Αρχική Πολιτική Θ. Πετράκος και Δ. Δρούγκας: Έβαλαν την κυβέρνηση πάνω από την υγεία...

Θ. Πετράκος και Δ. Δρούγκας: Έβαλαν την κυβέρνηση πάνω από την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών ΑΜΕΑ

ΔΗΛΩΣΗ ΘΑΝ. ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜ. ΔΡΟΥΓΚΑ

ΕΒΑΛΑΝ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΜΕΑ   

   Ο Περιφερειάρχης και η Περιφερειακή Αρχή  χωρίς αιδώ ιεράρχησαν τις  εντολές της κυβέρνησης  πάνω από την υγεία και την ασφαλή μεταφορά των μαθητών ΑμΕΑ  και ανέτρεψαν με μια τραγική και  αμφιβόλου εγκυρότητας «επιλογή» την από 25/01/2021 προηγούμενη  ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου   Πελοποννήσου. 

Η κυβέρνηση ενοχλήθηκε, γιατί θα αυξανόταν για λίγες δεκάδες χιλιάδες το κόστος μεταφοράς και απαίτησε από τον κ. Νίκα υποταγή  και πειθαρχία . Την αποκάλυψη έκανε ουσιαστικά ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Μαλτέζος και εμμέσως πλην σαφώς το παραδέχτηκε και ο Περιφερειάρχης .  Οπότε ο Περιφερειάρχης και η Περιφερειακή Αρχή  προτίμησαν να φανούν αναξιόπιστοι   ψηφίζοντας  αντίθετα με ό,τι είχαν ψηφίσει την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου. Αντί  ο κ. Νίκας να σεβαστεί τον εαυτό του, την προηγούμενη ψήφο  της παράταξης του, το θεσμό που προΐσταται, το Πε.Συ.Π και  κυρίως την ασφάλεια των παιδιών ,έβαλε την κυβερνητική απαίτηση  πάνω από την υγεία και την ασφαλή μεταφορά των μαθητών ΑμΕΑ.  Όλα αυτά μάλιστα μια ημέρα μετά την τραγική είδηση του θανάτου ενός μικρού μαθητή ΑμΕΑ από κορωνοϊό που φοιτούσε στο ειδικό σχολείο του Πειραιά και την κατάσταση με την πανδημία να ανακοινώνει ο ίδιος  ο κ. Νίκας ότι γίνεται δραματική και στην Πελοπόννησο.

Υπενθυμίζεται ότι η προηγούμενη ομόφωνη απόφαση ανέφερε: «με δεδομένο ότι το ΦΕΚ ορίζει μέχρι και 4 άτομα και όχι 4 άτομα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το ΠεΣυΠ αποφασίζει: Οι μαθητές ΑΜΕΑ από σήμερα και  στο εξής επιτρέπεται να μετακινηθούν μέχρι και 2 άτομα με ένα ταξί». Το ΠεΣυΠ εξουσιοδοτεί την Οικονομική Επιτροπή να υλοποιήσει άμεσα την απόφαση αυτή και να προχωρήσει στη μίσθωση των επιπλέον ταξί.»

Η απαράδεκτη  αυτή «ανατροπή » δεν τιμά καθόλου το ίδιο το Περιφερειακό Συμβούλιο και εκθέτει  είτε για επαίσχυντες  πράξεις  είτε για  τραγικές παραλείψεις τους παρακάτω:

 

  1. Τον Πρόεδρο ο οποίος έχοντας όπως φάνηκε αναλάβει αποστολή την ανατροπή της ομόφωνης απόφασης έκανε σκοπίμως τις κάτωθι απαράδεκτες ενέργειες κατά τη ψηφοφορία:

   α) Δεν μέτρησε όλους τους παρόντες, οι οποίοι σεβόμενοι τον εαυτό τους  υπερψήφιζαν εκ νέου την ομόφωνη απόφαση της 25ης Ιανουαρίου και β) αρνήθηκε να επαναλάβει την ψηφοφορία όπως  του ζητήθηκε και όφειλε να πράξει .

 Συνεπώς, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας πάσχει από έλλειψη εγκυρότητας και για τον λόγο αυτό θα προσβάλουμε την «απόφαση» της 5ης Μαρτίου ως μη  νόμιμη .

  1. Σοβαρές ευθύνες όμως έχουν και όσοι συνάδελφοι από τις παρατάξεις του κ. Τατούλη και του κ. Δέδε και ο ίδιος ο κ. Δέδες  οι οποίοι ενώ είχαν υπογράψει να εφαρμοστεί η ομόφωνη απόφαση, την ώρα της ψηφοφορίας δεν ήταν  παρόντες. Ελπίζουμε   η  απουσία τους να  ήταν  δικαιολογημένη .Όπως π.χ.  ήταν  απολύτως δικαιολογημένη η απουσία των συναδέλφων  Μπουντρούκα και Μποζίκη ( οι οποίοι μάλιστα είχαν  την ευγένεια να ενημερώσουν).
  2. Την παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», η οποία με την αντιενωτική της τακτική  για μια ακόμη φορά έδωσε αντικειμενικά  και ανεξάρτητα από προθέσεις και   μεγάλα «επαναστατικά» λόγια  «χείρα βοηθείας» στην κυβέρνηση και στην Περιφερειακή Αρχή κατεβάζοντας  3η ΠΡΟΤΑΣΗ !!! Και αν η επιλογή του κ. Γόντικα και της  «Λαϊκής Συσπείρωσης» τις προηγούμενες φορές  να μην ψηφίσουν  κοινή πρόταση ,είτε κατά της κυβερνητικής πολιτικής για την απολιγνιτοποίηση,  είτε για τη μείωση των αρμοδιοτήτων των Συμβουλίων, είτε για την έκφραση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες αντιφασίστες της Καλαμάτας, την «δικαιολογούσαν»  ότι ψήφιζαν  ένα   δήθεν πιο «επαναστατικό» κείμενο , την Παρασκευή δεν είχαν καμία δικαιολογία. Διότι το δίλημμα ήταν απλό : Θα επιτρέψουμε     στην κυβέρνηση η οποία  πίεσε  τον κ. Νίκα να ανατραπεί η ομόφωνη απόφαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου; και να  συνεχίσουν να είναι 3 και 4 παιδιά ΑΜΕΑ σε ένα ταξί ;  ; Ναι ή Όχι;

Επειδή εμείς δεν βάζουμε τα συμφέροντα των κομμάτων πάνω από τις ανάγκες των αδυνάτων ,ούτε θεωρούμε ότι  είναι αρετή,    η αναξιοπιστία στη πολιτική όπως    θεωρούν  πολλοί. Αντίθετα μάλιστα  για εμάς  η  αναξιοπιστία και η αθέτηση των δεσμεύσεων είναι πολιτική  ανηθικότητα και ντροπή  για  αυτό  έχουμε  ηθική υποχρέωση να τα φέρουμε όλα στο φως .

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Η ελληνική πόλη που πρωτοπορεί -Βλέπεις πού υπάρχει ελεύθερη θέση στάθμευσης από το κινητό σου

Μόνο με λίγα κλικ, μέσω του smartphone, γίνεται η ανίχνευση μιας ελεύθερης θέσης στάθμευσης σε πόλη της Κεντρικής Μακεδονίας. Τέλος στην...

Έπιασαν στα πράσα 39χρονο για απάτες – Πώς τους «έτρωγε» χρήματα

Χειροπέδες σε 39χρονο στη Νέα Φιλαδέλφεια για απάτες. Εμφανιζόταν σε υποψήφιους αγοραστές ως πωλητής φορτηγών που, όμως, δεν του ανήκαν. Ο...

Ταϊλάνδη: Τουρίστας έκανε bungee jumping και κόπηκε το σχοινί (Βίντεο)

Πολλοί είναι αυτοί οι οποίοι κάνουν bungee jumping για να νιώσουν την αδρεναλίνη που τους προσφέρει μια τέτοια εμπειρία, όμως ένας...

Αθήνα: Πυροβόλησαν 16χρονο στη μέση του δρόμου

Στο νοσοκομείο εξακολουθεί να νοσηλεύεται, εκτός κινδύνου, ο 16χρονος μαθητής, που φέρει διαμπερές τραύμα στο πόδι από σφαίρα που δεχτηκε στα...

Μόλις 1 με 1,4 εκατ. παιδιά το 2050 στην Ελλάδα

Έναν «δημογραφικό χειμώνα» βιώνει η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια με τις προβλέψεις να είναι δυσοίωνες για την αύξηση της γήρανσης του πληθυσμού και τη...