Αρχική Πολιτική Τατούλης: Το λουκέτο Νίκα στο «Χαμόγελο του Παιδιού» σε Τρίπολη και Κόρινθο...

Τατούλης: Το λουκέτο Νίκα στο «Χαμόγελο του Παιδιού» σε Τρίπολη και Κόρινθο είναι ντροπή για την Πελοπόννησο!

Δελτίο Τύπου

Καταγγέλλουμε την ανάλγητη συμπεριφορά του Περιφερειάρχη κ.Νίκα σε ό,τι αφορά την απόφαση του να σταματήσει τη συνέχιση πληρωμής μισθωμάτων σε κτήρια που στεγαζόταν η δομή του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Τρίπολη καθώς και του κτηρίου που στεγαζόταν το «Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας» στην περιοχή του Προαστιακού στην Κόρινθο.
Η Περιφερειακή Αρχή του Πέτρου Τατούλη με απόφαση της από το 2012 είχε παραχωρήσει δωρεάν τη χρήση χώρου γραφείων στην Τρίπολη και είχε αναλάβει την πληρωμή ενοικίου προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της οργάνωσης «Το χαμόγελο του Παιδιού» όπου υποστηρίζει οικογένειες και παιδιά με προβλήματα διαβίωσης.
Ο κ.Νίκας όταν μετακόμισε τις υπηρεσίες της Περιφέρειας από το συγκεκριμένο κτήριο, προκειμένου να μεταφερθούν στις πολυτελείς και πολυδάπανες εγκαταστάσεις του νέου κτηρίου, έκανε ουσιαστικά έξωση στο «Χαμόγελο του Παιδιού» αφού αγνόησε εντελώς μία δομή που προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο, εξασφαλίζοντας τα απαραίτητα για τη σωματική, ψυχική και πνευματική υγεία των παιδιών.
Σε ό,τι αφορά το «Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας» στην περιοχή του Προαστιακού στην Κόρινθο, μία σημαντική δομή του «Χαμόγελου του Παιδιού» που είχε ξεκινήσει από την εποχή που Νομάρχης ήταν ο νυν Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ.Νίκος Ταγαράς, ο κ.Νίκας αποφάσισε την παύση της συνέχισης της μίσθωσης του συγκεκριμένου χώρου, όπου στεγάζονταν και οι αποθήκες αρχειακού υλικού των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Κορινθίας και ουσιαστικά «ξερίζωσε» τη συγκεκριμένη δομή, πετάγοντας στο δρόμο 1.000 περίπου οικογένειες της Κορινθίας που δέχονταν στήριξη.
Το «Κέντρο Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας» παρείχε σημαντικό έργο όσον αφορά τη ψυχολογική και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τη διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε οικογένειες της Κορινθίας που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας.
Ο κ.Νίκας ο οποίος κατασπαταλά Δημόσιο χρήμα για ανούσια έργα με απευθείας αναθέσεις προτίμησε να χρηματοδοτήσει την παράσταση με κύριο συντελεστή και σκηνοθέτη τον κρατούμενο Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για εξόχως ειδεχθή εγκλήματα, από το να συνεχίσει τη λειτουργία των δομών του «Χαμόγελου του Παιδιού» που παρέλαβε από την προηγούμενη Περιφερειακή Διοίκηση.
Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ως πιστοποιημένος φορέας από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα διαθέτει ειδική πιστοποίηση για παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας κοινωνικής φροντίδας (ΦΕΚ 5658/23.12.2020).
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Διοίκηση του «Χαμόγελου του Παιδιού» έχει αποστείλει επανειλημμένα επιστολές προς τον κ.Περιφερειάρχη για την αναγκαιότητα της συνέχισης των συγκεκριμένων δομών, τεκμηριώνοντας πλήρως τα προβλήματα που δημιουργούνται από την παύση τους.
Επισημαίνουμε τη θετική ανταπόκριση των Δημοτικών Αρχών Τρίπολης και Κορινθίων, οι οποίες προσπαθούν να καλύψουν τις ανάγκες που προέκυψαν για το «Χαμόγελο του Παιδιού», μετά τις αποφάσεις του κ.Νίκα με τις οποίες έβαλε «λουκέτο» στις συγκεκριμένες δομές.
Η παράταξη της «Νέας Πελοποννήσου» καλεί τον κ.Νίκα να αναθεωρήσει τις απόψεις του και άμεσα να επανορθώσει τις δύο αυτές κοινωνικά απαράδεκτες αποφάσεις του, οι οποίες για μία ακόμη φορά δυσφημούν την Πελοπόννησο στο Πανελλήνιο.
Οφείλει επίσης ο κ.Νίκας να απαντήσει στο Περιφερειακό Συμβούλιο για ποιο λόγο εξαιρεί το «Χαμόγελο του παιδιού» από την απόφαση που έλαβε το Μάρτιο του 2021 για τη δέσμευση πίστωσης ποσού 120.000€ που αφορά την επιχορήγηση φιλανθρωπικών σωματείων και ιδρυμάτων ( Παιδικά Χωριά SOS, Κιβωτός του Κόσμου);
Που οφείλετε αυτή η «αλά καρτ» και επιλεκτική ευαισθησία του;

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Παρουσιάστηκε το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ- Όλα τα ονόματα

Το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας παρουσιάστηκε πριν από λίγο σε ειδική εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών, η οποία βρίσκεται σε...

Ο πιο εντυπωσιακός σταθμός Μετρό στην Ελλάδα -Δείτε πώς θα είναι

Το πλούσιο πολιτισμικό απόθεμα της πόλης θα αναδεικνύει ο σταθμός Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος θα αποτελεί τον ομορφότερο...

Ολοταχώς προς τα δύο ευρώ η βενζίνη

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Γυναίκα παραπονιόταν για πόνους στο μάτι – Οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι με αυτό που βρήκαν

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Νέος ΚΟΚ: Οι ποινές στον οδηγό και όχι στο όχημα!

Ο αναμορφωμένος ΚΟΚ είναι στην τελική διαμόρφωσή του και πρόκειται να τεθεί προσεχώς σε δημόσια διαβούλευση Στον οδηγό και όχι στο όχημα θα είναι επικεντρωμένες...