Αρχική Κόσμος Τέλος το πότισμα για 15 εκατομμύρια Βρετανούς από τις 24 Αυγούστου -Οι...

Τέλος το πότισμα για 15 εκατομμύρια Βρετανούς από τις 24 Αυγούστου -Οι νέες απαγορεύσεις λόγω ξηρασίας

Τέλος στο πότισμα και όχι μόνο για 15 εκατομμύρια πελάτες από 24 Αυγούστου ανακοίνωσε η μεγαλύτερη εταιρεία ύδρευσης Τhames Water του Λονδίνου και γύρω περιοχών στη Βρετανία.

Η Thames Water ανακοίνωσε την απαγόρευση χρήσης αγωγών ύδρευσης για 15 εκατομμύρια πελάτες από τις 24 Αυγούστου μετά από αυτό που η ίδια αποκάλεσε «πρωτοφανείς συνθήκες», αναφερόμενη στον πιο ξηρό Ιούλιο των τελευταίων 135 ετών.

Αντιδράσεις για τις απαγορεύσεις ενώ εκατομμύρια λίτρα νερού σπαταλώνται με ευθύνη της εταιρείας

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν έρχεται βέβαια χωρίς αντιδράσεις καθώς όπως αναφέρει η Daily Mail, η Thames Water παραδέχεται ταυτόχρονα ότι περισσότερα από 635 εκατομμύρια λίτρα νερού χάνονται κάθε μέρα λόγω διαρροών και αναποτελεσματικής χρήσης του νερού.

Καθώς η ξηρασία επιβεβαιώθηκε επίσημα σε πολλές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου την περασμένη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένου του Κεντ και του Νότιου Λονδίνου, οι εταιρείες ύδρευσης δέχονται ολοένα και περισσότερο πυρά από εξαγριωμένους πελάτες για την επιβολή απαγόρευσης χρήσης λάστιχων νερού μετά από επανειλημμένες αποτυχίες να επιδιορθώσουν διαρροές.

Αλλά η Thames Water επέμεινε σήμερα ότι έχει ρίξει στη μάχη «περισσότερες ομάδες από ποτέ» για την αντιμετώπιση των διαρροών, οι οποίες σημειώνει ότι «εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο για να βρουν και να διορθώσουν περισσότερες από 1.100 διαρροές κάθε εβδομάδα».

Συνεργείο της Thames Water
Συνεργείο της Thames Water/ Φωτογραφία Shutterstock

«Πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες»

Μια δήλωση στον ιστότοπο της εταιρείας ανέφερε: «Εργαζόμαστε όλο το εικοσιτετράωρο για να προμηθεύουμε άπαντες και οι πελάτες εξοικονομούν νερό όπου μπορούν. Όμως, με την πρόβλεψη χαμηλής βροχόπτωσης για τους επόμενους μήνες, τώρα πρέπει να κάνουμε το επόμενο βήμα στο σχέδιο ξηρασίας.

«Ό,τι κάνουμε τώρα θα βοηθήσει στην προστασία των αποθεμάτων το επόμενο καλοκαίρι και θα βοηθήσει το περιβάλλον.

«Γνωρίζουμε ότι αυτοί οι περιορισμοί επηρεάζουν τις καθημερινές δραστηριότητές σας γύρω από το σπίτι σας και όχι μόνο, και είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξή σας», υπογραμμίζει η δήλωση.

Η προσωρινή απαγόρευση χρήσης έρχεται μετά από αναφορές ότι ο ποταμός Τάμεσης έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2005 και για «πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες».

Για ποιες δραστηριότητες δεν θα επιτρέπεται η χρήση νερού

Η απαγόρευση σημαίνει ότι οι πελάτες δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κανένα λάστιχο, συμπεριλαμβανομένων των καταιωνιστήρων, των λάστιχων ποτίσματος και των αυτόματων συστημάτων άρδευσης για το πότισμα του κήπου ή των φυτών, τον καθαρισμό αυτοκινήτου, εξωτερικών τοιχών, μονοπατιών ή αίθριων, ακόμα και το γέμισμα πισίνας, λίμνης ή σιντριβανιού.

Ωστόσο, ιθα εξακολουθούν να μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε από αυτές τις δραστηριότητες, εάν χρησιμοποιούν νερό από ένα κουβά ή ποτιστήρι ή χρησιμοποιούν νερό που δεν προέρχεται από το δίκτυο, όπως βρόχινο νερό από δεξαμενή μέσω σωλήνα.

Την περασμένη εβδομάδα κηρύχθηκε ξηρασία σε διάφορες περιοχές της Αγγλίας, μετά το πιο ξηρό καλοκαίρι των τελευταίων 50 ετών, που έχει στερήσει σχεδόν εντελώς ορισμένες περιοχές από βροχοπτώσεις.

Λονδίνο
Λονδίνο/ Φωτογραφία Shutterstock

«Οι υδάτινοι πόροι στην περιοχή μας εξαντλούνται»

Η Σάρα Μπέντλει, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Thames Water δήλωσε: «Η εφαρμογή μιας προσωρινής απαγόρευσης χρήσης για τους πελάτες μας ήταν μια πολύ δύσκολη απόφαση που δεν πήραμε ελαφρά τη καρδία».

«Μετά από μήνες βροχοπτώσεων κάτω του μέσου όρου και τις πρόσφατες ακραίες θερμοκρασίες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, οι υδάτινοι πόροι στην περιοχή μας εξαντλούνται», επεσήμανε.

Πρόσθεσε: «Παρά την επένδυση στο μεγαλύτερο πρόγραμμα μείωσης διαρροών στο Ηνωμένο Βασίλειο, η ζήτηση των πελατών είναι σε πρωτοφανή επίπεδα και τώρα πρέπει να περάσουμε στην επόμενη φάση του σχεδίου κατά της ξηρασίας για εξοικονόμηση νερού, μετριασμό περαιτέρω κινδύνου και των μελλοντικών αποθεμάτων.

«Να μην επιβαρύνουμε το περιβάλλον σε μια περίοδο που βρίσκεται υπό πίεση»

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους πελάτες μας για τις προσπάθειες που έχουν ήδη κάνει για την εξοικονόμηση νερού ως αποτέλεσμα της εκστρατείας στα μέσα ενημέρωσης που διεξάγουμε από τον Μάιο. Η μείωση της ζήτησης σημαίνει μείωση της ποσότητας νερού που πρέπει να λαμβάνουμε από το περιβάλλον σε μια περίοδο που αυτό βρίσκεται υπό πίεση, σημείωσε η Μπέντλει.

Λονδίνο
Λονδίνο/ Φωτογραφία AP

Η πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες καύσωνα και ξηρασίας δεν μπορούν να αντραπούν με τις τελευταίες βροχοπτώσεις ενώ η χώρα σε διάφορες περιοχές της βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού. Η Βρετανία δοκιμάζεται σε πολλά μέτωπα- κόστος ζωής, κλιματικές συνθήκες, ενεργειακή επάρκεια, κ.ά, που συνδυαστικά αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τη χώρα τις τελευταίες δεκαετίες.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Πετράκος: “Καθοριστική η παρέμβασή μας για τη δακοκτονία”

Δήλωση Θανάση Πετράκου Δεν είναι υπερβολή να  πούμε ότι η   «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» για μια ακόμη  χρονιά  έσωσε την ελαιοπαραγωγή  από τον κίνδυνο του  δάκου....

Χαλκιδική: Οι αρχές αναζητούν αν έστελνε τα βίντεο σε ιστοσελίδες στο εξωτερικό

Ο ιδιοκτήτης που κατέγραφε με κρυφή κάμερα όσους έμεναν στο ξενοδοχείο έφυγε από το χωριό, ξηλώνοντας μέχρι και τις πινακίδες του...

Ρωσία: Εμφανίστηκαν παράξενες φωτεινές στήλες σε πόλεις – Μυστικό όπλο του Πούτιν;

Το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου, κάτοικοι του Μπέλγκοροντ, στα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία, ξαφνιάστηκαν όταν είδαν λευκοκίτρινες φωτεινές στήλες (φωτογραφία, επάνω, από...

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή της σήραγγας Αρτεμισίου

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώνεται ότι έχουν προγραμματιστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος- Τρίπολη- Καλαμάτα και...

«Χάσμα» στις συντάξεις Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα

Σύμφωνα με το σύστημα «Ηλιος» του υπουργείου Εργασίας οι νέοι συνταξιούχοι, του Σεπτεμβρίου, έλαβαν κατά μέσον όρο κύρια σύνταξη από το Δημόσιο της τάξεως...