες προοπτικής και ανάπτυξης σε θέματα προηγμένης αεροδιαστημικής επιστήμης και τεχνολογίας.

Αντί να συνεχίσει την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Πελοποννήσου σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες ανάπτυξης μέσω της αεροδιαστημικής επιστήμης, ο κ. Περιφερειάρχης διέκοψε όλες τις διεθνείς συμμαχίες που είχε επιτύχει η προηγουμένη Περιφερειακή Αρχή και σταμάτησε κάθε καινοτόμα και πρωτοποριακή δράση.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση η Περιφέρεια Πελοποννήσου χάνει μια μοναδική ευκαιρία για την εξασφάλιση πόρων από το πρόγραμμα κατασκευής μικροδορυφόρων.

Η άγνοια και η ανικανότητα του κ.Νίκα στερεί από την Πελοπόννησο νέες ευκαιρίες και ισχυρές διεθνείς συνεργασίες.

Ο κ.Περιφερειάρχης δεν μπορεί δυστυχώς να αντιληφθεί τα πολλαπλά οφέλη του τομέα της αεροδιαστημικής για τη Χώρα και ιδίως για την Πελοπόννησο λόγω της πλεονεκτικής στρατηγικής θέσης που βρίσκεται.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Τη βίασαν, έμεινε έγκυος και πέρασε 9 χρόνια στη φυλακή για άμβλωση!

Εννέα χρόνια πέρασε σε φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ μια γυναίκα που κατηγορείται ότι έκανε έκτρωση. Η γυναίκα αποφυλακίστηκε την Τρίτη (18.1.2022)...

Οι 3 πιο τρομακτικές προβλέψεις για το 2022

Σύμφωνα με πολλούς το 2022 θα είναι μια χρονιά πολύ καλύτερη από τις δύο που προηγήθηκαν, το 2021 και το 2020....

Σαν σήμερα: Βυθίστηκε «ο Τιτανικός της Ελλάδας»

Στις 19 Ιανουαρίου του 1947, βυθίστηκε το ατμόπλοιο «Χειμάρρα», το πιο πολύνεκρο ναυάγιο στην ιστορία της Ελλάδας. Γι΄ αυτόν τον λόγο...

ΕΦΚΑ-Κορωνοχρέη: Προς νέα παράταση η ρύθμιση των 72 δόσεων

Νέα παράταση της προθεσμίας για την ένταξη στη ρύθμιση των έως 72 δόσεων για τα χρέη που δημιουργήθηκαν στον ΕΦΚΑ την...

Rafale – Ένα ιπτάμενο υπερόπλο πολλαπλών δυνατοτήτων – Η ιστορία της 332 Μοίρας στην Τανάγρα

Rafale σημαίνει «ριπή του ανέμου» και από σήμερα τα πρώτα 6 υπερσύγχρονα Γαλλικά αεροσκάφη πολλαπλών ρόλων εντάσσονται στην υπηρεσία της Πολεμικής Αεροπορίας.Οι «ριπές του...