Αρχική Ελλάδα Τι αναμένεται να αλλάξει στην ζωή μας το επόμενο διάστημα

Τι αναμένεται να αλλάξει στην ζωή μας το επόμενο διάστημα

Δέκα ημέρες πριν ανοίξει ο τουρισμός η κυβέρνηση εμφανίζεται να έχει στρέψει το βλέμμα της στις συνέπειες της χαλάρωσης των μέτρων λίγο πριν από το Πάσχα.

Σήμερα μάλιστα συνεδριάζει η αρμόδια επιτροπή των λοιμοξιολόγων προκειμένου να κάνει μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης, διαμορφώνοντας τον οδικό χάρτη βάση του οποίου θα πρέπει να κινηθεί η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου, αν και δεν έχουν πολλά περιθώρια για άλλες κινήσεις, περιμένουν τις απόψεις των ειδικών προκειμένου να εκτιμήσουν την επιδημιολογική κατάσταση η οποία και θα διαμορφώσει τα νέα δεδομένα.

Στο πλαίσιο αυτό οι αρμόδιοι της επιτροπής θα εξετάσουν τη δυνατότητα από το Σάββατο 8 Μαΐου ή το αργότερο τη Δευτέρα 10 Μαΐου, να υπάρξει μια πρώτη παρέμβαση στις απαγορεύσεις που ισχύουν μέχρι σήμερα και το βράδυ η απαγόρευση της κυκλοφορίας να γίνεται μια ώρα αργότερα δηλαδή στις 24:00 αντί για τις 23:00 έως τις 05:00 το πρωί.

Ακόμα στο μικροσκόπιο των ειδικών θα μπει σήμερα και η πρόταση για ελεύθερη είσοδο στα καταστήματα για αγορές, αφού προηγηθεί μήνυμα στο 13032, το οποίο θα έχει τρίωρη διάρκεια και θα αποστέλλεται μία φορά μέσα στην ημέρα. Με αυτό τον τρόπο θα καταργηθούν οι αγορές με τη μέθοδο του click away και του click in shop πριν περάσουμε σταδιακά στην πλήρη απελευθέρωση της κυκλοφορίας στο λιανεμπόριο.

Στις 15 Μαΐου, εκτός από τον τουρισμό, απελευθερώνονται και οι υπερτοπικές μετακινήσεις, ενώ από αυτό το χρονικό ορόσημο και μετά αναμένεται η πλήρης κατάργηση των SMS για όλες τις δραστηριότητες καθώς θα έχει ολοκληρωθεί ο διαπαιδαγωγικός χαρακτήρας του

Ακόμα, κάπου εκεί δρομολογείται και η επανεκκίνηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων, -πρώτα θα ανοίξουν τα μουσεία,- για να ακολουθήσουν αργότερα και συναυλίες, θέατρα, πάντα σε εξωτερικό χώρο και κατά τα πρότυπα ασφάλειας που λειτούργησαν το καλοκαίρι του 2020.

Τις επόμενες ημέρες πάντως ο ΕΟΤ αναμένεται να παρουσιάσει την νέα καμπάνια του υπουργείου Τουρισμού  με το σύνθημα «All you want is Greece». Στόχος να επικοινωνήσει στο διεθνές κοινό ότι η Ελλάδα είναι ένας ασφαλής ταξιδιωτικός προορισμός κα μια φιλική χώρα, έτοιμη να υποδεχτεί όποιον θέλει να απολαύσει τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Οι τουρίστες για την είσοδό τους στη χώρα θα πρέπει να επιδεικνύουν είτε αποδεικτικό εμβολιασμού, είτε αρνητικό PCR τεστ (μοριακό) 72 ωρών ενώ από τα μέσα Ιουνίου αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή το Πράσινο Ψηφιακό Πιστοποιητικό.

Όλα αυτά φυσικά εφόσον η κατάσταση πάει καλά και τα στοιχεία δεν δείξουν ότι υπάρχει αύξηση κρουσμάτων καθώς πολλοί επιστήμονες θεωρούν ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ραγδαία αύξηση του κορωνοιού ιδιαίτερα στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Γιατί τα νησιά μπορεί να παραμένουν πράσινα ένα όμως εάν η Αθήνα εμφανιστεί να βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ άσχημα για τον τουρισμό.

Με δεδομένο ότι ένας πολύ μεγάλος όγκος επισκεπτών ξεκινάει το ταξίδι του στην Ελλάδα από την Αθήνα, εάν εξαιτίας των κρουσμάτων υπάρξουν ακυρώσεις τότε και πάλι το λιανεμπόριο και η εστίαση θα δεχθούν μεγάλη πίεση την οποία είναι άγνωστο εάν θα την αντέξουν.

Είναι χαρακτηριστικό άλλωστε ότι  πολλά μαγαζιά της εστίασης δεν άνοιξαν καθώς τα οικονομικά τους δεν το επέτρεψαν. Αυτό σημαίνει ότι με το που θα σταματήσει η οικονομική ενίσχυση αυτών των επιχειρήσεων από το κράτος θα υπάρξουν στρατιές ανέργων οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να απορροφηθούν από την αγορά εργασίας, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά για τον τουρισμό.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Τι έγραφαν οι εφημερίδες όταν νομιμοποιήθηκαν οι αμβλώσεις στην Ελλάδα το 1986

Οι αμβλώσεις είναι νόμιμες στη χώρα μας από το 1986, όπως μαρτυρά και ο νόμος 1609/1986, ο οποίος δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ...

Η Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Τράπεζα Πειραιώς στους Γαργαλιάνους

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.Η Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας (μέλος Ο.Γ.Ε) σας καλεί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει...

Power Pass, επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών, Fuel Pass: Πλήρης οδηγός, προϋποθέσεις και προθεσμίες

Λίγες ημέρες απομένουν ακόμα για την υποβολή αιτήσεων για το Power Pass, με τη συμμετοχή να είναι αρκετά υψηλή. Παράλληλα, ανοικτή...

Οι G7 αποφάσισαν την απαγόρευση εισαγωγής χρυσού από τη Ρωσία

Σε συμφωνία για απαγόρευση εισαγωγής χρυσού από τη Ρωσία προχώρησαν οι G7, διευρύνοντας τις κυρώσεις κατά της Μόσχας λόγω του πολέμου...

Δασικά αυθαίρετα: Τακτοποιούνται με νέο σχέδιο νόμου

Ένα από τα μεγάλα ζητήματα που καλείται να υλοποιήσει το υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος είναι η τακτοποίηση των δασικών αυθαιρέτων και...