Αρχική Ελλάδα Θάνατοι 3 παιδιών: Γιατί Πισπιρίγκου και Κούγιας δεν θέλουν δύο δίκες

Θάνατοι 3 παιδιών: Γιατί Πισπιρίγκου και Κούγιας δεν θέλουν δύο δίκες

Πισπιρίγκου και Κούγιας δεν θέλουν με τίποτα να γίνουν δύο δίκες για τις υποθέσεις των ανθρωποκτονιών που κατηγορείται, για τα τρία κορίτσια της, και έτσι ήδη δρομολογούν τις διαδικασίες ώστε οι δικογραφίες να ενωθούν.

Με αίτημα που κατέθεσε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών μέσω του συνηγόρου της Αλέξη Κούγια, η 34χρονη Πατρινή αναφέρει πως «λαμβάνω την τιμή να υποβάλω την παρούσα αίτηση για ένωση – συνανάκριση περισσότερων ανακριτικών δικογραφιών λόγω προφανούς συνάφειας των διερευνώμενων – φερόμενων αδικημάτων, προς το σκοπό της ενιαίας ανακριτικής διερεύνησής τους, της ενιαίας κρίσης αυτών από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών και της συνεκδίκασης τους”.

Ειδικότερα, όπως υποστηρίζει στο τρισέλιδο κείμενο που κατέθεσε στις 6 Σεπτεμβρίου ο δικηγόρος της, η κρατούμενη αναφέρεται στις δύο δικογραφίες, την πρώτη που εκκρεμεί από τις 29.07.2022 και αφορά τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη κατάσταση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας και τη δεύτερη η οποία εκκρεμεί ενώπιον της 35ης Τακτικής Ανακρίτριας, κυρίας Ευγενίας Τζωρτζάτου και αφορά στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή».

Κάνει λόγο για «συναφή αδικήματα»!

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναφέρει ότι «και στις δύο αυτές υποθέσεις έχω την ιδιότητα της κατηγορουμένης για τα ανωτέρω αδικήματα. Ειδικότερα, η πρώτη ανακριτική δικογραφία έχει ως αντικείμενο την φερόμενη απόπειρα ανθρωποκτονίας και τη φερόμενη τετελεσμένη ανθρωποκτονία σε βάρος της κόρης μου Γεωργίας Δασκαλάκη με χρόνους τέλεσης αντίστοιχα 11.04.2021 και 29.01.2022 και στο πλαίσιο αυτής της δικογραφίας είμαι προσωρινά κρατούμενη από 30.03.2022. Η ανάκριση έχει περατωθεί και η δικογραφία έχει διαβιβασθεί για μελέτη. Η δεύτερη ανακριτική δικογραφία εκκρεμεί ενώπιον της 35ης ανακρίτριας κυρίας Ευγενίας Τζωρτζάτου και έχει ως αντικείμενο τις φερόμενες πράξεις της ανθρωποκτονίας εις βάρος των θυγατέρων μου Μαρίας – Ελένης Δασκαλάκη και Ίριδας Δασκαλάκη με χρόνους τέλεσης αντίστοιχα 13.4.2019 και 21.3.2021. Στο πλαίσιο αυτής της δικογραφίας είχα κληθεί προς παροχή εξηγήσεων κατά την προκαταρκτική εξέταση, αλλά δεν έχω ακόμη κληθεί από την κυρία Ανακρίτρια προς απολογία, πλην όμως έχει δημοσιοποιηθεί ότι έχει ξεκινήσει να εξετάζει μάρτυρες».

Τα παραπάνω αδικήματα για τα οποία κατηγορείται όπως αναφέρει είναι «συναφή κατά το άρθρο 128 του Ποινικού Κώδικα λόγω της ιδιότητάς μου ως μοναδικής κατηγορουμένης σε αμφότερες τις ως άνω δικογραφίες” υπογραμμίζοντας πως ο σχηματισμός της δεύτερης ανακριτικής δικογραφίας για την Μαλένα και την Ίριδα, οφείλεται στο γεγονός ότι είχε σχηματισθεί η πρώτη για την περίπτωση της Τζωρτζίνας, επειδή η 35η Ανακρίτρια, κυρία Τζωρτζάτου, εκτός της κύριας ανάκρισης που διεξάγει για την δεύτερη ανακριτική δικογραφία, έχει γνώση της πρώτης ανακριτικής δικογραφίας καθώς είχε συμμετάσχει σε δύο συνθέσεις του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών και εξέδωσε τα βουλεύματα».

Ετσι, ζητά την συνένωση και συνανάκριση των δύο δικογραφιών λέγοντας πως «η συνένωση και συνανάκριση των ως άνω δικογραφιών δεν θα προκαλέσει βλάβη, αφού υπάρχει η δυνατότητα να περατωθεί η δεύτερη ανακριτική διαδικασία έγκαιρα, χωρίς να υπάρξει κίνδυνος συμπλήρωσης του ανωτάτου ορίου της επιβληθείσας στην πρώτη δικογραφία προσωρινής κράτησης, ενώ παράλληλα θα συντελέσει στην πληρέστερη διερεύνηση της υπόθεσης και στην αποτελεσματικότητα της υπερασπίσεώς μου, αφού οι υπερασπιστικές μου θέσεις και τα αποδεικτικά στοιχεία που θα εισφέρω, κατατείνουν όχι μόνο στην αντίκρουση κάθε κατηγορίας ξεχωριστά αλλά και στη συνολική υπεράσπισή μου έναντι όλων των κατηγοριών, ενώ αντίθετα η διατήρηση και η πρόοδος ξεχωριστών δικογραφιών προσβάλλει εν τοις πράγμασι το τεκμήριο της αθωότητάς μου, διότι δημιουργεί κλίμα προκατάληψης εις βάρος μου, το οποίο δεν θα μπορώ να αντιμετωπίσω, αφού επί ξεχωριστών δικογραφιών οι κρίνοντες τα αδικήματα της μίας δικογραφίας αδυνατούν δικονομικά να εξετάσουν τα αδικήματα της άλλης και τα στοιχεία που εισφέρω προς αντίκρουσή τους και δεν μπορούν να σχηματίσουν ακριβή συνολική εικόνα.

Επειδή υπάρχει κίνδυνος αν διεξαχθούν δύο διαφορετικά Μικτά Ορκωτά Δικαστήρια να οδηγηθούν σε αντιφατικές κρίσεις, με αποτέλεσμα να μην προφυλάσσονται τα δικαιώματα μου» αναφέρει.

Κάνει αναφορά στους 3 θανάτους

Στη συνέχεια αναφέρεται στα τρία κοριτσάκια και τους μηχανισμούς θανάτου όπως επίσης και τους μάρτυρες των δύο υποθέσεων: «Φέρομαι ότι δήθεν θανάτωσα, σύμφωνα με τη δεύτερη σχηματισθείσα δικογραφία, τα τέκνα μου Μαρία – Ελένη Δασκαλάκη (2019) και το αβάπτιστο θήλυ τέκνο μου (Ιριδα) (2021), προκαλώντας τους ασφυκτικό θάνατο, ενώ θανάτωσα δήθεν το τέκνο μου Γεωργία Δασκαλάκη (2022) χορηγώντας του φαρμακευτική ουσία κεταμίνη, δρώντας με ένα εντελώς διαφορετικό τρόπο. Οι ουσιώδεις μάρτυρες της πρώτης υπόθεσης είναι ταυτόχρονα ουσιώδεις μάρτυρες και στη δεύτερη υπόθεση».

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Το καταφύγιο που χτίστηκε κάτω από τον πάγο υπό τον φόβο του Γ` Παγκοσμίου Πολέμου

Με την απειλή του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου να πλανάται πάνω από Ευρώπη και Ασία, ο φόβος για πιθανή χρησιμοποιήση...

Κρήτη: Μυστήριο με τη σύλληψη δύο Τούρκων σε πολυτελή βίλα – Βρίσκονταν υπό επιτήρηση από κρατικές υπηρεσίες

Στο μικροσκόπιο της αστυνομικής έρευνας έχει μπει τα τελευταία 24ωρα μία μυστηριώδης υπόθεση στην Κρήτη που αφορά στη σύλληψη δύο...

Κέρδισαν στο λαχείο ένα εκατομμύριο, τον χώρισε και δεν του έδωσε ούτε ένα λεπτό

Για μερικούς, ένα εκατομμύριο λίρες είναι εισιτήριο για μία καλύτερη ζωή, όμως για άλλους γίνονται «μήλον της έριδος» που...

Έρευνα εντόπισε την πρώτη γνωστή περίπτωση συνδρόμου Down κατά την αρχαιότητα στην Ελλάδα

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Ποιοι γλιτώνουν το πέναλτι των αποδείξεων, τι ισχύει για τα ζευγάρια

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...