Αρχική Πολιτική Τατούλης: “Οι πολιτικές της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την Αιρετή Περιφέρεια οδηγούν...

Τατούλης: “Οι πολιτικές της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την Αιρετή Περιφέρεια οδηγούν το θεσμό σε καταστροφή”

Οι πολιτικές της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την Αιρετή Περιφέρεια οδηγούν το θεσμό σε καταστροφή, επεσήμανε ο πρ.Περιφερειάρχης και επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Πέτρος Τατούλης. Στη δήλωση αυτή προέβη ο κ. Τατούλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με θέμα την έγκριση του προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024.

Ο κ. Τατούλης επεσήμανε χαρακτηριστικά: « Η πολιτική της Κυβέρνησης είναι να χαθεί η φερεγγυότητα του θεσμού της Αιρετής Περιφέρειας, υποβαθμίζοντας τα Συλλογικά Όργανα και τους αιρετούς εκπροσώπους της.

Στόχος της είναι να ενοχοποιείται η Περιφέρεια για ευθύνες που ανήκουν σε κυβερνητικές αποφάσεις με χαρακτηριστικό παράδειγμα τις μεγάλες καταστροφές στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Οφείλουμε όλοι μαζί να υπερασπιστούμε το Β’ βαθμό της Αυτοδιοίκησης γιατί εάν επιτρέψουμε το κάθε κόμμα που βρίσκεται στην Κυβέρνηση να ελέγχει τους εκπροσώπους των θεσμών, τότε η Αιρετή Περιφέρεια θα οδηγηθεί σε αφανισμό».

Αναφερόμενος ο κ. Τατούλης στις μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στην πληρωμή των έργων σε ό,τι αφορά τα προγράμματα ΠΔΕ, ΕΣΠΑ, ΤΑΠΤοΚ, Ταμείο Ανάκαμψης κτλ. Τόνισε χαρακτηριστικά ότι από το συνολικό ποσό των έργων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» το ποσό που έχει εκταμιευθεί ανέρχεται μόλις στο 1% του συνόλου.

Η Χώρα μας θα προχωρήσει μπροστά επεσήμανε ο πρ.Περιφερειάρχης μόνο όταν σέβεται τους Αυτοδιοικητικούς θεσμούς όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα.

Στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Τατούλης έδωσε έμφαση στην παρουσία της παράταξης της «Νέας Πελοποννήσου» στο νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου όπως επεσήμανε ο ίδιος προσωπικά ως επικεφαλής και όλα τα μέλη της παράταξης του θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται το θεσμό που υπηρετούν και θα βρεθούν δυναμικά απέναντι σε πιθανές καινούργιες θεσμικές απρέπειες από όπου και αυτές προέρχονται.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Κώστας Σκρέκας: Θα δούμε μειώσεις σε προϊόντα έως και 15%

Τόνισε ότι θα δημοσιοποιηθούν οι μειώσεις στις τιμές και στο βρεφικό γάλα και σε όλες τις κατηγορίες των προϊόντων,...

ΗΠΑ: Οι πρώτες φωτογραφίες από τον νότιο πόλο της Σελήνης – Τι κατέγραψε το διαστημόπλοιο Odysseus

Το διαστημόπλοιο Odysseus της Intuitive Machines έστειλε τις πρώτες εικόνες από το νοτιότερο μέρος της Σελήνης, όπου κανένα άλλο...

Ακρίβεια: Χάθηκε ένας μισθός 1.046 ευρώ από κάθε Έλληνα το 2022 λόγω ανατιμήσεων

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Το κόλπο του σπασμένου καθρέπτη -Πώς οι κλέφτες ξεγελούν τους ανυποψίαστους οδηγούς

Τα δικά τους «όπλα» έχουν επινοήσει οι συμμορίες προκειμένου να αποσπούν χρήματα από ανυποψίαστους οδηγούς. Ένα ιδιαίτερα δημοφιλές κόλπο εξαπάτησης...

Επίδομα ανεργίας αναλογικό των ετών ασφάλισης

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...