Αρχική Ελλάδα Θα γίνει η παρέλαση της 25ης Μαρτίου για το 2022;

Θα γίνει η παρέλαση της 25ης Μαρτίου για το 2022;

Η παρέλαση της 25ης Μαρτίου διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία το 2021, 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Λαμπεροί καλεσμένοι περευρέθησαν στο Σύνταγμα, ενώ τον ουρανό της Αθήνας «έσκισαν» μαχητικά αφήνοντας άφωνους μικρούς και μεγάλους.

Ωστόσο, η πανδημία του κορονοϊού δεν είχε αφήσει περιθώρια για τη διεξαγωγή μαθητικών παρελάσεων, καθώς θεωρήθηκε προτιμότερο να θυσιαστούν ενόψει Πάσχα και καλοκαιριού.

Φέτος, αν και προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση περί διεξαγωγής της στρατιωτικής παρέλασης της 25ης Μαρτίου, ωστόσο δεν φαίνετια πως αυτή πάει προς ακύρωση ή πολύ αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Σε κάθε ενδεχόμενο, οι μάσκες αν και καταργήθηκαν στους εξωτερικούς χώρους αναμένεται να χρειάζονται για την παρακολούθηση της παρέλασης, καθώς θα προκληθεί συνωστισμός.

Υπενθυμίζεται ότι στις 25 Μαρτίου 2020 όπου βρισκόμασταν στο πρώτο lockdown είχαν ματαιωθεί στρατιωτική και μαθητικές παρελάσεις. Αντίστοιχα και ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου το 2020 είχε πραγματοποιηθεί χωρίς στρατιωτική και μαθητικές παρελάσεις και τελέστηκαν μόνο δοξολογίες ενώ έγιναν και καταθέσεις στεφάνων.

Φέτος προς το παρόν η παρέλαση που καταργήθηκε ήταν αυτή του καρναβαλιού, για να μην υπάρξει επίπτωση στους επιδημιολογικούς δεικτες το Πάσχα.

Η περυσινή μεγαλειώδης παρέλαση για την 25η Μαρτίου

Τιμώντας την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου και των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, η στρατιωτική παρέλαση διεξήχθη παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Αικατερίνης Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, μελών της κυβέρνησης και ξένων ηγετών.

Ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου πρίγκιπας Κάρολος με τη δούκισσα της Κορνουάλλης και η υπουργός Αμυνας της Γαλλίας Φλωράνς Παρλί, βρέθηκαν στην εξέδρα των επισήμων.

Το «παρών» έδωσε και η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου.

Ο Νίκος Αλιάγας και η επισμηνίας Σοφία Κορμά παρουσίασαν την παρέλαση που ξεκίνησε υπό τους ήχους των εμβατηρίων της μπάντας στρατιωτικής διοίκησης και το γενικό πρόσταγμα του υποστράτηγου και διοικητή της σχολής Ευελπίδων Γεώργιου Κωστίδη.

Το πρώτο τμήμα που παρέλασε ήταν το έφιππο τμήμα με ιππείς που φορούσαν στολές διάφορων ιστορικών περιόδων.

Τι μέρα «πέφτει» φέτος η 25η Μαρτίου

Η 25η Μαρτίου ανήκει στις υποχρεωτικές, επίσημες αργίες της χώρας και φέτος (2022) συμπίπτει με την ημέρα Παρασκευή.

Η ημέρα της 25ης Μαρτίου ανήκει στις υποχρεωτικές, επίσημες αργίες, σύμφωνα με το Β.Δ. 748/66, συνεπώς κατά την ημέρα αυτή απαγορεύεται η απασχόληση των εργαζομένων και η λειτουργία των επιχειρήσεων, εκτός αυτών που μπορούν νόμιμα να λειτουργούν κατά τις Κυριακές και αργίες (ξενοδοχεία, επισιτιστικά, συγκοινωνίες κλπ).

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Το σκοτεινό μυστικό του Ισραήλ που σοκάρει μέχρι σήμερα

Στα χρόνια μετά τη δημιουργία του ισραηλινού κράτους, εκατοντάδες μωρά χάθηκαν. Οι γονείς τους, ως επί το πλείστον Εβραίοι μετανάστες από...

Ισπανία: Ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο ειναι 115 ετών – «Μακριά απο τοξικούς ανθρώπους»

Η γεννημένη στις ΗΠΑ Ισπανίδα, Μαρία Μπράνιας Μορέρα είναι πλέον ο γηραιότερος άνθρωπος στον κόσμο σύμφωνα με τα ρεκόρ Guiness. Αγκαλιάζει...

Θα καθυστερήσουν να κατέβουν οι τιμές στα τρόφιμα σε σχέση με τα ξένα κράτη

Ο δομικός πληθωρισμός, εκτός από τον τεχνικό προσδιορισμό του, αντιπροσωπεύει και τη “διάχυση” της ακρίβειας σε προϊόντα και υπηρεσίες τα οποία...

Απογείωση ζήτησης … και τιμών για τα Airbnb

Στην τέταρτη θέση σε σύνολο είκοσι χωρών της Ευρώπης που κατέγραψαν υψηλότερη ζήτηση για καταλύματα βραχυχρόνιας µίσθωσης τύπου Airbnb βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με...

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Περισσότερες εισφορές – Καμία αύξηση στις συντάξεις το 2023

Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι μικροί επαγγελματίες είναι οι οικονομικοί… πολυ-τραυματίες του 2023. Ενώ βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή της χρονιάς, τα...