Αρχική Ελλάδα Τέμπη – Μέλος ειδικής επιτροπής: «Η διαχείριση έγινε με τεχνικές του ’50»

Τέμπη – Μέλος ειδικής επιτροπής: «Η διαχείριση έγινε με τεχνικές του ’50»

«Η έρευνα θα είναι και αντικειμενική και ουσιαστική» λέει για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Για εντελώς λάθος διαχείριση κάνει λόγο ο καθηγητής συγκοινωνιακής τεχνικής και μέλος της ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βασίλης Προφυλλίδης, μιλώντας για τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη.

Διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί το πλαίσιο  και το όριο των ερευνών της Ειδικής Επιτροπής, δηλαδή αν θα εστιάσει μόνο στο δυστύχημα στα Τέμπη ή όχι, ωστόσο, τόνισε πως «θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο αντικειμενικότητας και επιστημονικής αλήθειας». «Η έρευνα θα είναι και αντικειμενική και ουσιαστική και σε βάθος και σε πλάτος και δεν θα εξαιρεθεί τίποτα και κανείς» λέει χαρακτηριστικά ο κ. Προφυλλίδης.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Open «η διαχείριση του όλου ζητήματος που οδήγησε στο τραγικό και αναπάντεχο αυτό συμβάν έγινε με τεχνικές της δεκαετίας του ’50 και του ’60».

Ο κ. Προφυλλίδης σχολίασε τέλος και τις αντιδράσεις των κομμάτων για τα μέλη της Επιτροπής (κάνουν λόγο για εκλεκτούς εμπειρογνώμονες της κυβέρνησης) τονίζοντας πως εκείνος κρατά το θετικό της υπόθεσης: «εγώ βλέπω στις ενστάσεις των κομμάτων την ίδια αγωνία που έχω κι εγώ. Να αποκαλυφθεί η αλήθεια».

Στην επιτροπή, εκτός από τον κ. Προφυλλίδη, βρίσκονται οι κκ Ιωαννής – Κωνσταντίνος Χαλκιάς και Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος. Η Επιτροπή θα επιτελέσει το έργο της στο συντομότερο δυνατό χρόνο και θα καλέσει τεχνικό προσωπικό, εμπειρογνώμονες ή όποιο άλλο πρόσωπο κρίνει απαραίτητο, προκειμένου να τη συνδράμουν.

Ο σταθμάρχης ανέλαβε πόστο πέντε μέρες πριν από την τραγωδία

Ο μοιραίος για την τραγωδία στα Τέμπη σταθμάρχη, που ήδη κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για το δυστύχημα, τοποθετήθηκε σε αυτό το πόστο μόλις πέντε ημέρες πριν από την τραγωδία. Οι αποδοχές δε, για τη θέση αυτή φτάνουν μέχρι και τις 3.500 ευρώ μικτά.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

11η Σεπτεμβρίου 2001: Θα έριχναν και 5ο αεροπλάνο; – Τι συνέβη με την πτήση United 23;

Ο κυβερνήτης Tom Mannello βρισκόταν σε ετοιμότητα για την απογείωση της πτήσης 23 της United Airlines. Μέχρι που δόθηκε εντολή να επιστρέψουν όλα τα...

Ρωσία: Απαγορεύει τα iPhone σε αξιωματικούς – «Πετάξτε τα ή δώστε τα στα παιδιά»

«Τελείωσαν όλα για το iPhone: ή πετάξτε το ή δώστε το στα παιδιά», έγραφε η Kommersant.Το Κρεμλίνο έδωσε εντολή σε αξιωματούχους...

Κατώτατος μισθός: Πώς διαμορφώνονται επιδόματα και τριετίες – Πότε η πληρωμή για το δώρο Πάσχα

Από την 1η Απριλίου ο κατώτατος μισθός μικτά θα είναι 780 ευρώ, με τις καθαρές αποδοχές να διαμορφώνονται στα 666 ευρώ,...

Τροχαία: 1.322 παραβάσεις στην Πελοπόννησο μέσα σε 7 ημέρες

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με βάση τις πάγιες εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την ελληνική επικράτεια.Συγκεκριμένα το διάστημα από...