Αρχική Ελλάδα Τι μπορεί να πάθετε εάν μουντζώνετε ενώ οδηγείτε

Τι μπορεί να πάθετε εάν μουντζώνετε ενώ οδηγείτε

Γίναμε Ευρώπη και στην οδήγηση. Ο νέος ΚΟΚ προβλέπει πολλές σαρωτικές αλλαγές μεταξύ άλλων και αυτές τις συμπεριφοράς.

«Να ρε πάρ΄τα». Μια έκφραση που ακούγεται συχνά στον δρόμο μεταξύ οδηγών ή μεταξύ πεζού και οδηγού και η οποία συνοδεύεται με την γνωστή χειρονομία της ανοιχτής παλάμης. Του φασκελώματος, της μούντζας.

Όταν δυο οδηγοί διαπληκτίζονται τότε αρχίζουν τα φάσκελα. Μουντζώνει ο ένας, μουντζώνει ο άλλος μαζί με τις κατάλληλες λέξεις και πάει λέγοντας. Αυτά τα… Ελληνικά ξεχάστε τα με τον νέο ΚΟΚ.

Πλέον θα οδηγούμε ευρωπαϊκά και η πατροπαράδοτη μούντζα, σαν τρόπος έκφρασης και εκτόνωσης είναι πλέον απαγορευμένη. Και όποιος δεν βάλει μυαλό και συνεχίζει να μουντζώνει άλλους οδηγούς ή πεζούς, και τον δει κανένα μάτι τροχονόμου, τότε δεν το γλιτώνει το πρόστιμο.

Τσούζει η… μούντζα στο τιμόνι

Και το πρόστιμο είναι τσουχτερό. 100 ευρώ και όχι μόνο αυτό. Προβλέπεται αφαίρεση πινακίδων (άδειας κυκλοφορίας) αλλά και αφαίρεση διπλώματος για 10 μέρες. Άιντε μετά ξαναμουντζώσεις.

Και βέβαια μην φανταστείτε ότι το πρόστιμο αυτό αφορά μόνο την μούντζα. Οποιαδήποτε άλλη απρεπής χειρονομία σε άλλον οδηγό ή σε πεζό (και υπάρχουν πολλές) τιμωρείται με το ίδιο πρόστιμο.

Για τον λόγο αυτό, οδηγοί προσοχή. Την επόμενη φορά που κάποιος θα σας νευριάσει, ή θα σας εκνευρίσει στο δρόμο, μην μουντζώσετε, μην βρίσετε και μην υψώσετε το μεσαίο δάχτυλο. Καταπιείτε τα νεύρα σας, πάρτε βαθιές ανάσες, μετρήστε αργά μέχρι το δέκα και συνεχίστε προς τον προορισμό σας.

Πηγή: gargalianoionline.gr

Πρέπει να διαβάσετε

Μεγάλη Βρετανία: Κλειδώθηκε για ώρες στην τουαλέτα ενός μεσαιωνικού πύργου

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...

Έρχεται «μέτωπο» καταιγίδων τις επόμενες ώρες: Τι καιρό θα κάνει την Τσικνοπέμπτη

Αλλάζει μέσα στην ημέρα το σκηνικό του καιρού καθώς παρά την ηλιοφάνεια του πρωινού, από το απόγευμα και μετά περιμένουμε ένα γρήγορο πέρασμα βροχών...

Oι 3+1 παρεμβάσεις που αλλάζουν τον φορολογικό χάρτη -Η ψηφιακή… σχέση φορολογούμενου-Εφορίας

Κλείνουν ένα μετά το άλλο τα παράθυρα φοροδιαφυγής, ενώ την ίδια στιγμή γίνεται πιο εύκολη η ζωή για τους...

Κωνσταντινούπολη: Μόνιμες πινακίδες προειδοποίησης για τσουνάμι – Λέκκας: Μπορεί να φτάσει τα 10 μέτρα

Όπως σημείωσε «μόνο το 1/3 των κτιρίων δεν έχει μεγάλη τρωτότητα στην πόλη των 20 εκατ. κατοίκων». Επιπλέον ήταν...

Βόλος: Θύμα απάτης υπάλληλος περιπτέρου – Η παγίδα που της στοίχισε 2.800 ευρώ

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν...