Ένα ντόμινο εξελίξεων έχει προκύψει σχετικά με την υπόθεση του θανάτου των τριών παιδιών από την Πάτρα, μετά την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας.
Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει τώρα οι θάνατοι των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη. Μυστήριο επικρατεί δε με την περίπτωση της Μαλένας, για την οποία αναφέρθηκε εκτεταμένη βλάβη στο συκώτι, που δεν μπορεί να εξηγηθεί από την ηπατική ανεπάρκεια (που καταγράφηκε ως αιτία θανάτου, ωστόσο αμφισβητείται).
Σύμφωνα τον αστυνομικό συντάκτη Βασίλη Λαμπρόπουλο και την εκπομπή «Live News», αυτή η βλάβη ενδέχεται να προήλθε από χορήγηση μιας τοξικής ουσίας για πολλή ώρα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρέπει να έδρασε για πάνω από μία ώρα, αφού μεταβολίστηκε και δεν βρέθηκαν ίχνη της στην ιατροδικαστική έκθεση του παιδιού, αντίθετα με τη Τζωρτζίνα.
Έτσι, εξακολουθεί να υπάρχει το ενδεχόμενο να δόθηκε κεταμίνη ή άλλη αναισθητική ουσία και στη, 3.5 χρονών Μαλένα, από τον θάνατο της οποίας έχουν συμπληρωθεί πλέον τρία χρόνια.
Ωστόσο, ανακύπτει το ερώτημα πώς η Ρούλα Πισπιρίγκου θα μπορούσε να προμηθευτεί μια τέτοια ουσία μέσα σε μόνο εννέα ημέρες που βρέθηκε στην Αθήνα.
Φως στο μυστήριο, αν δηλαδή τελικά χορηγήθηκε στη Μαλένα αναισθητικός παράγοντας, θα δείξει ο νέος φασματογράφος που έχει φτάσει το νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, και έχει τη δυνατότητα λεπτομερούς ανάλυσης ουσιών.
Τοξικολόγος Μαλένας: Δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα στο παιδί
Παράλληλα, όπως αποκάλυψε ο τοξικολόγος της Μαλένας στο MEGA, είχαν ψάξει για την ουσία κεταμίνη στο κορίτσι και δεν είχε βρεθεί κάτι, τονίζοντας ότι αυτό είναι 100% επιβεβαιωμένο.
Ο άνθρωπος που είχε εξετάσει το παιδί μετά τον θάνατό του ανέφερε το εξής: «Οι εξετάσεις της Μαλένας ήταν καθαρές, δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα, καμία ουσία, ούτε φαρμακευτική, ούτε ναρκωτική, τίποτα, τίποτα.
Οι αναλύσεις είναι ίδιες. Δηλαδή το ίδιο εργαστήριο που βρήκε θετική τη Τζωρτζίνα στην κεταμίνη, βρήκε αρνητική τη Μαλένα, αλλά βέβαια σε διαφορετική στιγμή, το ένα ήταν το ’19, το άλλο το ’22 αλλά, τα μηχανήματα, η μέθοδος, όλα ήταν ακριβώς τα ίδια, δεν άλλαξε τίποτα».
Αίτημα της ανακρίτριας στον ΕΟΦ για την κεταμίνη
Εντωμεταξύ, η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση, με αίτημα το οποίο απέστειλε στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα για την κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.
Η δικαστική λειτουργός ζητεί να ενημερωθεί επίσημα για κυρίως δύο παραμέτρους:
– Πού έχει διανεμηθεί η συγκεκριμένη ουσία στην Ελλάδα και
– Με ποιον τρόπο μπορεί να την προμηθευτεί κάποιος νόμιμα ή και παράνομα, με στόχευση κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας.
Θυμίζουμε πως αφότου οι τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας έδειξαν ότι της είχε χορηγηθεί η συγκεκριμένη ναρκωτική ουσία, η μητέρα της, Ρούλα Πισπιρίγκου, κρίθηκε προφυλακιστέα κατηγορούμενη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Η 18η τακτική ερευνά το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα, στης οποίας τον οργανισμό εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα της φαρμακευτικής ουσίας κεταμίνη.
Πηγή: gargalianoionline.gr