Αρχική Οικονομία Τέλος χρόνου για Power Pass: Το νέο μήνυμα της πληρωμής

Τέλος χρόνου για Power Pass: Το νέο μήνυμα της πληρωμής

Με σχεδόν έναν μήνα καθυστέρηση, πληρώνεται εντός της ημέρας το νέο Power Pass που είχε ανακοινωθεί και αφορά τους λογαριασμούς του Ιουνίου. Το υπουργείο Οικονομικών είχε τοποθετήσει επισήμως την καταβολή του στο τέλος Αυγούστου ή -το αργότερο- στις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, όμως αυτό τελικά δεν ήταν δυνατό.

Ήδη, όσοι μπουν με τους προσωπικούς τους κωδικούς Taxisnet στο vouchers.gov.gr (ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ), θα δουν ότι έχει αλλάξει το μήνυμα σε «Προς επεξεργασία από το τραπεζικό ίδρυμα». Αυτό σημαίνει πως η εντολή για το ποσό επιστροφής έχει αποσταλεί στην επιλεγμένη τράπεζα μέσω του συστήματος ΔΙΑΣ και τώρα αναμένονται πια οι τράπεζες να κάνουν την πληρωμή. Όσοι δεν έχουν άμεση δυνατότητα πρόσβασης στον λογαριασμό τους, θα καταλάβουν ότι τα χρήματα μπήκαν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Το επόμενο μήνυμα είναι το «Εγκριθείσα», που σημαίνει ότι το σύστημα έχει λάβει απάντηση από το επιλεγμένο Χρηματοπιστωτικό Ίδρυμα ότι εκτέλεσε επιτυχώς την πληρωμή.

Στην ανάλυση της εκκαθάρισης θα δείτε αναλυτικά την ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού σας και το επίδομα ρεύματος που σας αναλογεί.

Επομένως, αν δεν δείτε κάποιον λογαριασμό στην ανάλυση, είναι πιθανό να μην έχει αποσταλεί από τον πάροχο, επειδή είναι λογαριασμός σταθερού τιμολογίου. Οι λογαριασμοί σταθερού τιμολογίου που έχουν αποσταλεί, έχουν την ένδειξη «Σταθερό Τιμολόγιο».

Γιατί καθυστέρησε η πληρωμή του Power Pass

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικαιολογία για την τεράστια αναμονή αποδίδεται στο ότι ένας από τους παρόχους ρεύματος δεν είχε δώσει τα στοιχεία των πελατών για να μπορέσουν να ενσωματωθούν στην πλατφόρμα. Υπενθυμίζεται ότι επιδοτούνται μόνο λογαριασμοί κυμαινόμενων τιμολογίων.

Ποιοι μένουν εκτός πληρωμής

Αρχικά, σημειώνεται πως για το Power Pass των λογαριασμών Ιουνίου δεν χρειάστηκε καμία νέα ενέργεια ή αίτηση από τους δικαιούχους. Τα στοιχεία για τους λογαριασμούς ελήφθησαν από τους παρόχους ενέργειας, επανυπολογίστηκε το σύνολο της κρατικής ενίσχυσης και δόθηκε εντολή να πληρωθεί το νέο ποσό. Το συνολικό ποσό της έκτακτης οικονομικής βοήθειας που δόθηκε για το Power Pass ήταν περίπου 260 εκατ. ευρώ. Επειδή δεσμεύτηκαν συνολικά 280 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του προγράμματος, αλλά και γιατί ορισμένοι καταναλωτές έλαβαν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς τον Ιούνιο, η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει επιπλέον ενίσχυση.

Έτσι, όσοι δεν πήραν χρήματα ούτε στον πρώτο γύρο του επιδόματος για το ρεύμα, δεν θα λάβουν ούτε αυτή τη φορά. Δεν υπάρχει εξάλλου καμία πρόβλεψη για τη διόρθωση τυχόν λαθών που έγιναν, με αποτέλεσμα ακόμα και καταναλωτές που είναι δικαιούχοι να μην μπορούν να εισπράξουν το Power Pass.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Καταπέλτης για τον Τραμπ πρώην προσωπάρχης του Λευκού Οίκου: Οι αδιανόητες προσβολές του

Μύδρους κατά του Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο υπηρέτησε επί 17 μήνες ως προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, εξαπολύει ο στρατηγός...

Το «καλοκαίρι» του Οκτωβρίου – Πόσες μέρες θα έχει καλό καιρό

Καμία καινούρια κακοκαιρία δεν είναι προ των πυλών, σύμφωνα με τα τελευταία καιρικά δεδομένα. Μετά τον βροχερό Σεπτέμβρη, ο...

Κενό ΦΠΑ: Πώς η κυβέρνηση θα πετύχει τον στόχο για χρηματοδότηση νέων φοροελαφρύνσεων

Επιπλέον έσοδα 2 δισ. κάθε χρόνο σε μόνιμη βάση έως το 2026 Ο περιορισμός της φοροδιαφυγής αποτελεί διαχρονικά σταθερή επιδίωξη...

Πούτιν… για πάντα; Φήμες ότι θα είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενδέχεται τον ερχόμενο μήνα να αφήσει να εννοηθεί πως θα είναι υποψήφιος...

Νέα δεδομένα για κλειστά σχολεία στις δημοτικές εκλογές – Τι λέει η εγκύκλιος

Μόνο σε περιφέρειες και δήμους που οι εκλογές δεν θα δώσουν ξεκάθαρο νικητή και θα πάνε σε δεύτερο γύρο,...