Αρχική Οικονομία Θα πάει το πετρέλαιο στα 100 δολάρια;

Θα πάει το πετρέλαιο στα 100 δολάρια;

Στα 100 δολάρια το βαρέλι «βλέπει» το πετρέλαιο η Goldman Sachs, μπαίνοντας κι αυτή στο κλαμπ των διεθνών οίκων που εκτιμούν πως θα συνεχιστεί το ράλι στις τιμές του «μαύρου χρυσού».

Ο αμερικανικός οίκος αυξάνει και πάλι τις προβλέψεις του για το αργό πετρέλαιο σε τριψήφια επίπεδα, καθώς η παγκόσμια ζήτηση φτάνει σε πρωτοφανή επίπεδα και οι περιορισμοί της προσφοράς του ΟΠΕΚ+ συνεχίζουν να ασκούν πίεση στην αγορά.

Με τις τιμές του «μαύρου χρυσού» να αυξάνονται περισσότερο από 30% από τα μέσα Ιουνίου για να ξεπεράσουν τα 95 δολάρια το βαρέλι την Τρίτη, η Goldman Sachs αύξησε την πρόβλεψή της για 12 μήνες για τον παγκόσμιο δείκτη αναφοράς Brent στα 100 δολάρια το βαρέλι από 93 δολάρια, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως το μεγαλύτερο μέρος του ράλι «είναι πίσω μας».

Το πετρέλαιο έχει σημειώσει ισχυρή άνοδο τους τελευταίους μήνες, φθάνοντας σε υψηλό 10 μηνών, χάρη στους σημαντικούς περιορισμούς της προσφοράς από το ΟΠΕΚ+, τη Σαουδική Αραβία και τη Ρωσία. Επίσης οι θετικές οικονομικές προοπτικές των δυο μεγαλύτερων οικονομιών, των ΗΠΑ και της Κίνα, στήριξαν περαιτέρω τις τιμές του πετρελαίου, με τα αποθέματα να μειώνονται με ταχείς ρυθμούς.

Επί του παρόντος, οι περισσότερες μεγάλες οικονομίες παρέμειναν σε καλό δρόμο και φαίνεται πως η ύφεση θα είναι ήπια, δήλωσε η Goldman Sachs. «Πιστεύουμε ότι ο ΟΠΕΚ θα είναι σε θέση να διατηρήσει το Brent σε εύρος 80 έως 105 δολαρίων το 2024, αξιοποιώντας την ισχυρή αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης με επίκεντρο την Ασία», δήλωσαν οι αναλυτές Daan Struyven, Callum Bruce και Yulia Zhestkova Grigsby σε σχετική τους ανάλυση με ημερομηνία 20 Σεπτεμβρίου.

Ταυτόχρονα, «ο ΟΠΕΚ είναι απίθανο να ωθήσει τις τιμές σε ακραία επίπεδα, γεγονός είχε αρνητικό αντίκτυπο στη υπολειπόμενη ζήτηση», επεσήμαναν.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Νεκρή βρέθηκε μία 14χρονη που είχε απαχθεί στα Σκόπια – Ύποπτος ο πατέρας του κοριτσιού

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Παρέμβαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για τον θάνατο και την κακοποίηση σκύλου στην Αράχωβα

Έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας ώστε να συλληφθεί ο δράστης Παρέμβαση εισαγγελέα του Αρείου Πάγου...

Αναμονή ακόμα και στο 100: «Αδύνατον να απαντηθούν 1000 κλήσεις το 10λεπτο από 16 τηλεφωνητές»

Μέχρι και 1000 κλήσεις μέσα σε δέκα λεπτά, έχει δεχθεί η Άμεση Δράση. «Η Άμεση Δράση δεν είναι για τα...

«Νέα Αριστερά»: Αποκαλυπτήρια της ΚΟ των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αποκαλυπτήρια για το νέο σχήμα των 11 ανεξάρτητων βουλευτών, 12 ημέρες μετά την οριστική αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ-...

Φλόριντα: Μητέρα χτύπησε άγρια τον 6χρονο γιο της επειδή έβγαλε τη ζώνη από το κάθισμά του

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...