Αρχική Πολιτική Θ. Πετράκος: “Νίκας και Τατούλης διαψεύδονται για μια ακόμη φορά για τα...

Θ. Πετράκος: “Νίκας και Τατούλης διαψεύδονται για μια ακόμη φορά για τα σκουπίδια”

ΔΗΛΩΣΗ

ΘΑΝΑΣΗ ΠΕΤΡΑΚΟΥ

«Τα όμορφα τα λόγια τα μεγάλα» των κυρίων Νίκα και Τατούλη για το μέγα θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων αποδεικνύονται για μια ακόμη φορά «παραμύθια της Χαλιμάς».

Διαψεύστηκαν για μια ακόμη φορά  οι κύριοι Νίκας και Τατούλης και επιβεβαιωθήκαμε όσοι ζητάμε χρόνια τώρα αλλαγή πορείας για το μεγάλο αυτό θέμα και έχουμε προειδοποιήσει κατ’ επανάληψη, ότι η επιλογή του ΣΔΙΤ εκτός από το ότι είναι πανάκριβη αντιπεριβαλλοντική και γεμάτη παρατυπίες και παρανομίες είναι και  αδιέξοδη.

Όταν πριν από ενάμιση χρόνο (Ιούνιος του 2020) μετά τις κίτρινες και κόκκινες κάρτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζητήσαμε για μια ακόμη φορά  ως «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» να ακυρωθεί το σκανδαλώδες και αδιέξοδο έργο ΣΔΙΤ της διαχείρισης των απορριμμάτων και να προχωρήσει η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους Δήμους σε επανασχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων, το οποίο να είναι αποκεντρωμένο κατά ομάδες Δήμων και να ακολουθεί τις αρχές της κυκλικής οικονομίας (διαλογή  στην πηγή, ανακύκλωση, ανάκτηση υλικών, κομποστοποίηση και το ελάχιστο υπόλειμμα να θάβεται σε ΧΥΤΥ), ο κ. Νίκας μας απάντησε: «1) ότι είναι ευτυχής που η κυβέρνηση πήρε την αρμοδιότητα των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων από το Περιφερειακό Συμβούλιο διότι με αυτόν τον τρόπο θα λυθεί πολύ γρήγορα το θέμα και 2) ότι δεν υπάρχει χρόνος για αλλαγή πορείας διότι σε πολύ λίγο διάστημα θα ολοκληρωθούν τα έργα και τους επόμενους μήνες η ΤΕΡΝΑ θα αναλάβει και την προσωρινή διαχείριση».

Βέβαια οι γρήγοροι χρόνοι που μας είπε ο κ. Νίκας  αποδείχθηκαν πολύ αργοί. Μετά από ένα εξάμηνο υπέγραψε  σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ, (στις 29 Ιανουαρίου) με την οποία σύμβαση η εταιρεία δεσμεύθηκε ότι στις 29 Νοεμβρίου το αργότερο θα αναλάβει και την προσωρινή διαχείριση. Είμαστε ήδη δύο εβδομάδες μετά τις 29 Νοεμβρίου και η ΤΕΡΝΑ ούτε ανέλαβε ούτε φαίνεται να μπορεί να αναλάβει την προσωρινή διαχείριση το αμέσως επόμενο διάστημα. Τους τραγικούς αυτούς σχεδιασμούς του κ. Τατούλη και του κ. Νίκα τους οποίους στήριξαν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις τις βιώνουμε όλοι οι πολίτες της Πελοποννήσου με ιδιαίτερη όξυνση οι Σπαρτιάτες.

Τα γεγονότα συνεπώς δείχνουν ότι  ΤΕΡΝΑ αποδεικνύεται εκτόςτων άλλων και ανίκανη να αναλάβει την προσωρινή διαχείριση στους χρόνους που δεσμεύθηκε  , παρότι ο  κ. Νίκας με την σύμφωνη γνώμη του κ. Τατούλη και της κυβέρνησης έχει ψηφίσει αρκετές  σκανδαλώδεις αποφάσεις υπέρ της .

Πέραν όμως της διάψευσης για μια ακόμη φορά του κ. Νίκα και του κ. Τατούλη το πιο σοβαρό είναι τα όσα είπε ο κ. Ράσμουσεν και πέρασαν στα «ψιλά», όταν πριν λίγες εβδομάδες επισκέφθηκε την έδρα την Περιφέρειας στην Τρίπολη. Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος διευκρίνισε με απόλυτη σαφήνεια ότι «δεν θα διατεθούν πιστώσεις για σύμμικτα απορρίμματα». Βέβαια αυτή τη σαφή θέση του κ. Ράσμουσεν οι κ.κ. Νίκας και Τατούλης έκαναν πως δεν την άκουσαν. Η κατηγορηματική αυτή δήλωση του κ. Ράσμουσεν επιβεβαιώνει τα όσα είχαμε προειδοποιήσει μετά το έγγραφο – κίτρινες κάρτες της Ε.Ε. ότι δηλ. η ΕΕ δεν θα χρηματοδοτήσει το έργο και ο κ. Νίκας μας έλεγε ότι δεν ξέρουμε τι λέμε.

Το θέμα συνεπώς είναι μείζων και οφείλει έστω και τώρα ο κ. Νίκας και η κυβέρνηση να ακυρώσουν την σκανδαλώδη σύμβαση ΣΔΙΤ και να σταματήσουν τις προετοιμασίες για καύση που ετοιμάζουν.

Εμείς για μια ακόμη φορά καλούμε τους Δημάρχους να σταματήσουν να προσδοκούν γρήγορη λύση από την ΤΕΡΝΑ γιατί δεν θα υπάρξει σύντομα. Και βέβαια όταν υπάρξει θα είναι πολύ ακριβή και τότε η οργή των δημοτών θα στραφεί κυρίως εναντίον τους και δευτερευόντως εναντίον των  κ. Νίκα  ,Τατούλη  και κυβέρνησης.

Αξιότιμες-οι κυρίες και κύριοι Δήμαρχοι,

«Είπα και ελάλησα και αμαρτία ουκ έχω».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Χαρίτσης: Η Ελλάδα συνεχίζει να έχει την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη

«Για μία ακόμη βδομάδα η Ελλάδα έχει την ακριβότερη βενζίνη στην Ευρώπη! Η μοναδική πλέον πάνω από τα 2 ευρώ!” σημειώνει ο Αλέξης Χαρίτσης,...

Αλυσίδες στο αυτοκίνητο: Το πρόστιμο και όσα ισχύουν με το νέο μέτρο

Πολλά ακούστηκαν για την υποχρέωση που έχουν οι οδηγοί να έχουν αλυσίδες στο αυτοκίνητο από 1ης Οκτωβρίου κάθε έτους. Αρκετοί δε,...

Πότε κλείνουν τα σχολεία για Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα 2022 γιορτάζονται την Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022. Αυτό σημαίνει ότι όλα τα σχολεία θα κλείσουν για Χριστούγεννα 2022, λίγες...

Μπλόκο ΗΠΑ σε γνωστές κινέζικες εταιρείες – Τέλος οι πωλήσεις για Huawei και ZTE

Για πρώτη φορά οι ΗΠΑ μπλοκάρουν τις πωλήσεις γνωστών μεγάλων εταιρειών της Κίνας, συμπεριλαμβανομένων των Huawei και ZTE. Επικαλούνται λόγους εθνικής...

New York Times: Πόσο ελεύθερος είναι ο Τύπος στη γενέτειρα της Δημοκρατίας;

Ρεπορτάζ-κόλαφο για τη χώρα μας φιλοξενούν οι New York Times, σχετικά με την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα, στον απόηχο της...