Αρχική Ελλάδα Τεράστιες αναμονές για χειρουργείο στο «Παίδων Αγία Σοφία» – Σε λίστα εκατοντάδες...

Τεράστιες αναμονές για χειρουργείο στο «Παίδων Αγία Σοφία» – Σε λίστα εκατοντάδες παιδιά

Μέρα με τη μέρα μεγαλώνουν οι λίστες της ντροπής στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», όπου εκατοντάδες παιδιά περιμένουν να έρθει η σειρά τους προκειμένου να χειρουργηθούν.

Την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο παιδιατρικό νοσοκομείο αποκαλύπτει η Αγγελική Κρικρή, επιμελήτρια Α΄, παιδοχειρουργός στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Καθημερινή.

Όπως λέει, οι μεγάλες ελλείψεις στο ιατρικό προσωπικό έφεραν τη δραματική μείωση των χειρουργικών αιθουσών του νοσοκομείου και κατά συνέπεια την τεράστια λίστα αναμονής.

Από τις δέκα χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου λειτουργούν για τις προγραμματισμένες επεμβάσεις μόνο οι δύο, αφού δεν επαρκεί το προσωπικό για να ανοίξουν περισσότερες.

Πριν από την πανδημία στις δύο κλινικές χειρουργούνταν 25 με 30 τακτικά περιστατικά τον μήνα. Τώρα χειρουργούνται 15 παιδιά τον μήνα.

Μόνο η κυρία Κρικρή, όπως περιγράφει η ίδια, έχει στη δική της λίστα για χειρουργείο 160 παιδιά, με το τελευταίο παιδί να χειρουργείται σε… 4 χρόνια.

«Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, αυτή τη στιγμή περιμένουν 160 παιδιά να χειρουργηθούν από εμένα. Κάνω ένα χειρουργείο την εβδομάδα, δηλαδή τέσσερα τον μήνα και περίπου 40 τον χρόνο. Το παιδί που είναι στην 160ή θέση θα χειρουργηθεί σε τέσσερα χρόνια», λέει στην Καθημερινή η κυρία Κρικρή.

«Χρειαζόμαστε γιατρούς σε όλα τα τμήματα και κυρίως σε κάποια που κινδυνεύουν να κλείσουν. Ενα από αυτά είναι το τμήμα Ανοσολογίας – Ιστοσυμβατότητας του νοσοκομείου, το οποίο διενεργεί μοναδικές εξετάσεις σε πανελλήνιο επίπεδο, καλύπτει τον ανοσογενετικό έλεγχο των νοσημάτων και κάνει τον προμεταμοσχευτικό έλεγχο συμβατότητας δοτών – ληπτών για τις μεταμοσχεύσεις αρχέγονων αιμοποιητικών κυττάρων. Δεν έχουμε ακτινολόγους», συμπληρώνει.

Προβλήματα, όμως, υπάρχουν και στον εξοπλισμό του νοσοκομείου, σύμφωνα με την παιδοχειρούργο.

«Στο παθολογοανατομικό για να βγάλει ταχεία βιοψία πρέπει το μηχάνημα να έχει ανάψει τρεις ώρες πριν. Και δεν μπορούν να γίνουν πάνω από δύο βιοψίες την ημέρα γιατί ανάβουν κόκκινα λαμπάκια», ανέφερε.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Από το «Z» μέχρι τη σβάστικα: Tα απαγορευμένα σύμβολα στη Γερμανία

Μερικά από αυτά όπως τα αναφέρει η Deutsche Welle ,είναι η σβάστικα, οι εικόνες του Χίτλερ αλλά και ο χιτλερικός χαιρετισμός.Αναλυτικά το δημοσίευμα της...

Λαγονήσι: Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη της επίθεσης στον 16χρονο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη που πυροβόλησε 16χρονο στο Λαγονήσι, μια ώρα πριν από τα...

Γρίφος για diesel και βενζινοκίνητα, «διχογνωμία» Ελλάδας – ΕΕ για το έτος απαγόρευσης

Σε αντίθεση με τον ευρωπαϊκό σχεδιασμό, η Ελλάδα έχει ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα από το 2025 και πλήρη απαγόρευση πώλησης από το...

Μνημείο στα Τέμπη: «Βροχή» οι προτάσεις – Ο σταυρός 6 μέτρων και τα μαρμάρινα βαγόνια

Πολλές είναι οι προτάσεις για τη δημιουργία μνημείου στον τόπο της τραγωδίας στα Τέμπη.Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, ένας από τους πρώτους...

Οργή στη Γαλλία: Μοντέλο ποζάρει με φόντο τα επεισόδια, θαμώνες τρώνε σε εστιατόριο κι έξω φλέγεται ο τόπος

Σε παράλληλο σύμπαν ζουν κάποιοι στη Γαλλία, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του λαού είναι στους δρόμους και δίνει μία από τις μεγαλύτερες...